mariuszszczecin 19.03.2005 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2005 http://www.archon.pl/index.php?menu_act=1&all=1&act=12&sid=m3f02b1bfcbfe2&intra=63125771820329baaddad5f6c63ec566&crc=d118b5a7caba55d15afd8a7cf1687731&lang=plWitam Forumowiczów!Noszę się z zamiarem kupna projektu "Dom w Różach" Archonu. Jednak chciałbym wprowadzić w nim pewne zmiany:1/ powiększenie garażu na 2 stanowiska2/ przeniesienie kuchni w miejsce małego pokoju na parterze3/ urządzenie jadalni w miejscu dawnej kuchni z jednoczesna likwidacją drzwi z hallu do tego pomieszczenia. Proszę o opinie osób zainteresowanych tym projektem! Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lopon 20.03.2005 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2005 witam, Też byłem zainteresowany tym projektem, poszukuje bowiem domu z salonem od frontu, mam bowiem działkę z wjazdem od południa, dzwoniłem nawet do Archonu, bo też chciałem dokonać pewnych zmian. Jeśli masz jakiegoś dobrego architekta (najlepiej znajomego) , to można próbować robić zmiany, szczególnie powiększenie garażu wymaga trochę roboty i generalnie lepiej poszukac jakiegoś projektu, którego nie musiałbys zmieniać w radykalny sposób. Ja jestem teraz blisko wybrania domu C54 z lukarnami z Archtimu.Jeśli nie widziałeś, to polecam też zobaczyć na SALAMANDRĘ MAX z ArchTimu (z 2 garażami). pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszszczecin 21.03.2005 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 Dzięki Lopon za informacje! Projekt C54 z lukarnami jest rzeczywiście fajny i chyba w realizacji nie za drogi.Ja jednak zaplanowałem budowę domu z poddaszem użytkowym, a poza tym, chociaż wejście będę miał od południa to taras powstanie od strony zachodniej.Je Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszszczecin 21.03.2005 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 Dalszy ciąg Jeśli chodzi o zmiany w projekcie "Domu w różach" to może wykonać je Archon: zmianę garażu na dwustanowiskowy za 600zł, a przeniesienie kuchni w miejsce pokoju obok za 1500zł. Nie wiem czy to nie za drogo? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lopon 24.03.2005 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2005 witam, C54 też jest z poddaszem uzytkowym. Jeśli chodzi o zmiany to w sumie z projektem daje ok. 4 tys+ około 1-1,5 tys. za późniejszą adaptację, czyli ok. 5 - 5,5 tys. Archon chce za projekt indywidualny 6 tys., może warto byłoby w twoim przypadku nad tym się zastanowić. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m_wujek 02.07.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Czy ktoś na forum budował/buduje "Dom w różach" Archonu?http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m3f02b1bfcbfe2Jakie są wasze doświadczenia z tym projektem? Na pewno konieczne jest powiększenie garażu do 2-u stanowiskowego. Rozważamy też wydzielenie w powiększonym pokoju nad garażem dodatkowej łazienki i nieznaczne powiększenie kuchni kosztem małego pokoju na dole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m_wujek 05.07.2007 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Na prawdę nikt nie budował tego domu? To może choć trochę komentarzy do samego projektu? Dopiero zaczynam swoją przygodę z budowlanką i wszelkie uwagi są mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dezag 06.02.2008 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Witam,Bardzo proszę o kontakt gdy ktoś zbudował lub buduje Dom w Różach, chciałbym prosić o kilka rad i wskazówek (między innymi w odniesieniu do materiałów i ich ilosci). Z góry bardzo dziękuję za kontakt.darek email: [email protected]660464001 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dezag 06.02.2008 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Cześć, mam pytanie, czy wybudowałeś już dom, czy jesteś w trakcie, ja właśnie kupiłem ten projekt i miałbym kilka pytań.Z góry dziękuję za kontakt. darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts