Nody 27.04.2014 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Czytam szukam i czytam nic nie mogę znaleźć potrzebuje.Wiec teraz liczę na waszą pomoc- traktorek do koszenia 0,7h trawy- działka miejscami pochylona 30 (podwyższenie terenu na wysokość 1,5 m) i znowu płasko więc traktorek z smarowanie ciśnieniowym konieczny.- koszenie do kosza- traktorek nowy do 12k jeśli nie będzie to więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zagorski-tomasz 18.05.2014 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 Zobacz model Snapper ELT 1838RDF,bardzo porządna maszyna,na rynku w tej klasie i w tej cenie inni zostają w tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz_21 19.05.2014 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 (edytowane) Witam!Też miałem kiedyś taki problem i wybrałem mimo wszystko nowy traktorek, dlaczego? Nikt za małe pieniądze nie sprzeda dobrej rzeczy, chociaż raz kupiłem roczną kosę Husqvarny od człowieka, który nie dawał rady tym kosić i do dzisiaj jestem bardzo zadowolony. Działka 2,5 tys metrów, tym bardziej, że zapłaciłem połowę ceny, ale miałem szczęście. Tym bardziej zastanów się w świetle możliwości powiększenia areału. Do koszenia takiej powierzchni potrzebna jest mocna maszyna powyżej 20 koni. Jak ktoś wcześniej wspomniał kupiłem traktorek od człowieka, który sprowadził go z USA. Są dalej takie oferty, lepiej dodać trochę i kupić pewny sprzęt. Traktorek to Craftsman 24HP, 2 cylindry, smarowanie ciśnieniowe, hydrostatyczna skrzynia biegów, bez kosza i to jest trochę problematyczne. Sam od początku serwisuję-filtry polskie(ok 30zł), olej mobil. Działa mi to już 6 rok i w zasadzie jest ok a jaką mam zabawę!. Koszenie tej powierzchni to 1 godz. Warunek zmieniać olej i filtry raz w roku. Nie kupiłbym używanego sprzętu(a wolałbym, bo byłoby taniej), chyba że miałbym taki fart jak z kosą. Ostatnio miałem awarię łożyska! rozleciało się jedno. Okazało się, że Amerykanie stosują(w mordę) chińskie łożyska! Kupiłem SKF i wymienię w obu napędach noży za 70zł cztery łożyska. Ważny jest stan metalowej osłony noży bo może się okazać, że to złom i chyba kosztuje ileś złotych. Co dwa lata zdejmuję wszystko, czyszczę, maluję i udaje mi się poskładać wszystko do kupy i działa!. Nie wiem czy licznik motogodzin powie prawdę o używanym sprzęcie. Mój mimo odłączenia akumulatora nie kasuje wskazań ale u nas są magicy którzy potrafią wszystko! Myślę, że z pługiem też dałby radę, chociaż nie próbowałem. Craftsman robi traktorki dla Husqvarny. Pozdrawiam! Edytowane 9 Kwietnia 2015 przez janusz_21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zagorski-tomasz 25.05.2014 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 jakościowo rewelacyjne nie są ale ogólnie w porządku tylko Husqvarna jak na swoje traktorki ceny ma z kosmosu,sprzedają opla a cena jak za BMW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yarecky 29.12.2014 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2014 WitamMam pytanie do użytkowników traktorków, czy użytkuje ktoś takim sprzęcie łańcuchy śniegowe? Czy będą pasowały KN20? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maseł 29.12.2014 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2014 Chciałbym zakupić sobie profesjonalny traktorek. Zakupiłem pole uprawne jakiś czas temu i do tej pory pożyczałem cały sprzęt od sąsiadów. Odłożyłem trochę pieniędzy i chciałbym kupić nowy, wielofunkcyjny traktorek. Ostatnio usłyszałem o traktorkach ISEKI. Zna ktoś je, bo wyglądają na profesjonalne. Nie są jednak tanie i chciałbym zaczerpnąć rady czy ktoś miał z nimi do czynienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zagorski-tomasz 06.01.2015 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 (edytowane) Fajny sprzęt tylko mało nie kosztuje,jak cię stać to spokojnie możesz kupić,masz jeszcze traktorki Gianni Ferrari,też możesz o nich pomyśleć Odnośnie skrzyń biegów to najlepszym wyborem są Hydrostatyczne,dziś manualnych nikt już nie chce z klientów Edytowane 6 Stycznia 2015 przez zagorski-tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolajewiczka 07.01.2015 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 Potwierdzam, traktorki ISEKA to dobry wybór. Zresztą są teraz popularne wśród osób, które potrzebują traktorka a zależy im na dobrej jakości. