mww 21.03.2005 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 Przynajmniej z jednej strony....Sąsiadka, starsza Pani mieszkająca samotnie. Teren podmokły, domy w większości stare, wszyscy sąsiedzi mają notorycznie pozalewane piwnice. Zanim rozpoczeliśmy budowę na naszej działce był zachwaszczony nieużytek, a sąsiadka miała pozalewane piwnice jak wszyscy w okolicy. Teraz jak się wybudowaliśmy, to piwnice ma dalej pozalewane, ale teraz to już jest nasza wina! Właśnie dzisiaj oświadczyła, że ona będzie pisała do nadzoru budowlanego, bo przez nasz dom ona ma mokro w piwnicy! Batalie o jej mokradła w piwnicy trwają już od miesięcy.Pod jej presją obniżyliśmy trochę teren naszej działki i wykorzystaliśmy naturalny spadek, żeby (ewentualna) woda spływała na sąsiednią bezpańską działkę (wiem, że trochę na bakier z prawem, ale to był wybieg psychologiczny racznej, żeby babcia się odczepiła). Teren równany był z poziomicą, wszędzie paliki i linki porozwieszane, żeby było co do mm. Ale to przecież nie osuszy działki sąsiadki!!! Ona ma prawie pod nosem staw, to są jakieś niby osuszone mokradła i ona zawsze tą wodę w piwnicy będzie miała!!!Czy ja mam jej drenaż zrobić, osuszyć i zaizolować przedwojenne fundamenty??? Bo dopóki tego nie zrobię, to "przeze mnie" samotna, biedna staruszka, wykorzystywana bezwzględnie przez przebojową młodzież, zawsze będzie miała mokro w piwnicy! A ja nadzór budowlany na karku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 21.03.2005 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 Jesli nie podnosilas poziomu dzialki to babcia moze Ci nafiukac, a w najlepszym wypadku (znaczy sie w najgorszym dla Ciebie) napsuc Ci troche nerwow. Jesli zas ponioslas poziom dzialki i nie mialas na to stosownych papierkow, to babcia moze Ci narobic za plecami i to niezle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mww 22.03.2005 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2005 Nie podniosłam poziomu. Pod tym względem, to mam nadzór w nosie. Ale mam kilka innych grzeszków na sumieniu i dlatego wolałabym, żeby nadzór się mną nie interesował. A babcia już po okolicy rozpuszcza opowieści, że ją zalewamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 21.04.2005 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 Zacznijcie rozpuszczać opowieści, że babcia rzuca uroki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 21.04.2005 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 Zacznijcie rozpuszczać opowieści, że babcia rzuca uroki. dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carrrlos 23.04.2005 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2005 Zacznijcie rozpuszczać opowieści, że babcia rzuca uroki. i podrzucam Wam na posesję zielone kiełbasy z Constaru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 24.04.2005 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 A ile babcia ma lat?Moze niedługo przestanie wam zatruwać życie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 24.04.2005 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 Zacznijcie rozpuszczać opowieści, że babcia rzuca uroki. Czyli krowom mleko odbiera...... Tylko problem - gdzie te krowy znaleźć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 24.04.2005 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 No nie tylko... Może kot przestał być łowny? Pies szczeka od końca (uah, uah)? Mleko UHT kwaśnieje? Komputer się zawiesza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thalex 24.04.2005 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 Mój sąsiad zasugerował, że budowy na sąsiednich działkach napędziły na jego działkę krety. boki zrywać. Ale tak na serio to jak najmniej trzeba uzależniać się od sąsiadów, żadnych spółek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 24.04.2005 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 Woda w piwnicy jest czymś strasznym, przynajmniej dla mnie. Kłótnie nie pomogą jej zlikwidować. A może by tak przemóc się (wiem że to trudne) i ustalić wspólnymi siłami jakąś strategię wobec gminy, która powinna zdrenować cały teren. Wszyscy płacicie podatki, więc to chyba należy do jej obowiązków? A jaka potem ulga Nie dosyć, że piwnice suche, to jeszcze kość niezgody zniknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemek3 26.04.2005 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2005 A może by tak przemóc się (wiem że to trudne) i ustalić wspólnymi siłami jakąś strategię wobec gminy, która powinna zdrenować cały teren. przeżucenie odpowiedzialności to podstawa negocjacji z bandytą działającym z pobódek "ekonomicznych" ....to jest dobry trop, znajdź inny podmiot na zastępstwo siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 26.04.2005 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2005 Nie wiem z jakich pobudek napisałeś ten tekst, ale proponuję przeczytać go jeszcze raz i jeszcze raz, a potem napisać bardziej zrozumiale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 26.04.2005 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2005 mww przecież to streszczenie, jeno bez zakończenia, artykułu z bodajże marcowego Muratora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemek3 26.04.2005 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2005 Nie wiem z jakich pobudek napisałeś ten tekst, ale proponuję przeczytać go jeszcze raz i jeszcze raz, a potem napisać bardziej zrozumiale a z takich, że jak mmw robiłą zabieg psycologiczny z obniżeniem terenu, aby woda pozornie spływała na działke z ugorem, to teraz może zadstosować inny chwyt, mający na celu znalezienie neutralnego kozła ofiarnego, który bedzie odpowiedzialny za zalewanie babci/terrorystce piwnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 26.04.2005 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2005 Teraz już lepiej. Spytałam, bo zacytowałeś mój pojednawczy tekst, bo jakieś wyjście z tej sytuacji powinno się znaleźć. Babci współczuję i to bardzo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 26.04.2005 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2005 przemek, al jak babcia/sąsiadka czyta to forum to jeszcze mww dostanie za obniżenie wód gruntowych przez co babci się chałupa rysuje i grozi zawaleniem i w ogóle mww zamieni się na drodze sądowej z babcią na lokale w ramach zadośćuczynienia i tak po kolei cała ulica. Dobrze, że trafili na wytrawnego forumowicza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mww 26.04.2005 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2005 Kroyena, babcia lepiej wyuczona, niż wszyscy forumowicze razem wzięci. Wszystko wie najlepiej co wolno, a czego nie. Umyśliła sobie widać, że jak my zdrenujemy swoją działkę, to u niej mniej wody będzie, a tu takie rozczarowanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 26.04.2005 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2005 Skoro wszystko najlepiej wie to pewnie zatelefonuje w waszej sprawie do ojca Rydzyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 27.04.2005 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 no to widzę ,że nie jestem osamotniona w niszczeniu "ekosystemu" mojego sąsiada, nie wiem do końca czym...ale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts