Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Poczatek domu Marcenki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 51
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Właśnie tego się obawiałam (bardzo trafna uwaga). Zastanawiam się nad kominkiem (słabo widoczny przy oknie balkonowym z lewej strony) i wyłożeniem pod plazmą czy jeżeli zastosuję jaśniejszy materiał i zagram trochę ciepłymi kolorami na ścianach to efekt będzie ok?

Poproszę o uwagi.

Sufit jak dla mnie jest za ciemny. Myślę, że może być wrażenie jakby spadał na głowę, ale pomysł z drewnem jest oryginalny - jeszcze takiego sufitu nie widziałam.

Czy to naokoło plazmy to kamień? Jeśli tak, to może lepiej by było dać jaśniejszy, bo czarny może wyglądać przytłaczająco, ponuro i bardzo zdominuje salon.

Ale, to tylko moje zdanie. Tobie przecież może się podobać zupełnie coś innego niż mnie.

Dla mnie sufit ok powiększa optycznie salon (on w tym projekcie wcale nie jest taki duży), to co na ścianie za plazmą i na kominku to łupek kwarcytowy i do tego właśnie nie jestem przekonana (dokładnie mówiąc do koloru ) gdyż jest ogólnie ciemno i zimno.

Marcenko kominek zdecydowanie powinien byc bardziej wyeksonowany... moze jakis jasny kamien.... to co jest za telewizorem jest z kolei na moje oko troszke przyciezkie.... moze w takim razie skoro lubicie nowoczesne wnetrza podswietlana tafle szkla matowego?????

Poza tym suuuuper wnetrze!!! Uwielbiam taki styl!!!!!!!!! :D :D

Bardzo cenna uwaga i zupełnie zgodna z naszymi uwagami co do tego projektu. Chcieliśmy też się upewnić czy tylko my mamy takie odczucie przytłoczenia ciemnym i zimnym kolorem czy inni również.

Wiadomo to my bedziemy tam mieszkać ale chcieliśmy również znać Wasze opinie.

Bedą nowe fotki bo na 100% to zmienimy.

pzdr

No właśnie na tym kamieniu polega mój problem , szukam koncepcji czym jaśniejszym go zastąpić.

Myślałam o piaskowcu który będzie grał z kolorystyką płytek podłogowych.

Co do kominka to na 100% nie będzie tam aż tyle tego kamienia a już na pewno nie taki ciemny.

Macie może jakieś pomysły na rodzaj materiału?

No właśnie na tym kamieniu polega mój problem , szukam koncepcji czym jaśniejszym go zastąpić.

Myślałam o piaskowcu który będzie grał z kolorystyką płytek podłogowych.

Co do kominka to na 100% nie będzie tam aż tyle tego kamienia a już na pewno nie taki ciemny.

Macie może jakieś pomysły na rodzaj materiału?

Marcenko a travertyn Romano????? Albo Navona (bardzo jasniutka)?????

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...

Marcenko,

Baaardzo podobał mi sie twój domek. I trochę ci zazdroszczę tego etapu.

Czy mozesz mi powiedzieć coś wiecej na temat drzwi wejsciowych do domu. Jaki producent kolor, nazwa itp. dokładnie takich szukam.

Bardzo mi sie też podoba dachówka no i kolor elewacji. Jestem pod niesamowitym wrażeniem.

pozdr

Magda

Drzwi drogi machoń (kosztowały nas 6600 ) w srodku są szyby lustrzane.

Podam Ci kontakt do gościa który nam robił. Powołaj się na Grzegorza (budowa w Łazach)

Rafał Chwaszcz 0-697698273

ale widziałam też takie na bartyckiej i były chyba z innego drzewa (bedą wtedy tańsze), nam poprostu odpowiadała struktura tego drzewa a i tak jest ono barwione.

pzdr

P.S. Dzięki za dobre słówko na temat naszego domku