raptus 20.03.2005 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2005 Czy na dobudowke musze miec plan czy tak po cichu moge dostawic bedzie to powierzchnia okolo 35 m/kw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemek3 20.03.2005 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2005 hehe...Po cichu??? Po cichu to sobie zawsze możesz postawić(jak żyjesz z sąsiadami w zgodzie:D) ale musisz się liczyć że może "przyjść" rozbierać + kara Mógłbyś postawić budynek o pow do 35 m2-do produkcji rolniczej Bez planu, pozwolenia gdybyś był rolnikiem(obowiązywało by Cię wtedy tylko "powiadomienie" i wszystko co z tym związane) Jak nie jesteś rolnikiem, to możesz sobie postawić budynek do 10 m2+powiadomienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raptus 20.03.2005 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2005 Jestem rolnikiem,a z sasiadami jest oki.Jak co to stawiam chlew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 20.03.2005 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2005 Czy na dobudowke musze miec plan czy tak po cichu moge dostawic bedzie to powierzchnia okolo 35 m/kw Dlaczego zadajesz takie pytanie? Przecież doskonale wiesz, że rozbudowa domu wiąże się z koniecznością wykonania planu budynku oraz dokonaniem wszelkich obliczeń inżynierskich. Czy przyzwolenie Forumowiczów na taką samowolę jest Tobie do czegoś potrzebne? Jestem rolnikiem,a z sasiadami jest oki.Jak co to stawiam chlew A potem wyjdzie na to, że w chlewie mieszkasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemek3 20.03.2005 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2005 ja tam wiem, że nadzór budowlany dziala na zasadzie "był telefon, jedziemy sprawdzić"Tam nie ma nadgorliwych ludzi.Więc jak nikt na ciebie nie doniesie, że zamiast obory masz salony:D:D:Dto jest duże prawdopodobieństwo, że masz szanse ominąć kilka procedur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 22.03.2005 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2005 Z grubsza co do nadzoru masz rację. Jednak zastanów się czy nie będzie to do czasu. Pomyśl dobrze nad tym tematem, żeby nie obudzić się z "ręką w nocniku" gdy zaczną się przypadkiem jakieś urzędowe czynności przy okazji np. wprowadzania katastru nieruchomości.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts