agana 20.03.2005 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2005 Dostałam propozycję od dobrej firmy za stan surowy domu z użytkowym poddaszem o pow. użytkowej 140 m (pow. netto 210, pow. dachu 220- 2 lukarny). Oferta obejmuje materiały (raczej dobre- uzgodnione z nami, zakupy robi wykonawca), wszystkie prace przygotowawcze, fundamenty z izolacją, ściany nośne, ściany działowe, 2 kominy, wykonanie stropu, montaż więźby dachowej z pełnym odeskowaniem i papą + schody wejściowe + taras. Oferta nie zawiera krycia dachówką, ocieplenia dachu i ścian, żadnej stolarki i tynków. W cenie również cały sprzęt, dozór i parę innych detali). Cena za metr pow. użytkowej wychodzi około 800 zl, za pow. netto ok. 560 zl. Święty spokój, ale czy za dobrą cenę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sidney 21.03.2005 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 Jeżeli dobrze rozumuje to za sam stan surowy z materiałem wychodzi jakieś 112 tys. PLN, jak dla mnie facet chce chyba dobrze na tobie zarobić, u mnie ok. 160m powierzchni uzytkowej za to samo, a nawet więcej wyszło jakieś 71 tys. PLN. Poszukaj lepiej kogoś innego , a materiały lepiej kupuj sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek_s 21.03.2005 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 u mnie cena za m2 powirzchni użytkowej stanu surowego to 400 pln(robocizna + materiały [ściany z BK, strop teriva, dach z pełnym deskowaniem) - dom pod W-wą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agana 21.03.2005 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 Materiały za mnie kupowałby wykonawca, bo ja nie moge sobie na to pozwolić ze względu na brak czasu. Czyżby aż tak chciał ze mnie zedrzeć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek_s 21.03.2005 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 zastanów się nad tym kupowaniem materialów przez wykonawcę - wg. mnie lepiej odwiedzić skład budowlany gdzie wystarczy raz do nich pojechać umowić się że materiały przywożą Ci na telefon i już. Wykonawca mówi ile czego potrzebujesz a Ty tylko dzwonisz i tego samego dnia lub na następny dzień masz materiał na placu. Nie musisz po wszystko jeździć i udzielone rabaty zostają w Twojej kieszeni a nie wykonawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 21.03.2005 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 Moim zdaniem za drogo!!!!!!!U mnie za stan surowy zamknięty 900 zł/m2.Z oknami i drzwiami zew. (drewno), dachówką Brass celtycką Pełne deskowanie), bramą garażową z napędem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts