cheerup 22.03.2005 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2005 Chciałbym wygłuszyć hałasy dochodzące z łazienki do sypialni. Zależy mi żeby warstwa wygłuszajaca była w miarę cienka.Czy ktoś może mi poradzic czym to zrobić. serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goreckimichal 04.12.2019 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2019 Przypuszczam ze najprościej bedzie Ci przerobic sciany w sypialni. Ja polecam zrobienie konstrukcji z kantówek, a nastepnie przymocowanie do nich paneli gipsowych. A pod nimi np. wełna akustyczna, która dobrze wycisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 04.12.2019 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2019 Chciałbym wygłuszyć hałasy dochodzące z łazienki do sypialni. Zależy mi żeby warstwa wygłuszajaca była w miarę cienka. Czy ktoś może mi poradzic czym to zrobić. serdecznie pozdrawiam Tu masz świeżą dyskusję na interesujący Cię temat: https://forum.muratordom.pl/showthread.php?360143-Przyklejone-regipsy-a-wp%C5%82yw-na-izolacj%C4%99-akustyczn%C4%85&p=7880600#post7880600 Pierwszy wpis po 15 latach. Ja bym tyle nie wytrzymał. Pozdrawiam serdecznie Cezary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Okocz 04.12.2019 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2019 (edytowane) Najpierw opisz dokładnie problem. Z czego jest zrobiona ściana dzieląca pokój i łazienkę? Jak duża jest ta ściana? Co przeszkadza? Szum wody w ścianach, dźwięki padającej wody w prysznicu, "biologiczne odgłosy ludzkie"()? Jak podchodzimy do tematu? kopleksowo (drogo), czy po prostu staramy się trochę pomóc? Pamiętaj też, że przy cienkiej warstwie wygłuszającej to zawsze będzie tylko maskowanie problemu. Edit: O Boże. Co tu się wydarzyło? Dopiero teraz widzę po ilu latach odkopano ten post. Edytowane 4 Grudnia 2019 przez Okocz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts