Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt C109 DOM Z NAPRZECIWKA

Recommended Posts

Witam

od jakiegoś czasu poszukujemy z żoną projektu na nasza działkę. jesteśmy zdecydowani na dom parterowy, w nowym katalogu muratora spodobał nam się projekt C109. Chcialibysmy usłyszec wasze opinie na jego temat. Nam bardzo sie podoba i jak dotąd przebija większość tego co widzieliśmy.

pozdrawiam wszystkich i z gó

ry dziękuję za wszystkie rady i opinie

p.s.

link do projektu

http://www.projekty.murator.pl/prezentacja.htm?IdProjektu=291

p.s.2

Nasza dziłka jest zorientowana północ południe, to znaczy wjazd mamy od północy.

• Odpowiedzi 78
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jak dla mnie całkiem fajny. Ładna bryła i dość sensowne rozmieszczenie pomieszczeń. Pomyślałabym jednak nad powiększeniem pokoju dziennego tak, żeby go zrównać ze ścianą dużej sypialni - byłoby wtedy trochę jaśniej po południu. Zawsze zresztą można mieć lustrzane odbicie. Starałabym się powiększyć również jakoś małą łazienkę, żeby zmieścić tam prysznic, ale może nie jest to dla Was istotne.

Oczywiście płacę frycowe osoby nowej na forum... Wklejam zaległe elewacje i rzut.... i wciąż liczę na ciekawe opinie ....Wesołych Świąt!!!!

http://www.projekty.murator.pl/Panel/pliki/C109_front%20300.jpg

http://www.projekty.murator.pl/Panel/pliki/C109_ogrod%20300.jpg

no i rzut oczywiście

http://www.projekty.murator.pl/Panel/pliki/C109%20parter_OK.jpg

• 2 weeks później...

planuje budowe domu wg projektu c109 (dom z naprzeciwka)z nowego katalogu muratora.Co sądzicie o tym projekcie?jakie moga byc koszty budowy?czy nadaje sie na dzialke z wjazdem od poludnia?a moze ktos planuje budowe wg tego projektu?bede wdzieczny za wszelkie opinie. :roll:

:oops: http://www.projekty.murator.pl/prezentacja.htm?IdProjektu=291

Witam

My też z zona wybierzemy najprawdopodobniej ten projekt /już zlożyliśmy pod niego wniosek o warunki zabudowy/. Pasuje nam w nim wszystko, zwłaszcza strefa dzienna i ten wykusz w jadalni.

Cięzko będzie nam o opinie , bo to chyba nowy projekt jest, więc budujących go raczej brak.... :cry:

Co do wjazdu od południa to... no cóz chyba mozna z tym żyć :lol: i mnie sie wydaje, że nawet nieźle :D

Pozdrawiam

• 1 month później...
  • 3 months później...
  • 1 month później...

Dla mnie jest ból z ta łazienką....aż się prosi, żeby to pomieszczenie gos. było bez okna , a łazienka z oknem, ale nie bardzo jest to jak przestawić......na upartego można , ale wyjdą karykaturalne w kształcie pomieszczenia.

reszta to delikatne zmiany "kosmetyczne".

Nie zwrociłam uwagi na technologię, ale tu na pewno ktoś mądrzejszy ode mnie w tej kwestii może sie wypowiedzieć

Powodzenia życzę.

:D

Dla mnie jest nie do przyjęcia, żeby w domu jednorodzinnym o pow. prawie 140 m2 nie było dwóch łazienek :o. I do tego ta jedna jedyna jest bez okna! 8).

Bajbus nie wiem, jak liczną rodzinę reprezentujesz, ale chyba po to budujesz dom, żeby poprawić sobie warunki bytowo-socjalne! :wink: . Nawet, jak masz jedno dziecko, to ono wyrośnie i będzie Wam "zapychać" tą jedną łazienkę. reszta da się wytrzymać, ale naprawdę widziałam fajniejsze bungalowy o tej powierzchni! Pogrzeb jeszcze w internecie.

Witam

Trochę w obronie stanę "domu z naprzeciwka"...

z łazienką bez okna da się życ... ja żyję i jest ok, a jeśli chodzi o ten projekt konkretnie, myślę, że jest prosta możliwośc poprawienia warunków łazienkowych... a mianowicie ... garderoba przy 7 ma aż 8m2... myślę, że spokojhnie można z niej zrobi albo samą extra łazienkę, albo nawet i łazienkę i kawałek garderoby...oczywiście z oknem łazienkę :p

Mnie sie tam ten projekt podoba... a pożeracze z forum mogliby od czasu do czasu pobawic się w pokazywanie zalet projektów :) :) :) :) oczywiście jeśli takowe mają miejsce :wink:

Dla mnie najfajniejsze jest to połaczenie 9 z 7 przez 8. Jak rozumiem projektant uwzględnił preferencje seksualne osób, które przez większość życia mieszkały z osobą 3. w sypialni. Takie osoby rzeczywiście mogłyby czuć się nieswojo mając świadomość, że mogą w końcu nie być obserwowane. Stąd pomieszczenie 8 należy traktować jako pokój edukacji seksualnej dla dzieci. Zawsze mogą się cichutko wślizgnąć do ósemeczki z letka uchylić drzwi i poedukować trochę. :p :p :p 8)