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Encontros 06.03.2015 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 Witam. Czy mógłby ktoś doradzić mi fachowo jaki kupić traktorek na trawnik 2500 m 2? Na razie mam kosiarkę z napędem 53 cm szerokości i 6,5 kM. Niestety to jest dobre, ale dla młodzieńca. W pewnym wieku z widoczną w oddali emeryturą taka "gimnastyka" zaczyna być problemem. Poniżej 4 godzin i czasem częściej niż raz w tygodniu, stało się trudnym wyzwaniem. Na trawniku jest kilka drzew i dwie wyspy z roślinnością ozdobną. Wydaje mi się tak na oko, ze wystarczyłoby coś takiego ok. 80 cm szerokości koszenia. Co do kosza, to obecny ma 75 litrów. W maju po przejechaniu 30 metrów jest pełny. Toteż taki kosz w traktorku ok. 250 litrów musiałby chyba być obowiązkowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zagorski-tomasz 04.04.2015 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2015 AL-KO będzie na pewno dobrym wyborem,może nie w reklamowanej wyżej firmie ale są dealerzy na http://www.sklepalko.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marian_D 04.04.2015 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2015 AL-KO będzie na pewno dobrym wyborem,może nie w reklamowanej wyżej firmie ale są dealerzy na http://www.sklepalko.pl AL-KO odradzam. Miałem sprzęt tej firmy i więcej nie kupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejka2 06.04.2015 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 Witam, mam pytanie. Czy traktorek kosiarka Simplicity 18,5KM, jednocylindrowy, skrzynia hydrostatyczna, bez kosza, wyrzut boczny da radę wykosić 50a łąki po skosie?Obok sąsiad taką samą łąkę kosi traktorkiem 24KM, nie wiem jakiej firmy, używany sprowadzany z USA.Tego Simplicity mogę mieć za ok 8000zł. Sprzedawca oczywiście twierdzi, że traktorek da radę :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 06.04.2015 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 nie da rady - albo da przez pierwsze 2-3 lata- potem do remontu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejka2 06.04.2015 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 No to klops A już myślałąm, że go kupię. Jest jeszcze Snapper 19,5KM, ale też z jednym cylindrem za 9500zl. Czy muszę mieć traktorek z silnikiem dwucylindrowym ( coś tam poczytałam w internecie)? Czy o to chodzi, czy o coś jeszcze? Tylko ta CENA! :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mati539 07.04.2015 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Witam, Mam dylemat co do wyboru traktorka. Powierzchnia do koszenia to około 1ha. Nierówności, nie tylko trawa, zdarzają się kretowiska itp. nie jest wszędzie równo. Zastanawiam się nad: -23km Oleo Maciem OM 125/23H Plusy: Duże koła, co za tym idzie stabilny http://www.oleomac.pl/Pro...toFamiglia=1446 oraz trzema modelami JOHN DEERE Z tego co patrzyłem na specyfikacje to ten 1 ma największe koła, oraz ma mocniejszy silnik od pozostałych dwóch. -http://allegro.pl/john-deere-kosiarka-traktorek-x165-21km-dowoz-i5179810838.html -http://allegro.pl/john-deere-x155r-zestaw-zimowy-wysylka-0-zl-i5188878753.html -http://allegro.pl/kosiarka-john-deere-x305r-zapytaj-o-promocje-i5061729366.html Wszystkie 4 traktorki w podobnych pieniądzach. Plus Oleo-Maca jest taki, że 3 lata gwarancji. Proszę o opinię tych konkretnych modeli, oraz ewentualnie jakie marki są warte uwagi w podobnych pieniądzach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz_21 