Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do niemożliwych spraw i_ska

Recommended Posts

Zeljko kolor blachodachówki to będzie ciemny brąz coś jak kolor kominów, tak wybrał mój mąż, miała być ciemna czerwień, ale skoro brama garażowa jest brązowa i rolety i okna będą brązowe to balcha sama z siebie musiała byc brązowa, na początku nie podobało mi się ale zobaczyłam tą blachę na domu i zmieniłam zdanie zobaczymy :wink: Tylko jest jeden feler .... ogrodzenie będzie zielone, mam tylko nadzieję, że nie będzie to wyglądało jak cyt. ciecia anioła "gówno w lesie :roll:

To witaj w klubie!!! :p

• Odpowiedzi 650
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

I_ska

Ale macie chałupkę, na zdjęciach wygląda jakby ją wykroili a nie wymurowali taka równiutka.

Co do szczytów to uważam że są ok, moje też wydawały się spiczaste a po położeniu dachówki i obróbek zupełnie się zmieniły.

Co do dachu to się nie martw my w zeszłym roku przed samym Bożym Narodzeniem płytę przykręcaliśmy i ta płyta bez papy do wiosny dotrwała, dekarze nie zgłaszali żadnych uwag co do stanu płyty, tylko do jej sposobu montażu - ale to już zupełnie inna historia.

Jaką dachówkę finalnie wybraliście?

kasiu64 - wilekie dzięki za dobre słowo :D :D tak naprawdę to z tym radzeniem to kiepsko jest, trochę się wypaliłam, nie umiem negocjować cen :cry: bo wydaje mi się, że okradam hurtowników, jestem wogóle za miękka do tej roboty.

Nulla - no nareszcie zawiatałaś w moje progi :D dzięki za ocenę domku, wykrojony :roll: nie pomyślałam tak o nim dobre określenie, ciekawe czy moje szpice też się załagodzą, pocieszyłaś mnie tym.

No niestety dachówki nie mamy, mamy blachę, ruukki, czekoladowy kolor.

No co Ty??

Iwonko, to oni są beznadziejni!

Temu z hurtowni powiedz wprost, że to on powinien starać się, żebyś u niego kupiła, a nie odwrotnie, i że na szczęście nie tylko on sprzedaje okna. Teraz podobno mają niezły utarg, bo koniec roku, ale w styczniu będzie czekał, żeby ktoś u niego kupił. Wtedy przyjdź, pomarudż i jak pomyśli, że znalazł kupca, wtedy powiedz mu, że chyba jednak u niego nie kupisz, bo nie podobają Ci się jego ......oprawki okularów....

A szewcowi powiedz, żeby spadał!

A dekarzom.....już mi się pomysły skończyły...... :roll: :roll: :roll: , żeby do CHOLERY w końcu zrobili Ci ten dach, bo inaczej...... :-? :roll: :roll: ....zresztą coś wymyślisz..... 8)

Pozdrawiam :D

Soniko - może to źle zabrzmi, ale pocieszyłaś mnie tymi słowami "oni wszystkich tak traktują", ja już myślałam, że to ja taka sierota jestem :cry: Dekarzom dałam juz zaliczkę ale to wg umowy którą spisaliśmy, z tego co wiem to oni wejdą na 100% ale nie wiem kiedy, boję się tylko słów "Pani Iwonko strasznie zimno i pada śnieg a blachy nie układa się w taką pogodę", moja kumpelka mówi, że ja strasznie marudzę.

Zabo_goniu - widzisz próbowałam zastosować się do Twoich sztuczek i spaliło na panewce, ty masz poprostu urok żabciu, ale tak szczerze mówiąć to jego okna mi nie pasowały, brzydki "fason" :D ale wiesz co zrobię tak jak piszesz pójdę w styczniu pomarudzę z kilka dni i się wycofam :D . A z dachem wszystko się wyjaśni 6 grudnia - na MIKOŁAJA :wink:

kasiu 64 - kasiu tupanie nóżką też na nich nie działa, o dziwo działa na kobiety, może wiedzą ile kosztują buty na obcasie ze skóry i mi chcą oszczędzić KOLEJNEJ WIZYTY U SZEWCA :D :D dzisiaj rozmawiałam z Panią o oknach w sklepie i powiedziała "nie będzie pani żałowała i okien i rabatu bo będzie duży" zobaczymy jak to będzie.

Dzięki kasiu za kciuki.

Widzisz Iska na nich tupanie nie działa,trzeba albo roztaczać urok jak Żabcia albo używać słów niezenzuralnych :oops: i pokazacać w sobie mocną kobietkę 8)

Mój mąz się ostatnio pytał co zrobiłam robotnikom bo posprzątali w domu :wink: :)

Iska trzymam kciuki będzie dobrze :) Twardym trzeba być :wink: :)