Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Warszawa i okolice-różne namiary

Gość

Recommended Posts

• Odpowiedzi 78
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 5 months później...

Zgadzam się z tripperem. Ja też kupowałem w Hazymie ( http://www.hazym.com.pl ). Nie wszystko bo bo mi palma odbiła na punkcie jednego wzoru do salonu a ten to jakiś straszny wynalazek był i mieli takie coś tylko w Liroju. Nawet nie było do czego porównać cen ale jakiś rabat dostałem. Ściągnęli końcówkę serii z hiszpani z jakiejś fabryki i stąd tylko tam była. I generalnie tak jest właśnie w marketach że łykają takie okazje w stylu resztki, końcówki serii, takie co nie wyszły odrobinkę bo kolor nie zgadza sie z katalogiem czy mieszanka nie taka albo za cienka pokrtwa itd itp. Ja kupiłem takie właśnie wynalazki w tym markecie. Salon z wyboru wzorca, a resztę ze względu na cenę - płytki do garażu , kotłowni i takich miejsc. Łazienki natomiast kupiłem w całości od Hazymu. Oni tam mają całą "Bartycką" w jednym miejscu!!!! Cenę dają nie do pobicia a wybór i kompleksowość super. Polecam wanny z różnymi bajerami - oczywiście glazurę i wszelkie płytki. Zobaczcie zresztą kogo polecają producenci np: http://www.tubadzin.com.pl/html/tujestesmy.php?wojewodztwo=4

Byli najtańsi i mieli wszystko. A zjeździłem całą Warszawę!

to jeszcze jeden głos za softbudem ul Puławska 601 po drodze do leroy z w-wy. Sprawdzałam ceny (cersanit) w softbudzie, bartyckiej, ttw opex jerozolimskie i domaniewska. Najtaniej było w pawilonie opoczna na bartyckiej ale ponieważ kupowałam też wc, zlew i inną włoską terakotę dostałam upust na całości co okazało się najtańsze :) i super sprzedawczyni Pani Maria :)

no i jeszcze jedno tak sprawdzałam ceny w leroy ale też w każdej innej sieci różnią się od siebie i taka jest ich polityka cenowa. Natomiast jeżeli da się rachunek z innego leroy że kupiło się drożej to dają bon o wartości różnicy. Po za tym w Leroy też są zniżki ale od 5 do 10 tys tylko 3%.

Oprócz tego tłumaczono mi że do supermarketów tego typu często idą gorsze jakościowo płytki niż do innych sklepów :(

Oj sporo gorsze. Dlatego poszły głównie do pomieszczeń gospodarczych. Te do salonu były niezłe ale i kosztowały słono. Kupiłem tylko dlatego ze głupawy sprzedawca dał mi 15% rabatu na wszystko jak leci: klej z promocji i płytki z ofery specjalnej i na wszystko. Sądzę że zarobili tylko na tej terakocie do salonu :-)

Odradzam zakupy płytek w jakimkolwiek markecie bo to niestety tragedia jakościowa!!! Są tak krzywe że nie ma ich jak potem kłaść, trzeba specjalnie dobierać bo różnice to naet ponad 5mm !!!! wystarczy przyłożyć dwie płytki bokiem do siebie...

Dlatego ja polecam takie sklepy jak Hazym bo to nie garażowe łepki tylko ludzie którym zależy. A to naprawdę ważne.

• 2 months później...
  • 3 weeks później...
  • 1 year później...
  • 1 year później...

Witam.W firmie, w której miałam kupić ten kamień opóźnia się termin dostawy a mnie już goni czas. Dlatego też zwracam się do Was drodzy Forumowicze czy może macie firmę godną polecenia w Warszawie, w której mogę zakupić ten kamień.

Wiem, że zawsze mogę pojechać do interstona w Adamowicach ale oni sprzedadzą mi tylko kamień a o resztę muszę sie zatroszczyć sama.

Wiem firm i hurtowni jest dużo ale może macie jakieś swoje sprawdzone zakłady kamieniarskie czy hurtownie.

serdecznie dziękuję za wszelkie namiary

Iwona

• 4 months później...

Witam,

Chciałbym zabudować antresolę w mieszkaniu, które znajduje się w bloku na 3 piętrze. Zabudowa dotyczyłaby powierzchni ok. 11 m2. Poszukuję solidnych wykonawców.

Będę wdzięczny za wszelkie kontakty i sugestie

Pozdrawiam

• 2 months później...
Gość Pokhara

sklep z płytkami HAZYM, ul. Wał Miedzeszyński 231, Warszawa

Stanowczo odradzam korzystanie z tego sklepu. Nie jest to jedynie moja obserwacja i doświadczenie, ale także odczucia wielu osób, które miały ochotę wydać tam trochę grosza.

Otóż sklep ten prowadzi rodzinka niczym rodzinka Adamsów. Są niegrzeczni wobec klientów, nie chcą pomagać, patrzą spode łba jak się wchodzi oglądać płytki lub pyta o cokolwiek. Na moją prośbę o przygotowanie wyceny na zakup płytek i ceramiki do dwóch łazienek usłyszałam, że oni takich wycen nie mają czasu robić (sic!). Kręcą się tylko po sklepie, wielcy państwo, a chamscy, niegrzeczni, nabzdyczeni strasznie - generalnie klienci bardzo im przeszkadzają.

No cóż chciałam (i kilka osób, które znam) zostawić tam kilkanaście tysięcy złotych, ale teraz z przyjemnością poświęcę swój czas na napisanie kilku słów o tej nieprzyjemnej rodzinnej firemce na różnych forach.

Jeśli możecie - nie kupujcie tam, szkoda nerwów na ludzi, którzy nie dorośli do prawdziwego biznesu, wystarczy stres, który każdy z nas ma przy remoncie i wykańczaniu naszych mieszkań i domów. Mam nadzieję, że otrzymają to, na co zapracują.

Gość Pokhara
Zgadzam się z tripperem. Ja też kupowałem w Hazymie ( http://www.hazym.com.pl ). Nie wszystko bo bo mi palma odbiła na punkcie jednego wzoru do salonu a ten to jakiś straszny wynalazek był i mieli takie coś tylko w Liroju. Nawet nie było do czego porównać cen ale jakiś rabat dostałem. Ściągnęli końcówkę serii z hiszpani z jakiejś fabryki i stąd tylko tam była. I generalnie tak jest właśnie w marketach że łykają takie okazje w stylu resztki, końcówki serii, takie co nie wyszły odrobinkę bo kolor nie zgadza sie z katalogiem czy mieszanka nie taka albo za cienka pokrtwa itd itp. Ja kupiłem takie właśnie wynalazki w tym markecie. Salon z wyboru wzorca, a resztę ze względu na cenę - płytki do garażu , kotłowni i takich miejsc. Łazienki natomiast kupiłem w całości od Hazymu. Oni tam mają całą "Bartycką" w jednym miejscu!!!! Cenę dają nie do pobicia a wybór i kompleksowość super. Polecam wanny z różnymi bajerami - oczywiście glazurę i wszelkie płytki. Zobaczcie zresztą kogo polecają producenci np: http://www.tubadzin.com.pl/html/tujestesmy.php?wojewodztwo=4

Byli najtańsi i mieli wszystko. A zjeździłem całą Warszawę!

sklep z płytkami HAZYM, ul. Wał Miedzeszyński 231, Warszawa

to przez te lata się popsuli.... widać "sukces swojego rodzinnego biznesu", którego ojcem i matką byli nie właściciele, a sytuacja gospodarcza na rynku budowlanym, bardzo zepsuł właścicieli HAZYMu....

Stanowczo odradzam korzystanie z tego sklepu. Nie jest to jedynie moja obserwacja i doświadczenie, ale także odczucia wielu osób, które miały ochotę wydać tam trochę grosza.

Otóż sklep ten prowadzi rodzinka niczym rodzinka Adamsów. Są niegrzeczni wobec klientów, nie chcą pomagać, patrzą spode łba jak się wchodzi oglądać płytki lub pyta o cokolwiek. Na moją prośbę o przygotowanie wyceny na zakup płytek i ceramiki do dwóch łazienek usłyszałam, że oni takich wycen nie mają czasu robić (sic!). Kręcą się tylko po sklepie, wielcy państwo, a chamscy, niegrzeczni, nabzdyczeni strasznie - generalnie klienci bardzo im przeszkadzają.

No cóż chciałam (i kilka osób, które znam) zostawić tam kilkanaście tysięcy złotych, ale teraz z przyjemnością poświęcę swój czas na napisanie kilku słów o tej nieprzyjemnej rodzinnej firemce na różnych forach.

Jeśli możecie - nie kupujcie tam, szkoda nerwów na ludzi, którzy nie dorośli do prawdziwego biznesu, wystarczy stres, który każdy z nas ma przy remoncie i wykańczaniu naszych mieszkań i domów. Mam nadzieję, że otrzymają to, na co zapracują.

Ja o Hazymie pisałam ale nie mogę się powstrzymać od potwierdzenia jeszcze kolejny raz opinii: zgadzam się z Pokhara. Beznadziejni właściciele. Chamscy, nieuprzejmi, złośliwi!!!

2 lata temu było takie miejsce "GLAZURA ZA GROSZE" przy trasie Lubelskiej. Wyboru jakiegoś olbrzymiego nie mają na miejscu (trochę do oglądania jest) ale mogą sprowadzić z katalogów producentów krajowych chyba wszystko. (nie mieliśmy problemów). Ceny płytek, które mają były 18-40zł/m2. Mają I i II gatunek. Ułożone gatunkami, opisane więc nie ma problemu z odczytaniem. Ponieważ znajomi przetestowali te w I gatunku w całym domu, kupiliśmy płytki imitujące "trawertyn" bezfugowe do łazienki za 30zł/m2. (nie szukaliśmy najtańszych płytek tylko czegoś fajnego i oryginalnego, do 200zł/m2 - 2 lata temu). Zdecydowaliśmy się i wyszło całkiem fajnie. Płytki w porządku a obsługa wtedy była bardzo przyjemna i fajna. Wyceny bez problemu. Polecam, jeżeli jeszcze to jest!

• 2 years później...
Tyle jest sklepów w warszawie, tyle firm ceny też bardzo różne, gdzie najlepiej w warszawie, lub okolicy kupić ładne płytki gres czy terakotę. Nie szukam bardzo drogich ale coś ładnego i nie bardzo drogiego (środkowa półka) :D

poradżcie proszę jakiej firmy?

prawdopodobnie Glazura Krówlewska

mają outlet i dosyć ładne płytki na wyprzedaży. Można taniej kupić coś naprawdę łądnego po niższej cienie.