Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Poczatek domu Marcenki

Recommended Posts

Chciałam się pochwalić że właśnie dzisiaj zamontowali nam wkład, obudowa w niedługim czasie.Nie jest to wkład jak na wizualizacjach ale zdecydowaliśmy się na SPARTHERM Varia 1Vh.Z tego co wyczytaliśmy na forum to firma godna polecenia.Wkrótce sami będziemy mieli możliwość przetestowania

pzdr

• 2 months później...
  • Odpowiedzi 51
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Idziemy w kierunku realizacji tej jaśniejszej wersji ale z zastosowaniem mebli drewnianych, zmianie nieco uległ też kształt sufitu.

Mam nadzieje że w marcu pochwalę się realizacją (niestety muszę czekać na termin u stolarza)

Ci do prac to właśnie kończą gipsiarze i glazurnik,pozostaną tylko meble :D ale na to musimy poczekać :cry:

pzdr

• 1 month później...
Marcenko domek jest sliczny. Ja rowniez czekam na zdjecia. Czy robilas jakies zmiany , bo wydaje mi sie , ze nie ma wc tak jak w projekcie i chyba schody sa przeniesione. Kominek super . Mam pytanie , czy pomieszczenia na poddaszu sami rozplanowaliscie , czy juz w projekcie jest jakas koncepcja poddasza. Zycze powodzenia w wykanczaniu domku. Jest naprawde sliczny.

Schody są przeniesione (wejscie na góre jest od holu prowadzącego do części nocnej, usunęliśmy komin wentylujący pralnię i wc, wc zrobiliśmy kosztem kotłowni (wygospodarowaliśmy kawałek 1,2 x 1,4 m).

Zmieniliśmy też pomieszczenia (z łazienki zrobiliśmy sobie garderobę do której jest wejście z pokoju narożnego a łazienkę zrobiliśmy w pokoju który ma wspólną ścianę z salonem).

Po tych zmianach pewnie zastanawiacie się co z wentylacją.

Pralnie wentylujemy wymuszonym obiegiem (kanał wentylacyjny nad podwieszonym sufitem w naszej łazience).Przeniesione wc wykorzystuje jeden z kanałów wentylacyjnych komina w kotłowni (1 wentylacja wc, 2 wentylacja kotłowni).

Takim oto sposobem pozbyliśmy się komina pośrodku budynku.

Pewnie za jakieś 3-4 tygodnie będą już wszystkie mebelki.

pzdr