stastny 21.03.2005 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 Witamod jakiegoś czasu poszukujemy z żoną projektu na nasza działkę. jesteśmy zdecydowani na dom parterowy, w nowym katalogu muratora spodobał nam się projekt C109. Chcialibysmy usłyszec wasze opinie na jego temat. Nam bardzo sie podoba i jak dotąd przebija większość tego co widzieliśmy.pozdrawiam wszystkich i z góry dziękuję za wszystkie rady i opinie p.s.link do projektuhttp://www.projekty.murator.pl/prezentacja.htm?IdProjektu=291 p.s.2Nasza dziłka jest zorientowana północ południe, to znaczy wjazd mamy od północy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka Whispera 24.03.2005 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2005 Jak dla mnie całkiem fajny. Ładna bryła i dość sensowne rozmieszczenie pomieszczeń. Pomyślałabym jednak nad powiększeniem pokoju dziennego tak, żeby go zrównać ze ścianą dużej sypialni - byłoby wtedy trochę jaśniej po południu. Zawsze zresztą można mieć lustrzane odbicie. Starałabym się powiększyć również jakoś małą łazienkę, żeby zmieścić tam prysznic, ale może nie jest to dla Was istotne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stastny 25.03.2005 14:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2005 Witamdzieki.... za uwagi Pokój dzienny jest dla nas wystarczający... pozaty przesunięcie tej ściany zlikwidowało by częsiowo zadaszony taras.A prysznic w łazience???? hm... no pomyslilimy....Dzieki... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stastny 26.03.2005 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2005 Oczywiście płacę frycowe osoby nowej na forum... Wklejam zaległe elewacje i rzut.... i wciąż liczę na ciekawe opinie ....Wesołych Świąt!!!! http://www.projekty.murator.pl/Panel/pliki/C109_front%20300.jpghttp://www.projekty.murator.pl/Panel/pliki/C109_ogrod%20300.jpg no i rzut oczywiściehttp://www.projekty.murator.pl/Panel/pliki/C109%20parter_OK.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal 67 06.04.2005 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2005 planuje budowe domu wg projektu c109 (dom z naprzeciwka)z nowego katalogu muratora.Co sądzicie o tym projekcie?jakie moga byc koszty budowy?czy nadaje sie na dzialke z wjazdem od poludnia?a moze ktos planuje budowe wg tego projektu?bede wdzieczny za wszelkie opinie. http://www.projekty.murator.pl/prezentacja.htm?IdProjektu=291 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stastny 07.04.2005 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2005 Witam My też z zona wybierzemy najprawdopodobniej ten projekt /już zlożyliśmy pod niego wniosek o warunki zabudowy/. Pasuje nam w nim wszystko, zwłaszcza strefa dzienna i ten wykusz w jadalni. Cięzko będzie nam o opinie , bo to chyba nowy projekt jest, więc budujących go raczej brak.... Co do wjazdu od południa to... no cóz chyba mozna z tym żyć i mnie sie wydaje, że nawet nieźle Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal 67 09.04.2005 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2005 hej ciesze sie ze ktos jeszcze podziela moj zachwyt nad tym projektem na 90% jestem juz zdecydowany na jego zakup\ dach moze bedzie kosztowny ze wzgledu na konstrukcje nie najprostsza mysle tylko o innej kolorystyce moze pastelowe zielenie z jakas szaroscia? co o tym myslicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal 67 23.05.2005 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 wlasnie dzis zamowilem ten projekt i za ok 3 miesiace ruszam z budowa ,to bedzie pierwsza realizacja,bo projekt swiezutki,ale jestem sklonny zaryzykowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 23.05.2005 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 Projekt fajny ale troche dach ma pogibany co dodaje uroku ale generuje koszty. Rozklad by mi sie podobal. Jest tam wszystko co mozna w tym rozmiarze zmiescic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarbal 13.09.2005 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 Czy ktoś realizował projekt "Dom z naprzeciwka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fprefect 13.09.2005 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 Witam Radzę wpisac w wyszukiwarkę hasło c109... są dwa lub trzy wątkiJednak nie ma jeszcze szczęśliwych mieszkańców tego domu bo to nowy projekt jest Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bajbus 27.10.2005 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 Rzucam na forum dom z muratora - Dom z naprzeciwka, oceńcie wady i zalety.http://www.projekty.murator.pl/search_results.htm?symbol=&nazwa=Dom+z+naprzeciwka&powierzchnia=&kondygnacja= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciku 27.10.2005 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 Dla mnie jest ból z ta łazienką....aż się prosi, żeby to pomieszczenie gos. było bez okna , a łazienka z oknem, ale nie bardzo jest to jak przestawić......na upartego można , ale wyjdą karykaturalne w kształcie pomieszczenia. reszta to delikatne zmiany "kosmetyczne". Nie zwrociłam uwagi na technologię, ale tu na pewno ktoś mądrzejszy ode mnie w tej kwestii może sie wypowiedzieć Powodzenia życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 28.10.2005 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 Dla mnie jest nie do przyjęcia, żeby w domu jednorodzinnym o pow. prawie 140 m2 nie było dwóch łazienek . I do tego ta jedna jedyna jest bez okna! . Bajbus nie wiem, jak liczną rodzinę reprezentujesz, ale chyba po to budujesz dom, żeby poprawić sobie warunki bytowo-socjalne! . Nawet, jak masz jedno dziecko, to ono wyrośnie i będzie Wam "zapychać" tą jedną łazienkę. reszta da się wytrzymać, ale naprawdę widziałam fajniejsze bungalowy o tej powierzchni! Pogrzeb jeszcze w internecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bajbus 28.10.2005 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 Ja grzebię grzebię i nic nie mogę wygrzebać. Wiem co chcę ale zawsze w projekcie czegoś brakuje. Mam warunki zabudowy wiem co mogę wybudować i nie mogę znaleźć tego wymarzonego domku. Podaj jakieś namiary na te domki, może ja tam jreszcze nie dotarłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bajbus 28.10.2005 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 Jest jeszcze jeden domek który mnie się podoba. http://nowydom.onet.pl/wynik_wyszukiwania.html?send=1&slowa_kluczowe=Kometa W sumie jest prosty w budowie i ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bajbus 28.10.2005 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 I ma właśnie łazienki z okienkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panenka 28.10.2005 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 Witam Trochę w obronie stanę "domu z naprzeciwka"... z łazienką bez okna da się życ... ja żyję i jest ok, a jeśli chodzi o ten projekt konkretnie, myślę, że jest prosta możliwośc poprawienia warunków łazienkowych... a mianowicie ... garderoba przy 7 ma aż 8m2... myślę, że spokojhnie można z niej zrobi albo samą extra łazienkę, albo nawet i łazienkę i kawałek garderoby...oczywiście z oknem łazienkę Mnie sie tam ten projekt podoba... a pożeracze z forum mogliby od czasu do czasu pobawic się w pokazywanie zalet projektów oczywiście jeśli takowe mają miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 28.10.2005 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 Dla mnie najfajniejsze jest to połaczenie 9 z 7 przez 8. Jak rozumiem projektant uwzględnił preferencje seksualne osób, które przez większość życia mieszkały z osobą 3. w sypialni. Takie osoby rzeczywiście mogłyby czuć się nieswojo mając świadomość, że mogą w końcu nie być obserwowane. Stąd pomieszczenie 8 należy traktować jako pokój edukacji seksualnej dla dzieci. Zawsze mogą się cichutko wślizgnąć do ósemeczki z letka uchylić drzwi i poedukować trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bajbus 28.10.2005 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 Kroyena kto powiedział że nie można zlikwidować połączenia dwóch pokoi z garderobą?? Tam akurat jest planowany gabinet do pracy tak że na pewno nie będzie połączenia, ale czy wszystkie niedogodności domu kojarzą Ci się z sexem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts