Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do niemożliwych spraw i_ska

Recommended Posts

Witaj Iska:D

a te 5zł różnicy, jaką daje sumę?

Ja bym wolała dać więcej i mieć szybko, ale z drugiej strony jeżeli różnica w cenie jest duża, to może nie warto przepłacać.

Ale z drugiej strony to jest dach i w ciągu miesiąca (a może i dłużej) różnie może być z pogodą.

• Odpowiedzi 650
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Iska, domek prezentuje się pięknie. Czy mam rozumieć, że już ostatecznie przegrałaś walkę o podłogówkę? Mężu Iski, proszę tego nie czytać: uparte chłopy to skaranie boskie a już szczególnie przy podejmowaniu decyzji życiowych. Wiem coś o tym :roll:

A Wasz psiur jest cudny!

Witaj Soniko - dach kształtuje się ns: jest 240 m2 * 45 zł = 10800 zł (może dojć do 11 000 zł) w tym jest wszystko obróbka, okna folia, bez podbitek i ocieplenia. Mój pan od budowy daje 40 zł = 9600 zł no może 10 000 zł ale tamta firma daje faktury, co mnie ratuje przed bankiem, a ten nie, no i jeszcze jedna kwestia, facet idzie do pracy od połowy września i dodatkowo robi dom u mojej sąsiadki i to będzie trwało. Dlatego chyba ostatecznie podpiszę umowę z firmą. A róznica nie jest duża ostatecznie

1 000 zł :-?

Witaj Jagusiu - dzięki za odwiedziny mojego dziennika, o podłogówkę walka nie zakończona, oczywiście że zrobię podłogówkę nawet podstępem 8) ale będzie. :D

Ja też miałam doła! :cry:

Przez to ominęła mnie babska imprezka! Ale dziękuję, że o mnie pamiętałaś. :D

A jeżeli chodzi o dach, to moja ekipa też każe sobie tyle płacić. Na początku szukaliśmy kogoś tanszego, ale wiemy, że nasz szef robi bardzo dobrze. Nawet jest zarejestrowany w klubie dekarzy ( znalazłam w internecie). Postanowiliśmy się już nie szarpać....

Ale decyzję musicie podjąć sami...

Pozdrawiam :D

Witaj zabciu, z tym dekarzem to bardzo dobrze myślisz, jeżeli ktoś jest sprawdzony to go bierz, dom sie buduje na lata, jak ma ci ktoś coś spieprzyć za 10 zł mniej to sobie odpuść, do tego wniosku doszła moja sąsiadka, która zatrudniła teraz mojego obecnego pana od budowy, obecnych którzy brali 20 zł/m2 wywaliła na zbity pysk (spieprzyli jej ściany) i wzięła mojego za 35 zł/m2 :o

• 2 weeks później...
Witaj Kroyena, no wiesz mam taką ochotę napisać jego namiary :evil: , ale wiesz nie chcę sie bawić w latanie po sądach za pomówienia, już zaba_gonia miała podobną sytuację tylko w jej przypadku jakoś to lepiej się skończyło.

To prawda! :D

A co do hurtowni, to kilka dni temu też podnieśli nam ciśnienie. W tamtym roku kupiliśmy 50 palet porothermu44. Na pater poszło nam ok. 40. Mąż dzwoni do hurtowni we Wrocławiu i zamawia pozostałe palety na poddasze. A pani mówi:- Ale pan już nie ma u nas więcej porothermu, wszystko zostało wydane.... :o

Mąż mówi, że to chyba żart. Kobieta obiecuje, że to sprawdzi, a my szukamy faktury. I jak na złość nie możemy znależć :evil:

Hurtownia się nie odzywa, a my przeszukujemy całe mieszkanie....I nic, faktury nie ma....

Na szczęście, okazało się, że w hurtowni się pomylili....

:D

Witaj żabciu, coś mi się wydaje, że to my jesteśmy dla hurtowni a nie hurtownie dla nas :evil: łachę nam robią, że towar sprzedadzą, tylko wypchnąć i baj baj żadnej odpowiedzialności. Bajzel mają w dokumentach i nie szanują klienta. Mam taki żal, bo przecież to kupa kasy idzie, w twoim przypadku 10 palet cegieł to ładnych parę tysiączków. Co za kraj :evil: :evil:

Dotrzymujesz słowa! :D

Zdjęcia są!

Naprawdę kopałaś, czy tylko do zdjecia włożyłaś rękawice i wskoczyłaś do wykopu? Musiało być baaaardzo ciężko!

Takim autkiem poruszacie się na codzień, czy tylko na wypady poza miasto? Kto kieruje?

Ja właśnie wróciłam z działki. Paliliśmy worki i chaszcze. Uwielbiam ogniska :D Trochę nadymiliśmy :oops:

Nie martw się czekaniem. Coś wymyślicie.....Możecie np. palić ogniska :lol:

Witaj Zabciu

Cieszę, sie, że zdjęcia widziałaś, tak mam zawsze jak włożę trochę świeżyzny to transfer nie wytrzymuje, a to autko to naszego kolegi, sam je tak zrobił, bo kupił totalne zwłoki, tym autem nie da się jeździć na codzień zbyt wolne jest i nie nadaje się na asfalt, ale na trasach górskich i wertepach SUPER sprawa. A co do kopania to masz rację weszłam tylko na 10 minut nie wytrzymałam kopania :cry: A woreczki to ja już spaliłam dawno, ja też uwielbiam akcje pod tytułem palenie wszystkiego co można :D

Witaj Jaguś

Tak jak obiecałam żabci, za godzinkę może dwie zobaczysz zdjęcia, a z hurtownią się pożegnałam jadę po odbiór faktury i powiem temu panu, że nie będę korzystać z jego usług bo nieudolny jest i słaby z niego biznesman. Ale powiem ci, że jak sobie to wszystko przypomnę to mnie :evil: :evil: coś trafia.

Witaj Iska,

zdjęcia są super :D I znowu mnie zadziwiasz z tą łopatą. Bardzo dzielna inwestorka z Ciebie :D .

Wiem, że Cię martwi zastój na budowie, bo nikt z nas tego nie lubi, ale takie życie :wink: :wink: :wink: , nic się nie martw - czas szybko leci i już niedługo pażdziernik, więc budowa dalej ruszy.

Trzymam mocno kciuki!!!

Domek jest coraz ładniejszy :D :D :D .

• 2 weeks później...

Długo Ciebie tu nie było, oj długo.....

W końcu jesteś, tylko dlaczego taka smutna????

Wiem, wiem, fachowcy olewają....

Mnie też, ale już przywykłam, bo co mi pozostało. Wiesz, kiedy miał być u mnie dach???

W sierpniu miało być pozamiatane....To była pierwsza wersja. Ostatnia to taka, że w październiku skończą. A ja już przestałam patrzeć na kalendarz.

później kasę wydam.... :lol:

Nie martw się!

Pokaż zdjęcia z imprezy!!! :p

Witaj Żabciu :D dobra duszko, no widzisz a mówią, że fachowców pełno bez pracy tylko gdzie, to my musimy się kajać, żeby szanowni panowie zechcieli łaskawie nam dom wybudować, a ja mam cichą nadzieję, że moi dekarze wejdą w środę, bo jak nie to się chyba rozpłaczę :cry:

PS zatem zdjęcia z imprezy wkrótce żabciu :wink: