Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co sądzicie na temat BULLTERRIERA?

coolaj

Co sądzicie na temat BULLTERRIERA?  

103 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co sądzicie na temat BULLTERRIERA?

Recommended Posts

Gość M@riusz_Radom
M@riusz Radom chyba nie masz pojecia o tych psach, jeżeli tak uważasz to najlepiej nie zabieraj w tym temacie zdania bo bzdury pleciesz. Pozdrawiam

O jejku, jaka kultura dyskusji ;) "Jak masz inne zdanie to zamknij mordę". Gratuluję :)

Czyżby moja teoria się sprawdzała ? :lol:

• Odpowiedzi 265
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

degustibus non es disputandum !!!!!!!!!!!!!

ty nie pisałeś apropo tego tematu tylko

Pies któremu zbyt prosto skrzywić psychikę. Najczęsciej spotykany w parze z "łysym karkiem". Czasem jest ciężko odróżnić, który z nich ma mądrzejszą minę.

i jeszcze ze to psy do walki....

a tak poza tym nie msz pokecia o tej rasie, bo wszystko to co napisałes to bzdury i najlepiej nie pisz wiecej na ten temat, pisz sobie o tych królikach miniaturkach. :D

Pozdrawiam

Bardzo lubie psy, ale co do ich wlascicieli to roznie bywa :evil: Kiedy jestem na spacerze z dwojka dzieci to nie chce miec takich sytuacji gdy do dziecka podbiega pies bez kaganca. I zabewnienia typu "pies nie gryzie, prosze sie nie bac" wcale mnie nie uspokajaja...

niestety zgadzam się z ta wypowiedzią

szczególnie jeśli jest to rasa wyhodowana do walki

Gość M@riusz_Radom
Mylisz się i to bardzo. Na wszelki wypadek popatrzyłam jednak w lustro i... nie jestem "łysym karkiem" :D

No to pogratulować ;) Niemnieju nas w okolicy się mówi :

"Idą dwie świnie, z czego jedna na smyczy" - pewnie dlatego, że jakoś w ciągu ostatniego roku stała się to modna "rasa" wśród dresików z których Radom słynie na całą Polskę.

Pomyliłeś bullterriera z pittbullterrierem (Pitbull przepraszam ;)), który rzeczywiście jest z reguły (z reguły, ale nie generalnie) psem agresywnym.

Nie, nie pomyliłem ras ;) Zresztą ja bardzo lubię psiaki niemniej akurat ta rasa nie przypadła mi wyjątowo do gustu.

Jak juz napisałem, ta rasa została stworzona do walk także argumenty o braku agresji tych psiaków do mnie nie przemawiają. To tak jakby powiedzieć, że krzesło elektryczne służy do podgrzewania pupy albo do bioprądów.

Fakt, jak się da małe napięcie prądy to lekko połaskocze, ale jak coś pójdzie nie tak, to Cię zabije w ciągu kilku sekund.

PS: Czy to prawda, że w PZK nie ma takiej rasy jak Bullterier ?

Gość M@riusz_Radom
M@riusz Radom stwierdzasz to codziennie jak patrzysz w lustro. Ale nadal nie możesz się z tym pogodzić

PS. na to juz nic nie poradzisz zrozum to

O jejku, argumenty jak u 10 letniego dzidziusia ;)A jaka siła przekonywania ;)

pisz sobie o tych królikach miniaturkach. :D

Dresik, a do tego dziecko. mamusia wie, że korzytasz z netu ? :)

Mariusz i mirrud, macie stare dane. Walki psów są przecież nielegalne, przynajmniej u nas.

Nasz, kiedy był mały (zawsze był prowadzony na smyczy), został napadnięty przez biegającego luzem ratlerka. Jazgacz technikę "walki" miał wyjątkowo wredną, ponieważ doskakiwał z rozbiegu, gryzł i odbiegał.

Za chwilę to samo.

Zanim Monster chwycił go za gardło, miał rozerwane oba uszy, wargę i krwawiące rany na szyi. Długo trwało, zanim poczuł, że potrafi się bronić.

Wyrażając tak złe i bezpodstawne opinie o bullterrierach, robicie im wielką krzywdę, wykazując się równocześnie wielką ignorancją.

Do walki, bowiem, można przygotować każdego psa. A agresji nauczy się od swojego właściela.

Gość M@riusz_Radom
Mariusz i mirrud, macie stare dane. Walki psów są przecież nielegalne, przynajmniej u nas. Do walki, bowiem, można przygotować każdego psa. A agresji nauczy się od swojego właściela.

Sloneczko - czy Ty faktycznie nie znasz historii tej rasy? Toż to byłoby niewybaczalne ;) Wiesz zapewne co nieco o "walorach anatomicznych" tego psa (nie, nie pomyliłem go z pit bullem) ?

Fakt, każdy pies może być groźny. Miałem kiedyś Owrczarka kaukaskiego - bydle potwornie wielkie, wpisane zresztą na listę ras niebezpiecznych, ale dzieciaki, nawet te obce mogły na nim jeździć jak na bardzo włochatym koniu.

Zresztą nie wiedzieć czemu akurat ten typ psa stał się modny wśród różnego rodzaju dresików i drobnych cwaniaczków. Widziałem też kilka przykładów, kiedy akuratte psiaki tak się rwały do atakowania innych, że mało dresikom ręki nie urwały. Co zresztą było dla nich chyba powodem do zadowolenia bo szeroko to komentowali :]

Co do ignoranctwa- nie napisałem, że bullteriery to "psy ZŁE" napisałem, że nie mają dorej opinii. A z tym się chyba zgodzisz ? Więc gdzie tu ignoranctwo ?

Gość M@riusz_Radom
Czas tę opinię zmieniać, a nie powielać ;)

Podobno tylko krowa nie zmienia poglądów ;) mimo wszystko pozostane przy swoim zdaniu. Zbyt wiele "akcji" w wykonaniu tych psiaków widziałem.

Gość M@riusz_Radom
Mariusz, dla Ciebie pozdrowienia od Pysia ;) http://www.rednet.krakow.pl/~mloda/!ola/Pysio.jpg

P_R_Z_E_Ś_L_I_C_Z_N_Y :) - i to jest najlepszy przyjaciel dla małego dziecka ;) Niech się nauczy przy króliku odpowiedzialności - potem przyjdzie kolej na psa.

Gość M@riusz_Radom
Nic nie powiem, ale wokół Twojego ładnego domku mógłby biegać bullek i nawet bardzo by pasował.

Tylko wtedy... mógłbyś zmienić zdanie i zacząć dawać mleko :D

Wokół mojego ładnego domku będzie biegał śliczny wilczurek długowsłosy ;) Mam już upatrzoną sprawdzoną hodowlę.

A tego pitbulal też bym nie wygonił jakby przyszedł głodny. Nic na to nie poradzę, że od maleńkości lubiłem psiaki ;)

P_R_Z_E_Ś_L_I_C_Z_N_Y :) - i to jest najlepszy przyjaciel dla małego dziecka ;) Niech się nauczy przy króliku odpowiedzialności - potem przyjdzie kolej na psa.

Taaa, cudny, tylko ten to dopiero gryzie i furczy http://www.rednet.krakow.pl/~mloda/!ola/rotfl.gif Mnie nie, ale dziecku nie dałabym do niego podejść :p