gregson 23.03.2005 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2005 napiszcie prosze jaki macie stropy u siebie i który z nich jest tani dobry.....? zastanawiam się na założenie Terivy albo Leiera, ale nie mam pojęcia na co mam zwrócić uwagę. jeśli ktoś ma już taki strop proszę o podanie ksztów 1m2 pozdrowionka od niedoświadczonego gregorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
impuls 23.03.2005 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2005 Zastosuj płyty prefabrykowane. Odpada wszelkiego typu deskowanie i stęplowanie. Ja płaciłem ok 60zł/m wraz z dzwigiem. Układanie trwało godzinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekkkk 23.03.2005 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2005 ja mam terivę 10/17 metrów wydałem 15000 z czego robocizna 1500 resztę robiłem sam uważam że to sporo gdybym miał robić jeszcze raz poszukałbym coś tańszego. Ale wszystko zależy od rozwiązań u mnie weszła ponad tona drutu oprucz belek stropowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregson 23.03.2005 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2005 ja mam terivę 10/17 metrów wydałem 15000 z czego robocizna 1500 resztę robiłem sam uważam że to sporo gdybym miał robić jeszcze raz poszukałbym coś tańszego. Ale wszystko zależy od rozwiązań u mnie weszła ponad tona drutu oprucz belek stropowych co to znaczy 10/17 metrów? ile miałeś metrów stropów? ja mam około 180 - podpiwniczona chatka robi swoje. pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AxLe 23.03.2005 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2005 A u mnie w projekcie jest żelbetowy .Dom parterowy bez poddasza - dobry czy zły, drogi czy tani? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekkkk 24.03.2005 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2005 10/17 metrow = 170 metrów dom bez piwnic ale strop nad parterem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 24.03.2005 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2005 ja mam ackermana, wyszedł cenowo przyzwoicie, materiały około 70zł za metr z wieńcem i schodami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregson 24.03.2005 22:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2005 ja mam ackermana, wyszedł cenowo przyzwoicie, materiały około 70zł za metr z wieńcem i schodami witam bardzo ładny domek!!!! jeśli możesz to mam prośbę podaj mi namiary www na ten strop, muszę jeszcze to rozważyć pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregson 24.03.2005 22:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2005 10/17 metrow = 170 metrów dom bez piwnic ale strop nad parterem dzięki, ale ze mnie łoś!! hi hi hi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
james 25.03.2005 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2005 Nie ma to jak żelbet. Ale chyba nie ma zbyt wielu chętnych budowlańców to robienia takowego. Wiadomo, najlepiej teriva, ściany BK 24, dwuspadowy dach i budynek w kształcie prostokąta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.03.2005 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2005 Najtańszy jest chyba żelbetowy, jednak najbardziej pracochłonny. U nas taki jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomjot 26.03.2005 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2005 Najtańszy jest chyba żelbetowy, jednak najbardziej pracochłonny. U nas taki jest. no nie wiem, przy dzisiejszych cenach stali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 26.03.2005 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2005 bardzo ładny domek!!!! jeśli możesz to mam prośbę podaj mi namiary www na ten strop, muszę jeszcze to rozważyć pozdrówka dzięki , architekt mnie namówili na ten strop, chciałem nawet zmienić na inny, ale kierownik zaczął coś mówić, że to "królewski strop" i żebym nie zmieniał bo jest najlepszy, dzisjaj mało kto to robi, jest prosty, ale pracochłonny i wymaga sporo deskowania. Jak potem przeliczyłem to wyszedł to najtańszy stop. http://www.lewkowo.pl/ackerman.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buddom 26.03.2005 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2005 jeżeli chcesz strop LEIERA to go najpierw zobacz ( nie polecam ), lepszy jest Cerpol Kozłowice handluję obiema stropami.jeśli jesteś ze Śląska to zadzwoń 32/280-79-00 lub 509-235-672wykonam wycene Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 26.03.2005 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2005 polecam terrivę z żużlobetonu z dobrej wytwórni - tanio, szybko - jesteśmy bardzo zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 27.03.2005 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2005 Akerman jest rzeczywiście dobrym stropem - w końcu jest ceramiczny ale też i pracochłonność ze względu na pełne deskowanie (czasem tylko pod żebrami) i indywidualne zbrojenie żeber jest spora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.03.2005 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2005 napiszcie prosze jaki macie stropy u siebie i który z nich jest tani dobry.....? Gregson sam nie robiłem stropu Ackermana ale wykonywałem w podobnej technologii uważam, ze Ackerman - to dobry ... i tani strop ponieważ - ma stosunkowo niskie zuzycie betonu - małe "pola" miedzy pustakami i tylko 3 cm nadbetonu ... - zbrojenie - to jeden pręt co 40 cm ... i tylko w jednym kierunku ... (plus pomocnicze "haczyki" do utrzymania tego preęta "w powietrzu") szalowanie jest tańsze od stropu monolitycznego - wystarczy ażurowe jedna deska co 40 cm (o ile w stropie obejdzie sie bez zeber ...) dodam, że to strop stosunkowo lekki i do akustyki nie mam zastrzeżeń pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 28.03.2005 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2005 Ja zrobiłem u siebie teriwę .Jest OK . Cicho. I można zrobić rozprowadzenie kanałami ogrzewanie kominkowe. Ja tego nie zrobiłem bo za pózno się o tym dowiedziałem Już strop był wylany .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 28.03.2005 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2005 Teriva- zakupiłam bezpośrednio u producenta - udało mi się też wynegocjować satysfakcjonującą cenę. Częściowo mamy strop zalewany: deskowany ( nad jadalnią – wykusz ) . Pozdrawiam poświątecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania_Waldek 01.10.2006 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2006 Witam.Wznawiam temat, bo właśnie stoję przed wyborem stropu. Max długość belki to 530cm a powierzchnia 94m2 dodatkowo mam dwa balkony i wykusz. W projekcie mam Teriva. Czy ktoś z Was robił ostatnio strop ackermana lub wylewany? Patrząc na koszt stropu, czy to się aktualnie opłaca czy lepiej zostać przy gęstożebrowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts