Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Becik

Recommended Posts

• Odpowiedzi 713
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 months później...

To chyba dałem się fest oszukać. :sad:((

3000zł do ręki za: adapracja gotowego projektu( poszerzenie garażu, wstawienie okna, przesunięcia ścian działowych,zmiana kierunku schodów, czesciowe podpiwniczenie- mała piwniczka),

projekty przyłączy mediów( prad, woda, gaz , szambo), projekt wjazdu z drogi powiatowej.

Wszystko do uzyskania pozwolenia na budowe.

+300zł dla geodety za mapki+ 130 za ZUT+ 300zł. za operat wyłączeniowy

• 2 weeks później...
Rozpoczynam budowę domku jednorodzinnego w szczecinie nie chce być nabity w butelkę kto może mi powiedzieć jakie koszty mnie czekają za adaptacje gotowego projektu wraz z przyłączami medi,będę niezmiernie wdzięczny.

Hej Forumowicze!

Witam po przerwie w "forumowaniu" i od razu mam pytanie do bardziej doświadczonych - ile płaciliście za adaptację projektu? W przerwie w leniuchowaniu spotkaliśmy się z poleconym architektem i powiedzieliśmy o zmianach, które musiłby nanieść do projektu - a mianowicie przedłużenie garażu o 0,5m i usunięcie wykusza. I ta uwaga cała "filozofia" ma zdaniem tego architekta kosztować 800 PLN plus VAT !!!

Z tego co się na szybko dowiedzieliśmy to u innych takie proste zmiany kosztowały 200-300 PLN! Powiedzcie czy facet nie robi nas w balona (ja uważam, że na 100% tak) ???

Aha - spytałam się tego "fachowca" czy uda się na działkę (jak uważałam - celem zobaczenia tam czegoś czego my przy swojej wiedzy nie widzimy a co mogłoby wpłynąc na projekt); a na to facet, że on pracuje tylko na mapach. Czy to jest standard tego typu pracy (za 800 PLN plus VAT) ????????????

poradźcie please

pozdrawiam

pyzia

Do Pyzi

Kupując gotowy projekt w Pracowni zapytałem o koszt projektu podpiwniczenia. Odpowiedziano mi że 700zł+VAT.

Projektant który mi robił adaptację wycenił na 300 bruto za podpiwniczenie.

Za cały projekt adaptacyjny:

wjazd z drogi powiatowej;

doprowadzenie mediów-woda,gaz, prad, szambo

zmiany w projekcie gotowym( poszerzenie garażu, dodatkowe okna, zmiany w stolarce okiennej, zmiana kierunku biegu schodów, przesunięcie ścian działowych,częściowe podpiwniczenie)

Za papierkowa robote do uzyskania pozwolenia na budowę- zapłaciłem 3000zł. brutto. Po przeczytaniu ile inni płacili, też uważam ze drogo zapłaciłem :sad:. Mogłem poszukać tańszych.

Poszukaj i popytaj innych .

Pozdrawiam

agamon