08.04.2015 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 (edytowane) Na taką powierzchnię to naprawdę trzeba się zastanowić co kupić.Na pewno musi mieć dwa cylindry jak i smarowanie pompowe oraz moc. Chciałem kiedyś sprowadzić JD z USA ale stwierdziłem, że to przesada (cena) na moje 25ar. Śmigam od 6 lat na Craftsmanie z USA, 24hp, reszta jak wyżej i nie powiem złego słowa, jest to nie najdroższy model. To co ja mam za 7tys w sklepie chcieli12 tys! Kosisko w moim traktorku ma podparcie na czterech kółkach, w modelu X165 są dwa, chyba że to nie ma znaczenia?Kretowiska, to jest problem, jeżeli nie zniwelujesz przed koszeniem to będziesz często wymieniał noże i korpusy łożyskowe. Mnie zdarzyło się raz - korpus, nie liczę pogiętych noży, bo mi się nie chciało rozwalać kretowisk. Na 1ha zużyjesz ok 15-20 litrów Pb. Do Craftsmana kupuję polskie filtry, paski japońskie za niewielkie pieniądze. Zanim podejmiesz decyzję sprawdź ile będą kosztować części eksploatacyjne. Są fora gdzie piszą ludzie, którzy mogą doradzić, kiedyś kombinując przy swoim przerabiałem dość gruntownie temat ale na mniejszy areał. Mój traktorek był bez gwarancji i się udało. Serwisuję sam. Najważniejsze zlikwiduj nierówności na działce! Edytowane 8 Kwietnia 2015 przez janusz_21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz_21 09.04.2015 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 (edytowane) Zgadzam się z tym co pisał duduś. Jak pisałem na poprzedniej stronie kupiłem 6 lat temu nowego Craftsmana 24hp przywiezionego z USA, bez gwarancji i gdybym musiał kupiłbym jeszcze raz mimo, że brak gwarancji. Licznik motogodzin wyświetla mimo odłączenia na zimę akumulatora. Jest kilka fajnych ogłoszeń na pewnym portalu. Ludzie to zwożą na tzw mienie przesiedleńcze stąd ceny są do przełknięcia w porównaniu z podobnym sprzętem w sklepach. Jeżeli obsługą będzie się zajmował ktoś rozsądny to nie ma prawa się cokolwiek stać. np-http://allegro.pl/nowy-traktorek-kosiarka-craftsman-24km-okazja-i5216757516.html Ale to Ty zdecydujesz. Edytowane 9 Kwietnia 2015 przez janusz_21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejka2 09.04.2015 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 janusz, dziękuję za link. Co z tego , że traktorek fajny i spełnia wszystkie moje oczekiwania w 200-stu %. Ten sprzedający ma tylko 2 opinie od kupujących. Za duże ryzyko. Potrzebuję czegoś z gwarancją. Prawie 8k też piechotą nie chodzi, żeby je tak lekko traktować . Mimo wszystko dziękuję za zainteresowanie moim problemem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz_21 14.04.2015 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 (edytowane) Kupiłem od człowieka, który nie miał żadnych opinii, jako że było blisko przywiózł mi. Kupowałem w ciemno ale jak sprzęt jest nowy to jest małe prawdopodobieństwo, że się wtopi. Tak na marginesie mojej znajomej autoryzowany diler Mitsubishi wcisnął używanego Outlandera jako nowy, ale że dziewczyna nie głupia to oddała felerne auto. Niedawno widziałem ogłoszenie człowieka z Twoich okolic, jechać, sprawdzić, zobaczyć dokumenty zakupu i ...... lub odjechać z niczym. http://olx.pl/oferta/traktorek-kosiarka-craftsman-husqvarna-19km-CID628-ID7nTBH.html#16e78383e8 to bliżej. Nie namawiam ale...... zawsze można podjechać do serwisu. Teraz zdałem sobie sprawę, że ja ryzykant jestem mimo że skąpy! Edytowane 14 Kwietnia 2015 przez janusz_21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zagorski-tomasz 15.04.2015 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Czy jeden czy drugi da spokojnie radę,zależy jeszcze jaki masz ten skos,zawsze lepiej kupić mocniejszy,to są traktorki bez kosza a nie z koszem więc trawa jest tylko skoszona i wyrzucana na bok więc obciążenie jest o wiele mniejsze i nigdy nie zgodzę się z teorią że dwa trzy lata i do remontu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts