p 21.03.2005 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 Witajcie, wybudowałem na własny koszt wodociąg, do którego teraz chcą się podłączyć dodatkowe osoby. Chcę, żeby każda z tych osób wpłaciła jakiś kawałek kosztów budowy tak abyśmy po równo partycypowali. Kierownik zakładu wodociągowego odsyła ich do mnie, honorując to że wyłożyłem na wodociąg fundusze. Ale jak mam z tymi nowymi osobami podpisac umowę ? Czy możecie podać jakąś treść tej umowy ? Jak to wygląda z punktu widzenia prawnego ? p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 21.03.2005 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 Najpierw poczytaj TO: http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=41580&sid=9d2ae4e08358880f9a2b5d9b3afa7254 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
p 21.03.2005 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 Najpierw poczytaj TO: http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=41580&sid=9d2ae4e08358880f9a2b5d9b3afa7254 Już czytałem. p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 21.03.2005 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 Napisz coś więcej o sytuacji: czy przekazałeś wodociąg przedsiębiorstwu wod-kan lub gminie, przez czyje grunty biegnie odcinek sfinansowany przez Ciebie, co masz napisane w umowie o przyłączenie z firmą dostarczającą wodę, inne istotne Twoim zdaniem szczegóły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
p 21.03.2005 14:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 Napisz coś więcej o sytuacji: czy przekazałeś wodociąg przedsiębiorstwu wod-kan lub gminie, przez czyje grunty biegnie odcinek sfinansowany przez Ciebie, co masz napisane w umowie o przyłączenie z firmą dostarczającą wodę, inne istotne Twoim zdaniem szczegóły? Na "Protokole ostatecznego odbioru robót wodociągowch" mam podkreślone (przez kierownika ZW) "Przekazać na stan Urzędu Gminy Zgierz" (budowała to ekipa z ZW). I ten protokół podpisałem ale żadnych innych papierów nie (czy to oznacza, że w ten sposób przekazałem ten wodociąg gminie ?). Ten odcinek, który sfinansowałem jest w drodze gminnej i nie przebiega przez żadną prywatną działkę. Niestety nie mam przy sobie umowy o dostarczanie wody ale dziś wieczorem spojrzę i napiszę, jeśli będą tam jakieś "ważne" treści. p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
p 23.03.2005 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2005 ... Niestety nie mam przy sobie umowy o dostarczanie wody ale dziś wieczorem spojrzę i napiszę, jeśli będą tam jakieś "ważne" treści. Na umowie o dostawie wody mam tylko: "Odbiorca oświadcza, że podłączenie wodociągowe zostało po wybudowaniu przekazane do eksploatacji przez Dostawcę. Pomieszczenie, w którym zamontowany jest wodomierz stanowi własność Odbiorcy." Domyślam się, że tu nie chodzi o cały wodociąg. Mam rację ? p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 23.03.2005 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2005 Zawiaz jednoosobowy Komitet budowy wodociagu i kazdorazowo nowego czlonka komitetu nalezy obarczy proporcjonalna wplata na rzecz takowego.J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
p 23.03.2005 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2005 Zawiaz jednoosobowy Komitet budowy wodociagu i kazdorazowo nowego czlonka komitetu nalezy obarczy proporcjonalna wplata na rzecz takowego. J Czy możesz poradzić jak się taki komitet zakłada ? I co z faktem, że wodociąg jest już wybudowany ? p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 24.03.2005 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2005 Wyglada na to, ze oficjalnie nie przekazales tego wodociagu, to moze formulka "Komitet budowy i eksploatacji wodociagu"?Piszesz zawiadomienie do gminy, ze powstal taki komitet i juz ( najlepiej by bylo dopisac przynajmniej jakiegos jednego chetnego ).Tylko pytanie - jak dawno wybudowano wodociag ?PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
p 24.03.2005 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2005 Wyglada na to, ze oficjalnie nie przekazales tego wodociagu, to moze formulka "Komitet budowy i eksploatacji wodociagu"? Piszesz zawiadomienie do gminy, ze powstal taki komitet i juz ( najlepiej by bylo dopisac przynajmniej jakiegos jednego chetnego ). Tylko pytanie - jak dawno wybudowano wodociag ? Pozdro J Wybudowano go przed zimą. p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts