AsiaG 30.09.2002 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2002 Czesc,Wykonawca zaproponowal ze sam kupi material na tynki wewn.-zwykle szare ( drobny piasek, cement, wapno ) i wylewki (zwirek, cement) za co musze zaplacic 6 zl/m2. Po przemnozeniu przez 200 m2 wylewki ( grubosc 8cm-100m2 i 4cm drugie 100m2) i 460m2 tynku (grubosc ok 2 cm)wyszlo ok 4 tys PLN.Wydaje mi sie ze to duzo poniewaz potrzebuje okolo 10m3 betonu i 10 m3 zaprawy. Policzylam potrzebne do tego skladniki i wychodzi ok 2 tys.Powiedzcie co o tym sadzicie. Ile zaplaciliscie za material ( bez styropianu)przy podobnym metrazu? AG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 01.10.2002 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2002 Witam. U mnie włąśnie tynkują. Za metr kw. z moim materialem miało być 8PLN, z materiałem wykonawcy 12PLN, więc wychodzi 4PLN za m2 materiału. I muszę przyznać, że nie oszczędzają. Cement tylko z dobrych Cementowni (ja kupiłbym białoruski), a jak widzę ile się tego marnuje to się cieszę, że wybrałem wariant z materiałem wykonawcy, bo inaczej dostałbym wrzodów żołądka Sebastian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsan 18.10.2002 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2002 Robilem tynki wewnetrzne: tynkarze wzieli 5 PLN za 1m^2+plus obiady dla 4 tynkarzy przez 3 dni. Material (wapno,cement,piasek,narozniki) wyniosl mnie 3 PLN za 1m^2. I zostalo mi dosyc duzo wapna, piasku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts