maciek321 20.03.2005 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2005 Witam! Rozpoczynam budowe w sierpniu tego roku! Projekt juz znalazlem. Obecnie jezdzimy z zona po okolicy i szukamy podobnych domkow do naszego. Dzisiaj na wspolny spacer zabralismy aparat fotograficzny i robilismy sobie zdjecia na osiedlu. W pewnym momencie zaskoczyl nas krzyk pewnej mieszkanki ;P ktora pytala jakim prawem fotografujemy jej dom. Jakis wewnetrzny glos mowi mi, ze powinnismy zapytac zanim rozpoczelismy PSTRYKANIE mam jednak pytanie: CZY ISTNIEJE PISANE PRAWO, KTORE ZAKAZUJE FOTOGRAFOWANIA CZYJEGOS DOMU [WLASNOSCI] BEZ ZGODY WLASCICIELA?? Bardzo prosze o odpowiedz!! SZCZEGOLNIE PRAWNIKOW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 21.03.2005 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 Fotografowanie raczej nie jest zabronione, wykorzystywanie fotografii tak zrobionej bez zgody wlasciciela moze byc naganne. Mozna tu zastosowac prawo ochrony wlasnosci intelektualnej ale wydaje mi sie, ze dochodzenie swoich praw w tym wzgledzie byloby bardzo klopotliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts