Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do niemożliwych spraw i_ska

Recommended Posts

Aguś jak będę miała obudowę gotową to pokaże fotki a nawet zapraszam na wizję lokalną, bo mój kamień będzie miał inny kolor.

A wylewkarza nie pogoniłam bo jak byłam na dziłeczce to pan sobie przyjechał, pomierzył i dał atrakcyjną bardzo cenę, więc zostaje a 50 zł mam sobie odliczyć od robocizny. :wink:

• Odpowiedzi 650
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

i_ska, a kiedy pan kominkarz będzie Ci robił ten Twój kominek ? Kiedy fotki z gotowym kominkiem będę mogła zobaczyć ?

Masz może link na to Twoje cudeńko, które zrobi Ci pan po tak atrakcyjnej cenie ?

Dużo pytań, ale jestem właśnie teraz na etapie wyboru : jaki ma być ? jak ma wyglądać ?, ile kosztuje ? .... :roll:

Adriano słuchaj ten kominek będzie po wylewkach robiony czyli ok lipca, jezeli dasz radę wyczekać tyle czasu to Tobie jak najszybciej pokaże relację z budowy. Jeżeli chodzi o link na którym sa takie kominki to znalazłam to na stronie kominków SUPRA. Kominek nazywa się KASARI. Jest to prawie bliźniacza wersja kominka ARIES. Obudowa nie jest podobno trudna do wykonania, ale wiesz wszystko się może zdarzyć. Będę miała czerwono grafitowy granit, postaram sie zrobic zdjęcia tego kamienia. Wkład kominkowy sequin. To tle co mogę ci teraz napisać niestety :(

Kominek przed montażem budzi duze zainteresowanie a co będzie jak juz będziesz go miała w domu :roll:

Nie będziesz mogła opędzić sieod zwiedzających :wink: :wink: :wink:

I wcale sie nie dziweię bo jast naprawdę hajny 8) 8) 8)

I_ska mnie zawsze wnerwia czekanie na wykonawców wszelkiego rodzaju :-?

Noby bezrobocie itp a w tej akurat dziedzinie któr ajk mi sie wydaje da pracę każdej liczbie fachowców ich brakuje i to nie tylko tych dobrych ale ogólnie czasami ciężko kogokolwiek znależć :-?

A moze to bardzo trudny fach :roll: :roll: :roll:

Pozdrówka i oby czekanie jak najzybciej minęło 8)

andrzejko aż sie boję z tym kominkiem bo co to będzie jak nie wyjdzie taki jak na zdjęciu :( a z tym oglądaniem to zapraszam, zapraszam ja sama lubię coś oglądnąć w naturze :lol:

Wiesz co z tymi Wykonawcami to się okazuje, że prawie same pijusy zostały a jak jest firma to bierze kolosalne pienądze :o niestety mamy problem, ja obecnie szukam firmy do ocieplenia i w miarę w rozsądnej cenie :cry:

Adriano słuchaj ten kominek będzie po wylewkach robiony czyli ok lipca, jezeli dasz radę wyczekać tyle czasu to Tobie jak najszybciej pokaże relację z budowy. Jeżeli chodzi o link na którym sa takie kominki to znalazłam to na stronie kominków SUPRA. Kominek nazywa się KASARI. Jest to prawie bliźniacza wersja kominka ARIES. Obudowa nie jest podobno trudna do wykonania, ale wiesz wszystko się może zdarzyć. Będę miała czerwono grafitowy granit, postaram sie zrobic zdjęcia tego kamienia. Wkład kominkowy sequin. To tle co mogę ci teraz napisać niestety :(

i_ska,

O.K. do lipca poczekam ! :wink:

Ale obiecaj, że relację z jego (i nie tylko) budowy i zdjęcia tego czerwono-grafitowego kamienia podeślesz jak najszybciej ! 8)

Mnie się marzy kamień w odcieniu czerwono-pomarańczowym :roll: .

Adriano tak liczę na ten lipiec, że wreszcie wszystko zamknę, wylewki, tynki i kominki :D ale obiecuję zdjęcia masz pierwsza.

No to czekam i trzymam kciuki, abyś zamknęła wszystko ! :D :D :D

i_ska,

idziesz jak burza! :D . BRAWO ! No i ten GAZ ! SUPER ! :p

Zdjęcia domku z rurkami robią się "poważne" :wink: . Fajnie, że wszystko układa się jak trzeba. To takie "budujące" :wink: .

Widzę, że okienka drewniane już wstawiliście i to przed tynkami. Nie obawiasz się , że "coś" im się stanie w trakcie tynkowania (np. się wypaczą )? Ja też będę miała drewniane okna, ale chcę je wstawić dopiero po pracach mokrych 8) :wink:

Pozdrówka ! :D

Mohag :D :D :D jak tylko dostanę na piśmie od gazowni to zapraszam na duuuuuże pifko :wink: do mnie na działeczkę.

Widzę, że okienka drewniane już wstawiliście i to przed tynkami. Nie obawiasz się , że "coś" im się stanie w trakcie tynkowania (np. się wypaczą )? Ja też będę miała drewniane okna, ale chcę je wstawić dopiero po pracach mokrych

Widzisz Adrianko, to jest tak, ze ani elektryk, ani panowie z C.O. nie zabardzo chcieli się zabrać do roboty bez okien, zresztą ja się bałam, że mogłoby dojść do kradzieży, wiesz okazja czyni złodzieja. Zobaczymy jak to się zakończy, narazie nikt nic nie mówił, że źle robię. :(

Widzę, że okienka drewniane już wstawiliście i to przed tynkami. Nie obawiasz się , że "coś" im się stanie w trakcie tynkowania (np. się wypaczą )? Ja też będę miała drewniane okna, ale chcę je wstawić dopiero po pracach mokrych

Widzisz Adrianko, to jest tak, ze ani elektryk, ani panowie z C.O. nie zabardzo chcieli się zabrać do roboty bez okien, zresztą ja się bałam, że mogłoby dojść do kradzieży, wiesz okazja czyni złodzieja. Zobaczymy jak to się zakończy, narazie nikt nic nie mówił, że źle robię. :(

i_ska,

a mnie w trakcie zamawiania okien od razu uprzedzono, że drewniane okna wstawia się już po tynkach 8) . Nie chcą dać gwarancji jeśli będzie inaczej :-? . Trochę się tego przestraszyłam :o .

wcale sie nie dziwie elektrykowi ani instalatorom ze nie chcieli brac sie za robote bez okien, sam robilem elektryke i tynki bez okien, otwory zabite byly deskami, koszmar. Na dworzu ostre slonce, a mysmy robili w polmroku przy lampie. To naprawde wredna robota.

pozdrawiam

m.

mnie w trakcie zamawiania okien od razu uprzedzono, że drewniane okna wstawia się już po tynkach . Nie chcą dać gwarancji jeśli będzie inaczej . Trochę się tego przestraszyłam

:o :o :o no to mnie wystraszyłaś lekko, widzisz o wszystko się pytali a o to nie, kurcze adrianko zobaczymy co z tego wyjdzie.

wcale sie nie dziwie elektrykowi ani instalatorom ze nie chcieli brac sie za robote bez okien, sam robilem elektryke i tynki bez okien, otwory zabite byly deskami, koszmar. Na dworzu ostre slonce, a mysmy robili w polmroku przy lampie. To naprawde wredna robota.

pozdrawiam

No widzisz ty się zgodziłeś na takie warunki, a moi Wykonawcy bardziej obawiali się kradzieży niż warunków pracy, zresztą masz rację jak miałam pozabijane okna czarną folią budowlaną to czułam się jak w bunkrze.

No widzisz ty się zgodziłeś na takie warunki, a moi Wykonawcy bardziej obawiali się kradzieży niż warunków pracy, zresztą masz rację jak miałam pozabijane okna czarną folią budowlaną to czułam się jak w bunkrze.

Zgodziłem sie..hmmm raczej nie byłem świadomy tego na co się porywam.

Nazwałaś to bunkrem, ja czułem sie jak kret, bo niby wzrok sie przyzwyczajał do półmroku, a jak sie wychodziło na zewnątrz to człowiek przez kilka sekund nic nie widział.

pozdrawiam

m.

przez 20 minut Pan mi tłumaczył a ja nie potrafiłam odpowiedzieć na pytanie

To raczej normalne i nie tylko Wam się przytrafia.

Wiadomość z ostatniej chwili, zmieniły się wskaźniki opłacalności wykonania sieci gazowych i zrobią nam GAZ - hurraaaaaaaaaaa

No to jest dobra wiadomość...

Pozdrawiam

maksiu takie praktyki to prowadzą do poważnego pogorszenia wzroku :( , następnym razem to sobie wynegocjuj warunki :wink:

rafałku ten gaz to mi z nieba spadł, bo mały kociołek i mało miejsca potrzebuje, zresztą ja już zdjęcia Twojej kotłowni jako wzorcowej miałam przygotowane, tylko, że moja kotłownia malutka i to wszystko by się nie zmieściło.

:cry: