buleczka_77 01.10.2002 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2002 U nas instalator chce 100 zł za punkt, ale to chyba duzo... (okolice W-wy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buleczka_77 02.10.2002 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2002 Tyle osób robiło rozprowadznie ciepłego powietrza z kominka i co?? Wszyscy za darmo :grin: To ja też poproszę namiar na takich instalatorów Pozro Bułka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rchmielewski 17.10.2002 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2002 1200 zł za montaż kominka + rozprowadzenie ciepłego powietrza - fachowcy od "Jotula". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 18.10.2002 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2002 rchmielewski - a w jakiej okolicy - skąd byli ci fachowcy od jotula? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryszard59 22.10.2002 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2002 Jeżeli zdecyduję się na nadmuchową instalacje grzewczą to kto wykonać powinien podłączenie do niej kominka i za ile? Ci od instalacji czy ten od kominka? Jakie macie doświadczenia?Pewnie każdy z nich może to zrobić, ale jak wychodzi taniej, może juz wiecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 23.10.2002 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2002 On 2002-10-17 20:39, rchmielewski wrote: 1200 zł za montaż kominka + rozprowadzenie ciepłego powietrza - fachowcy od "Jotula". Zaraz - co rozumiesz przez "rozprowadzenie"? Montowali ci gdzieś kanały wentylacyjne? czy miałeś je już gdzieś (np w stropie) a oni tylko podłączyli do tego kominek? Skąd wziąłeś projekt instalacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buleczka_77 23.10.2002 14:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2002 "Mój" instalator też był z Jotula (oddz. Bartycka), ale mam innego i też chce 100 zł za punkt. W sumie to za rozprowadznie ciepła do 4 pomieszczeń na górze przy pomocy turbiny ( + filtry, rury, materiały, kratki itp.) chce ok 2600 zł. Jak czytam te Wasze ceny to wydaje mi sie ze chce mnie oszukac.A rury maja iść w kominie wentylacyjnym wiec zero kucia i kurzenia. Tylko przprowadznie ich na góre...A tak wogóle to czy można zabierac tak wentylacje ??? Czy potem nie bedą się robić w domu mokre ściany i okna z braku wymiany powietrza??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.11.2002 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2002 ,,mój" od jotula z bartyckiej-chce 3500 za montaż kominka, obudowę i rozprowadzenie do 4 pomieszczeń(trzy z nich-piętro wyżej).Materiały moje. Czy to dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buleczka_77 05.11.2002 14:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2002 chyba troche duzo u mnie "zaśpiewał" 2600 ale to sa materiały i robocizna tez do 4 pomieszczen. Jak patrzyłam to najdroższe są turbiny i filtry... ale za to nie ma obudowy...(dopiero na wiosne bedziemy robic ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaś Kowalski 15.12.2002 03:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2002 Moze to nie za bardzo w temacie, ale ja choć mam w domu o pow.380m2 mieszkalnej wyjścia pod dwa kominki (dwie kondygnacje) to zdecydowalem sie na kozę 12kW (Jotul). Stoi ona na środkowej kondygnacji i w sytuacji zapotrzebowania na ciepło całego domy 18kW grzeje ona solidnie. Nie wiem jak to się dzieje, ale ciepło oprócz niższej kondygnacji dostaje się wszędzie same. Zamierzam teraz budować nowy dom- w związku z przeprowadzką w rejony Warszawy. Czy ktoś ma podobne pozytywne odczucia do takich "kóz"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts