Sloneczko 13.05.2005 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 Piękne są "Yellow Bird" http://www.azalia.pl/azalia/sklep/grafika/magnolia_yellow_bird.jpg i "Yellow River" http://www.azalia.pl/azalia/sklep/grafika/magnolia_yellow_river.jpg zwłaszcza gdyby rosły obok siebie, ale są drogie, po 100 zł sadzonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalmia 13.05.2005 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 Ostatnio nabyłam magnolia soulangeana x superba Alba, kwiaty białe. Mam nadzieję, że będzie taka, jak na obrazku, który był do niej przywiązany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 24.05.2006 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Mam problem z magnolią. Czy to, że rośnie w miejscu słonecznym, ale nie osłoniętym może być przyczyną żółknięcia liści? Posadziłąm ją w ubiegłym roku, w tym roku miała jeden kwiat , który rozwinął się bardziej siłą jej woli. Bardzo szybko opadł a teraz zauważyłam, ze żółkną jej liście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 24.05.2006 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Sprawdż pH. Na glebach o odczynie obojętnym lub zasadowym występuje chloroza, objawiająca się żółknięciem liści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluszczyk 20.10.2006 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 dostałem nasiona magnolii. czy można w ten sposób ją rozmnożyć, kiedy siać, czy nasiona wymagają stratyfikacji .......? jeżeli macie jakieś doświadczenia w tym temacie to proszę o informacje. miło pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 20.10.2006 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 Można, jeśli masz ochotę czekać z 10 lat na pierwszy kwiatek A i to nie wiadomo jaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinus 20.10.2006 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 dostałem nasiona magnolii. czy można w ten sposób ją rozmnożyć, kiedy siać, czy nasiona wymagają stratyfikacji .......? jeżeli macie jakieś doświadczenia w tym temacie to proszę o informacje. miło pozdrawiam Jakiej magnolii są te nasina? Jeżeli np. gatunki: M. kobus lub M. acuminata to możesz wysiać po stratyfikacji i czekać na kwiatki tak długo jak pisał Mirek. Wysiewanie nasion odmian magnoli (np. magnolii soulangiana '....') jest bez sensu, gdyż te nie powtórzą cech rośliny matecznej. Amatorsko możesz zabawić się w rozmnażanie magnolii poprzez odkłady. .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluszczyk 21.10.2006 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2006 Mirku i Pinus`e, dzięki za info, chyba będzie lepiej jak nabędę gotową sadzonkę jakiejś niewymagającej odmiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 01.05.2007 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 ja magnolię odkryłam dopiero w tym roku i od razu się nią zachwyciłamjak tylko zakończy się budowa naszego domku, to planuje ją posadzić na południowej ścianie i mieć na nią piękny widok z salonujuż sie nie mogę doczekańjedyny problem bedzie z tą zacisznością, bo w koło same puste działki budowlaneno może nie jedyny, bo do tej pory nigdzie nie udało mi się jej spotkać żona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts