link1 18.01.2006 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Witaj ISKA Jestem nowy na forum i czytam wiele o radzajach materiałów. Obecnie interesuje mnie wszystko na temat SILIKATU. W Twoim dzieniku znalazłem że Ty właśnie taki materiał użyłaś na budowę domu. Widzę po dacie że już jakiś czas minął odkąd pisałeś na forum. Jeżeli możesz napisz mi co skłoniło CIę do takiego wyboru i czy w daleszym Ciągu jesteś pewna Swojego słusznego wyboru. Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_ska 19.01.2006 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Witaj link1 Miałam okazję rozmawiać z osobami, które budowały z silikatów i jakby miały budować raz jeszcze napewno wybór by padł na silikaty, to był jeden z powodów, tzn grono zadowolonych ponadto materiał wykonany z materiałów naturalnych piach, woda, wapno, z tego co słyszałam świetny izolator akustyczny i cieplny w lecie w domu jest chłodno a zimą ciepło byłam akurat świadkiem w lecie coś wspaniałego, na zewnątrz 30 st a w domu przyjemny chłodek, ale to chyba zaleta też dobrego ocieplenia domu. Co ja jeszcze mogę powiedzieć jak kupisz dobry materiał (ja mam silkę ) to ściany są gładkie jak szyba. Powiem ci szczerze, że nawet nie zastaniawiałam się zbytnio nad wyborem inych materiałów nawet cenowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link1 19.01.2006 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Dzieki za szybką odpowiedz. Wiesz mi jedyne co nie odpowiada w SILIKATACH to ich waga. Ale w zamian jaka wytrzymałość. Doczytałem dziś Twój cały dziennik i gratuluję stanu surowego. Wg mnie to teraz już z górki. Wiele rzeczy łatwiej dograć bo to małe operacje a nie tak duże jak sciany czy dach. Wiesz wydaje mi się że musisz być niźle uparta bo bez tego to by Ci się nie udało. Nie pomyślałbym że kobiecie może tak dobrze pujść z budowie domów, bez urazy, ale po prostu brutalni wykonawcy mogą lekceważyć kobietę a u CIEBIE odwrotnie. Teraz mam też niedyskretne pytanie ile wyniósł CIę w przybliżeniu koszt budowy 1m2 s stanie surowym. Jeżeli nie odpiszesz to spoks, ale jeżeli możesz to proszę Link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 19.01.2006 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 No to majster godny pozazdroszczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_ska 20.01.2006 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Witaj link1 wow wielkie dzięki za takie wielkie słowa, aż mi głupio i bardzo miło jednocześnie , słuchaj jeżeli chodzi o koszt 1 m2 to ci nie powiem bo nie przeliczałam tego. Ale koszt stanu obecnego wraz z działką to 155 tyś trochę sie przeliczyłam ale cóż, narazie jescze pracuję. Funiu - tez byłam zaskoczona majstrem, jego pomysłem zrobienia mi niespodzianki, że aż się boję co będzie dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 23.01.2006 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 Iwonko, w pełni sie z Tobą zgadzam. Narty to świetna zabawa i niekoniecznie trzeba świetnie jeździć, żeby czerpać przyjemność... A ta gorąca herbata, jak schodzi sie ze stoku smakuje wyjątkowo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_ska 23.01.2006 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 Tak tak żabciu to prawda, wtedy gorąca herbatka smakuje the best. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 23.01.2006 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 goraca herbata z "rumiczkom" mniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andreas1 05.02.2006 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2006 Isko, bardzo proszę Cię o namiary na Twojego Majstra, wlaśnie będę zaczynał budowę i potrzebuję solidnej, uczciwej ekipy. Buduję w Twoim rejonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_ska 06.02.2006 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Andreas1 Odpisałam na prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 07.02.2006 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Witaj Iska, czytam sobie o Twoim majstrze i cieszę się że zla passa minęła i że prace idą do przodu . A co nowego w domku przybyło ostatnimi czasy? Mam nadzieję, że śniegi nie zniechęciły Twojego fachury. Tak czy inaczej - byle do wiosny , ale niestety trochę jeszcze musimy poczekać, bo za oknem mróz i zawieja . Pozdrawiam Cię serdecznie Sonika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_ska 07.02.2006 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Witaj Soniko jak miło cię "widzieć" w moich komentarzach słuchaj Soniko właśnie przed chwilą otrzymałam telefon, że mój majster nogę złamał na nartach i będzie miesiąc przestoju No szkoda niech się majster kuruje, a w domku nic sie nie dzieje, bo mrozy, bo brak materiału, (mój majster wynalazł jakieś uchwyty, które można tylko na zamówienie kupić, miesiąc czekania) Ale zacznę rozglądać się za oknami, w marcu chciałabym juz mieć, no i elektrykę i ogrzewanie ech.... pozdrawiam Soniko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 12.02.2006 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 przeczytałem - bardzo mi sie podobało gratuluję przejścia przez ciemne ściezki budowy i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_ska 12.02.2006 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 Sebastiano dziekuję bardzo za miłe słowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 12.02.2006 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 Sebastiano dziekuję bardzo za miłe słowa. zawsze do usług Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 20.02.2006 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Iska trzymam kciuki za Twoje c.o Podbitka piekna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 20.02.2006 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 iska a czemu C.O. jest takie drogie? A podbitki nie widzę, bo mam krzyżyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_ska 21.02.2006 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Aga J.G. - jak zwykle dzięki bardzo za kciukasy, c.o. szukam dalej . Ago - Żono facia- powiem ci szczerze, że się spodziewałam, że cena c.o. wyjdzie mnie ok 18 tyś z robocizną, a tu sam kocioł i osprzęt do kotła 9 tyś, grzejniki + osrzęt do grzejników 6 tyś, podłogówka 3 tyś, robocizna 6,5 tyś, + inne materiały ok 4 tyś. i instalacje wod-kan ok 5 tyś.. Nie wiem czy dobrze rozpisałam ceny ale tak to mniej więcej wygądało. Jeżeli chodzi o zdjęcia to musiałam zamieścić je na tym głupim poralu, bo do tamtego portalu zapomniałam hasła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 21.02.2006 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 No i wszystko się zgadza. Ale i tak cena kosmos. Pozdrowienia Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 23.02.2006 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Cóż c.o to wyzwanie ale wiem że warto Dlatego ja pomimo ceny nie zrezygnowałam z rzadnych swoich pomysłów, uważam że płytki można zmienić lub na nie poczekać to samo jesli chodzi o wyposażenie wnętrz (np lampy, panele ) a ogrzewanie trzeba zrobić i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts