Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ochrona-monitoring-ile?

Gość

Recommended Posts

Największe firmy ochroniarskie podpisały podobno porozumienie na temat wysokości opłat pobieranych np od domku. Zgodnie z tym porozumieniem powinny pobierać od takiego domu jak mój jednakową opłatę - 180zł/mies. Oczywiście pan przedstawiciel przychodzi i mówi: oficjalnie opłata wynosi 180 ale, między nami mówiąc mogę Państwu zaproponować 150...

Tak ja oczywiście nie podałam ceny jaka obowiązuje, bo wiem ,że jest taka jaką podałyście. Tylko nam zaproponowano taką. :smile:I Zamierzamy z tego skwapliwie skorzystać.Wzięto pod uwagę, że jest to hurtowa cena- powstanie tam osiedle.

Bądźmy konkretni, piszmy netto, czy brutto, z ubezpieczeniem, czy bez plus inne szczegóły, bo potem wychodzą takie różnice: okolice Wa-wy raz 90, a raz 180 PLN. Potem się okazuje, że 90 PLN to ubezpieczenie za ochronę osiedla, a mi się już zdążyło słabo zrobić, że tyle przepłacam :smile:. My płacimy z ubezpieczeniem na 20 000 netto 120 PLN plus musieliśmy wykupić nadajnik za kaucję 200 PLN netto. Pozdrawiam.

To jest kwota, za monitoring, ktora została zaproponowana dla naszego osiedla.Kwota do zapłaty, czyli brutto.:smile:Oczywiście oprócz kosztów instalacji-to już na indywidualne życzenie.

Z tego, co wiem,w okolicy płacą więcej. Myślę,że zależy to od wielu czynników.U nas m.in. od tego, że potraktowano nas "zbiorczo" ( na życzenie mieszkańców)Poza tym jest to okolica, gdzie ludzie nie dali by więcej.Innych czynników się domyślam, no i te, o których nie wiem. :smile:

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 4 weeks później...
  • 2 months później...