MaciekW 21.03.2005 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 Gratuluję! Po podpisaniu aktu poinformowaliśmy znajomych dokładnie tymi samymi słowami, czyli, że jesteśmy posiadaczami ziemskimi. Bardzo miłe uczucie. I jak na razie takie dominują, choć pierwszy sparing z ZE mam już za sobą, a w weekend zobaczyłem na własne oczy co to znaczy działka na gruntach nieprzepuszczalnych. Pozdrowienia sąsiedzie. Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrusiek 21.03.2005 16:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 Gratuluję zakupu. Ja na dniach podpisuję akt notarialny. Poszukiwałem ok. 6 miesięcy. A ile było momentów zwatpienia... Zobaczysz jak miło otrzymać ten dokument do łapki Potarguj troche u notariusza, spokojnie można troche urwać z taksy Pzdr Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrusiek 21.03.2005 16:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 Piotrusiek dzięki Tobie i mi się dostało kilka ciepłych słów otuchy . Wszystkim bardzo dziękuję. Tego mi było trzeba... Dobrze wiedzieć, że przyda się cierpliwość, że inni też tak mają i że na każdego przyjdzie jego czas. Pozdrawiam! Pa! Dominia, już ktoś napisał o chwilach zwatpienia, kiedy mnie dopadło to uczucie po całodziennym zjeżdżaniu okolicy, po prostu odpuściłem na kilka dni i zatopiłem się w lekturze forum, doswiadczenia i emocje innych znowu mnie nakręciły i po kilku dniach ponownie zwiedzałem okolice, pytałem ludzi, rozklejałem ogłoszenia. Najciekawsze było to, że najbardziej zasmucona była moja żona, która mimo że nie brała aktywnego udziału w poszukiwaniach (zabierałem ją na konkretne już znalezione działki), była rozczarowana tym, że niby działek jest dużo, ale cały czas nie ma tej jedynej. Będzie dobrze, zobaczysz, powodzenia! Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrusiek 21.03.2005 16:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 Gratuluję! Po podpisaniu aktu poinformowaliśmy znajomych dokładnie tymi samymi słowami, czyli, że jesteśmy posiadaczami ziemskimi. Bardzo miłe uczucie. I jak na razie takie dominują, choć pierwszy sparing z ZE mam już za sobą, a w weekend zobaczyłem na własne oczy co to znaczy działka na gruntach nieprzepuszczalnych. Pozdrowienia sąsiedzie. Maciek Fajne uczucie prawda Byłem na działce podczas roztopów i na szczęście jest zupełnie sucho (grunt mam piaszczysty), a dziś mogłem już pochodzić po czymś, co powinno być trawką - cały snieg stopniał Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 22.03.2005 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2005 Gratuluję zakupu. Ja na dniach podpisuję akt notarialny. Poszukiwałem ok. 6 miesięcy. A ile było momentów zwatpienia... Zobaczysz jak miło otrzymać ten dokument do łapki Potarguj troche u notariusza, spokojnie można troche urwać z taksy Pzdr Piotr To myślisz, że notariusz dobrowolnie zejdzie ze swojej taksy? Watpię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrusiek 22.03.2005 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2005 To myślisz, że notariusz dobrowolnie zejdzie ze swojej taksy? Watpię... Zejdzie, ja już na etapie poszukiwania notariusza przez telefon usłyszałem, że cos tam urwiemy - sam nawet nie wspomniałem o tym Nie muszę dodawać, ze podpisałem właśnie tam Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrusiek 22.03.2005 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2005 A i jeszcze zapomniałem dodać, że jesli chcesz, to mogę Ci podać namiar na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 23.03.2005 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2005 Są notariusze którzy potrafią zejść nawet 50% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrusiek 23.03.2005 07:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2005 Są notariusze którzy potrafią zejść nawet 50% O kurcze, to już mistrzostwo świata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muzykant 23.03.2005 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2005 Są notariusze którzy potrafią zejść nawet 50% O kurcze, to już mistrzostwo świata chyba Polski raczej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrusiek 23.03.2005 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2005 Są notariusze którzy potrafią zejść nawet 50% O kurcze, to już mistrzostwo świata chyba Polski raczej.... ...no tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 23.03.2005 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2005 Żeby nie było tak słodko do dodam, że te zniszki mozna uzyskać przy większych transakcjach, zakup działeczki (jednej) tego nie umozliwi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 29.03.2005 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2005 Ja kupuję działke poprzez agencję pośrednictwa nieruchomości. Podejrzewam, że z taksy nie będzie chciał zejść... A w dodatku ta agencja wszystko poumawiała, więc nie powinienem chyba marudzić. Ja mam tylko przyjść na godzinę i podpisać akt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 01.05.2005 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2005 Jesli mozna zapytac ?Ile bierze agencja?Jaka to agencja ?Czy jestes z niej zadowolony?Dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominia 04.05.2005 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2005 Gratuluję i zazdroszczę . My od dwóch miesięcy negocjujemy ze sprzedającym, a nie jestem pewna czy uda się sprawę doprowadzić do szczęśliwego końca. Jeśli nie to będziemy szukać dalej, a jeśli tak to pewnie będę równie szczęśliwa. Napiszcie ile u Was trwało znalezienie tego własnego skrawka ziemi, my szukamy już od roku. Czy to normalne? Pozdrawiam i życzę powodzenia! PA! W tej chwili podpisaliśmy umowę wstępną. A chęć zakupu działki wyraziliśmy 1,5 roku temu. W ciągu tego 1,5 roku właścieciel działek załatwiał warunki zabudowy, weryfikację podziału geodezyjnego ( to zażyczono sobie przy wydaniu warunków zabudowy ). Teraz czekamy na decyzję Agencji Rynku Rolnego i dopiero finał. Ale projekt już zamówiłam! Może ryzykownie, ale co tam... Janewa co tam u Ciebie, udało się kupić działkę. Moja sprawa doczekała się końca a czy szczęśliwego czas pokaże. Tamtej działki nie udało się kupić, co teraz oceniam jako zrządzenie losu, bo teraz mam podpisaną umowę przedwstępną i być może kupimy działkę o jakiej naprawdę marzyliśmy. Na przeszkodzie stoją, póki co, podobne do Twoich formalności, pomalutku pokonujemy je i mam nadzieję, że nie zajmie nam to 1,5 roku. Pozdrawiam. Pa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 05.05.2005 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 Jesli mozna zapytac ?Ile bierze agencja?Jaka to agencja ?Czy jestes z niej zadowolony?Dziekuje Jestem zadowolony. Dla mnie nawet zeszli poniżej 3% brutto (bo ponoć mieli mało pracy ze mną) D.I.L.L Nieruchomości Sp. z o.o. ul. Łowicka 25 02 - 502 Warszawa tel. (022) 646 51 32/34 fax (022) 646 51 36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 05.05.2005 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 dziekuje, dodaje do ulubionych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 06.05.2005 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 dziekuje, dodaje do ulubionych Aha! I jeszcze pomagają przy uzyskaniu mediów Po prostu obsługują całe pole (łąkę? ) na której jest moja działka. Namiary do agencji dostałęm też od jednego z forumowiczów.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orfelis 21.05.2005 04:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2005 Oj my tez szukalismy rok. Codziennie przegladanie prasy, telefony i ogladanie dzialek. Pozniej negocjacje chyba z 4 miechy. Ale oplacalo sie. O 60000 zl taniej kupilismy niz chcieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fafik 22.05.2005 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2005 . Napiszcie ile u Was trwało znalezienie tego własnego skrawka ziemi, my szukamy już od roku. Czy to normalne? Pozdrawiam i życzę powodzenia! PA!my szukalismy jakies 20dni,ogladalismy chyba z trzydziesci dzialek w kilku miejscowosciach a i tak wrocilismy do pierwszej wiochy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts