Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do niemożliwych spraw i_ska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 650
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cześć Iska, :D

Wiadmość dla Soniki No dostałam wycenę komikna z obudową z piaskowca, z wkładem i robicizną 9 000 zł netto, oczywiście pan powiedział, że daje w netto bo brutto będziemy negocjować podoba mi się i mojemu mężowi też.

To super!!! :D :D :D .

Widzę, że znalazłaś kogoś tańszega :D . Mało tego - baaardzo taniego. :o :o :o

A jaki to będzie piaskowiec? Masz w tej cenie wszystko?

Nasz kamień będzie montowany w piątek i już się nie mogę doczekać.

Witaj Soniko

Jeżeli chodzi o piaskowiec, to wycenił nam taki jaki wybraliśmy teraz ciężko mi opisać jaki ale zrobię zdjęcia i pokażę, jeżeli chodzi o cenę to byłam też tym zaskoczona, facet od razu powiedział nam skąd bierze kamień, znamy te kamieniołomy i wiemy, że ładny kamień tam mają.

Wiesz wycena była na dzień dzisiejszy, zobaczymy co będzie za 3 miesiące kiedy będziemy planować założenie kominka, a w tej cenie była robocizna tj. zrobienie obudowy, montaż itp oraz kamień i wkład kominkowy.

A ja z niecierpliwością czekam na twoje zdjęcia :D

Widzę, że domek pięknie się pnie w górę. Nawet na jednej z ostatnich fotek widzę chyba przygotowany otwór pod wyczystkę komina.

A w sprawie palenia to czy na ostatnim zdjęciu nie pali się domek po lewej stronie - jakiś dym czy co widać na tej fotce :wink:

Pozdrawiam i życzę szybkiego zalewania stropów.

Witaj zabo_goniu

Nic mi nie zazdrość jeszcze będzie okres, że mnie wyprzedzisz, bo za tydzien moi jadą na 2 tygodnie :( . A jeżeli chodzi o stal to poszło mi jej za jakieś 1 400 zł :( i to nie koniec bo jeszcze wieniec na ściance kolankowej, no i bede musiała dokupic tą co mi ukradli chamy jedne :(

A tak a propo to ty masz też brygadę zastępczą, gdzie ja bym znalazła takich robotników ja twoi mali budowlańcy :lol:

Mój mąż wczoraj był polać beton, mąż nosił wiadra a teść lał i zamiatał tą wodę po stropie :D.

Polewania jeszcze troszkę pewnie będzie w przyszłości - może kupicie jakąś tanią pompkę w markecie by lać z węża, a nie się męczyć z wiadrami? Można poszukać takie w granicach 100 zł a powinny przeżyć do końca budowy.

Hej Rafale

No prąd mamy, no taka niezurbanizowana to ja nie jestem, to że nie mam wody, kanalizy, szmba, wody gruntowej i gazu :evil: to nie znaczy że prądu nie mam :D to jedyne co mi udało.

Ale wiesz pomyślę o tej pompce. :wink:

Ja swoją pompkę kupiłam na targu u ruskich. Kosztowała 120 zł, wiele osób mówi, że jest solidna. Mój szef mi ją polecił. Podobno służy latami...

A co do podłogówki, to na pewno przekonasz męża! :wink:

Ciekawe, kiedy ja ze swoim się pokłócę? Do tej pory mamy identyczne zdanie. Podoba nam się to samo. :D

Pozdrawiam :D