Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Warszawa i okolice-różne namiary

Gość

Recommended Posts

Gość tripper

moge Ci szczerze polecic sklep z plytkami, w ktorym robilem zakupy ja i przy okazji cala moja rodzina, jest na Wale Miedzeszynskim (Praga Poludnie), zaraz przed dojazdem do ronda z Traktem Lubelskim. maja duzy wybor plytek (jak na mnie za duzy :D), wiekszosc z owej 'sredniej' polki

dokladny adres to:

HAZYM

tel: (22) 6127613

fax: (22) 8164172

Wał Miedzeszyński 231

04-866 Warszawa

jedyny problem jaki mialem, to ten, ze dlugo mi zajelo przekonywanie sprzedawcy, zeby przyjal moje zamowienie przez telefon, bo nie mialem czasu jezdzic tam dwa razy

• Odpowiedzi 78
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Może zainteresują Pana płytki marmurowe w kolorze beżu z brązowymi żyłami. Świetnie nadają się na posadzki i ściany.

Cena w promocji wynosi tylko 130 zł/m kw.

Płytki granitowe też już od 130 zł/m kw.

Tutaj może Pan zobaczyć zdjęcia:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=50786902

Zapraszam do mojego salonu

ul. Trakt Brzeski 58 c

Warszawa-Wesoła

Gość tripper
czy ktoś może użytkuje gresy z Tubędzina? bardzo mi się podobają. . widziałem takie gresy i płytki łazienkowe tej firmy na domaniewskiej.

proszę o opinie

'uzytkuje' je w takim znaczeniu, ze kupilem, a glazurnik uklada, ale wszyscy sobie chwala te plytki, miedzy innymi tez dlatego kupilem

Akurat nie wiem, czy atrakcyjna cena Tubądzina, ale polecam duży wybór w TTW Opex w Alejach Jerozolimskich, jest co oglądać i mają bardzo duży wachlarz gresów, glazury i terakoty i cenowo też jest w czym wybierać. Ostatnio kupiłam tam gres włoski nie śliski i nie błyszczący (cena niska).

Pozdrawiam :)

• 2 weeks później...
Kochani a jakie rabaty można dostać lub jakie udało wam się dostać na płytki podłogowe i ścienne od cen producentów. czy 10 % to dużo. będę wdzięczny za odpowiedzi

słuchaj ja robię tak: mam wybrany wzór/towar/etc, idę do pierwszego sprzedawcy pytam o cenę, prosze o zapisanie.. no i postawienie pieczątki cobym wiedział gdzie tak dobra była cena :-), potem idę do drugiego punktu i pytam o te same płytki i podaje uzyskaną chwilę wczesniej cenę, zwykle już po chwili udaje mi sie dostać jeszcze lepszą ofertę, po kilkunastu minutach takiej "pracy " na Bartyckiej czy w inny centrum wiem, że np. płytki na wystawie były po 100 zł, pierwszy sprzedawca dał cenę 90 zł, drugi ujęty ambicją dał 87, trzeci 85 zł no i tu wiem, że jak kupię je za 84 to jestem dżejzi ZIOMAL z oszczędnościami w portfelu.

procentowe wyrażanie rabatów jest trochę bez sensu, im płytka tańsza tym nijeszy rabat (35 zł rabat 5 %, 200 zł rabat może być i 20% spokojnie)

Carrrlos ja aż takich dowodów nie zbieram :D , po prostu mówie jaką cenę już osiągnąłem i sprawdzam czy następny sprzedawca zaproponuje mi lepszą cenę. Co do rabatów pytam się bo dostaliśmy rabat 10% na wszystkie płytki jakie byśmy kupowali w pewnej hurtowni i do tego z 7% vatem i teraz chcę to jakoś sprawdzić, tym bardziej że w naszym przypadku na samą podłogę potrzeba jakieś 110 m2 płytek. pozdrawiam.

Sidney - ja w większosci sklepów pytam się o rabat jak mam do wydania większą kasę i nie wiedzę w tym nic dziwnego, ze wydajac na np. na sprzet jeździecki 1000 zł prosze o rabat, i go dostaje :D . Nawet w Levisie jak zapytasz to na dzień dobry jest 5%. To tym bardziej jak masz taka powierzchnię powinieneś coś dostać. Do tego dokupujesz przecież fugi, kleje etc, to nie jest tylko koszt samych płytek nie? Metoda na pieczątkę jest SUPER! będę musiala to kiedyś wypróbować :D :D Na Kłobuckiej daja rabaty na 100%.Spróbuj tam.

W moim domu mam aż dwie kondygnacje w płytkach coś około 160 m kw. Co ja się najeździłem po wszystkich sklepach i hurtowniach Zacząłem od pobliskich sklepów Chciałem kupić wszystko w jednym sklepie płytki, klej i fugę, niestety okazało się to niemożliwe Warunek był taki że nie kupie płytek zanim nie wezmę jednej paczki i nie rozłożę jej w miejscu gdzie ma leżeć docelowo Pomieszczeń mam kilka w każdym inny kolor plus po kilka kolorów do wyboru W sklepie patrzyli na mnie jak na wariata Powiedzieli mi że albo oni sprzedadzą mi płytki i po ułożeniu będą podobały mi się lub nie albo oni sprowadzą po paczce a ja ich nie kupię Ktoś musi tu zaryzykować na pewno nie oni

Finał cały klej kupiłem u nich i około 30 m płytek a reszta przyjechała z Warszawy Przerobiłem całą Bartycką i wszystkie supermarkety Większość kupiłem w Castoramie Zauważyłem dziwne zjawisko że w sklepach typu Obi Liroy zaopatrzenie nie pokrywa się tak że trzeba odwiedzić kilka jednej sieci

katalina nie chodzi mi o sprawę czy dostanę rabat jak będę kupował 5m2 płytek, tylko o wysokość rabatów od cen producentów jakie udało wam się uzyskać :) . Na Kłobudzkiej nie byłem, bo szczerze mówiąć wszystkie takie duże salony jak na złość są na drugim końcu miasta.

niezły ja mam okazje kupić wszystko w jednej hurtowni z rabatem 10% i nawet z 7% vatem i chcę sprawdzić czy taki rabat jest dobry, czy szukać czegoś ciekawszego.

sidney - to pojedź i sprawdź sobie tę Kłobucką żebys później nie żałował. :wink: Rabat 10 % - uważam że jest ok. Mnie się udało uzyskać 15% na płytki + klej + fugi. Ale ja już wcześniej brałam tam płytki i mnie chyba zapamętali. :wink: Uważma że Bartycka ma duzo wyższe ceny niż Kłobucka, jest zawsze dziki tłum ludzi i tłok. A tam masz moze mniejszy ruch, ale za to większą możliwość dogadania się.