Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

http://www.archon.pl/index.php?menu_act=1&all=1&act=12&sid=m3f02b1bfcbfe2&intra=63125771820329baaddad5f6c63ec566&crc=d118b5a7caba55d15afd8a7cf1687731&lang=pl

Witam Forumowiczów!

Noszę się z zamiarem kupna projektu "Dom w Różach" Archonu. Jednak chciałbym wprowadzić w nim pewne zmiany:

1/ powiększenie garażu na 2 stanowiska

2/ przeniesienie kuchni w miejsce małego pokoju na parterze

3/ urządzenie jadalni w miejscu dawnej kuchni z jednoczesna likwidacją

drzwi z hallu do tego pomieszczenia.

Proszę o opinie osób zainteresowanych tym projektem!

Dzięki!

witam,

Też byłem zainteresowany tym projektem, poszukuje bowiem domu z salonem od frontu, mam bowiem działkę z wjazdem od południa, dzwoniłem nawet do Archonu, bo też chciałem dokonać pewnych zmian. Jeśli masz jakiegoś dobrego architekta (najlepiej znajomego) , to można próbować robić zmiany, szczególnie powiększenie garażu wymaga trochę roboty i generalnie lepiej poszukac jakiegoś projektu, którego nie musiałbys zmieniać w radykalny sposób.

Ja jestem teraz blisko wybrania domu C54 z lukarnami z Archtimu.

Jeśli nie widziałeś, to polecam też zobaczyć na SALAMANDRĘ MAX z ArchTimu (z 2 garażami).

pozdrawiam

witam,

C54 też jest z poddaszem uzytkowym. Jeśli chodzi o zmiany to w sumie z projektem daje ok. 4 tys+ około 1-1,5 tys. za późniejszą adaptację, czyli ok. 5 - 5,5 tys. Archon chce za projekt indywidualny 6 tys., może warto byłoby w twoim przypadku nad tym się zastanowić.

pozdrawiam

• 2 years później...

Czy ktoś na forum budował/buduje "Dom w różach" Archonu?

http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m3f02b1bfcbfe2

Jakie są wasze doświadczenia z tym projektem?

Na pewno konieczne jest powiększenie garażu do 2-u stanowiskowego. Rozważamy też wydzielenie w powiększonym pokoju nad garażem dodatkowej łazienki i nieznaczne powiększenie kuchni kosztem małego pokoju na dole.

• 7 months później...

Witam,

Bardzo proszę o kontakt gdy ktoś zbudował lub buduje Dom w Różach, chciałbym prosić o kilka rad i wskazówek (między innymi w odniesieniu do materiałów i ich ilosci).

Z góry bardzo dziękuję za kontakt.

darek

email: [email protected]

660464001