szwd77 17.02.2007 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 Ja dałem 1000zł i to raczej standard w naszej okolicy Pozdrawiam i życzę miłego budowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wacurek 18.02.2007 00:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Witam, Mnie bedzie kosztowalo wszystko (nie liczac gotowego projektu) 2300 zl .W tym sa wszelkie potrzebne papiery, uzgodnienia - wszystko zalatwia pani architekt i przynosi mi pozwolenie na budowe. Dodatkowo za badanie geologiczne musialem zaplacic 300 zl (3 odwierty).(Kraków/Wieliczka) Pozdraiwam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafela 19.02.2007 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Witam- pomocy,sprawa pilna ! Łódź i okolice 1}Jle płaciliście za adaptacje projektu gotowego+zmiany+projekty przyłączy+szambo+projekt zagospodarowania działki+projekt zjazdu. 2} Proszę o namiary na priv / PW / sprawdzonego architekta do adaptacji projektu. Z góry dzięki za info. Powrót do góry przyłączam się do prośby!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda 25 27.02.2007 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 WITAMILE KOSZTUJE PLAN ZAGODPODAROWANIA DZIAŁKI I ADAPTACJA PROJEKTU (BEZ ŻADNYCH ZMIAN) U PROJEKTANTÓW Z OKLIC SŁUPSKA? JEŚLI KTOŚ MA NAMIARY NA TANIEGO ARCHITEKTA TO PROSZĘ O INFORMACĘ . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darion 28.02.2007 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Witaj, w Krakowie za taką usługę z drobnymi zmianami w projekcje i przygotowaniem całej dokumentacji do uzyskania pozwolenia zapłaciłem 1000złPOzdrD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 28.02.2007 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 A ja w wawie za zmianę w projekcie 600 za zagospodarowanie 800. Cena była w miarę uczciwa. Sąsiad za taki sam zestaw zapłacił 2000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda 25 28.02.2007 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 DZIĘKI ZA INFORMACJE. DOWIADYWAŁAM SIE I W SŁUPSKU KOSZTUJE OD 2500-3500 TYŚ. ZA ZROBIENIE PLANU ZAGOSPODAROWANIA DZIAŁKI ,PRZYŁĄCZA ORAZ ADAPTACJA PROJEKTU. BĘDE SZUKAC DALEJ MOŻE ZNAJDE TANIEJ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawilon79 28.02.2007 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 ceny chyba sie tak wahaja. ja szukałem u kilku i zdecydowałem sie na propozycje 3700 w jest - projekt zagodpodarowania działki- adaptacja projektu(zero zmian)- do tego projekty przyłączy(prąd, gaz, wodai kanaliza)- i reszta spraw do załatwienia pozwolenia na budowe.ja zgłaszam sie do pani architekt po pozwolenie i nic nie załatwiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wodnica 28.02.2007 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 DZIĘKI ZA INFORMACJE. DOWIADYWAŁAM SIE I W SŁUPSKU KOSZTUJE OD 2500-3500 TYŚ. ZA ZROBIENIE PLANU ZAGOSPODAROWANIA DZIAŁKI ,PRZYŁĄCZA ORAZ ADAPTACJA PROJEKTU. BĘDE SZUKAC DALEJ MOŻE ZNAJDE TANIEJ. 2600 zł z doprojektowaniem garażu. Więc te "2500-3500 TYś" to strasznie dużo Słupsk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur K. 28.02.2007 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Za kompleksową usługę, gdzie Ty nic już więcej nie załatwiasz, tylko składasz papiery u architekta wołają około 2500-3500 zł. Ale wtedy załatwiają Ci w biurze. Nigdzie nie latasz po urzędach, nie szukasz papierów itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 01.03.2007 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Kwestia - czy masz projekt gotowy, czy tez indywidualny.Jesli gotowy - to za sam projekt 1600 -2000 PLN, adaptacja 1000, projekt zagospodarowania 700, przylacza -tu rozpietosc jest spora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikadoo 01.03.2007 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Za kompleksową usługę, gdzie Ty nic już więcej nie załatwiasz, tylko składasz papiery u architekta wołają około 2500-3500 zł. Ale wtedy załatwiają Ci w biurze. Nigdzie nie latasz po urzędach, nie szukasz papierów itp. Ja za taką kompleksową uslugę płaciłem 4800 , a domek niewieki w tym - mapa 500 -przyłącza -projektgotowy i przeróbki itp wszystko tylko kopać fundamenty. Myslałem, ze to dobra cena ale widze że przepłaciłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pi0tr 01.03.2007 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 zależy co nazywasz adaptacją. Czy Pan architekt nanosi faktycznie jakieś zmiany siedzi i przelicza, glówkuje, zastanawia się ... Bywa i tak że nie nanosi żadnych zmian. U mnie tak było zapłaciłem 300 zł (proj. got. - pieczątki) A - projekt zag. działki 100 zł. Zag. działki to żadna filozofia. Uczeń gimnazjum dałby sobie radę. RAZEM 400 zł. zapłaciłem A latania po urzędach i uzgodnieniach jest niewiele NAPRAWDĘ zastanów się czy nie lepiej różnicę wykorzystać na lepszego kierbuda lub inspektora nadzoru z prawdziwego zdarzenia. Jeśli nie masz zmain w projekcie i masz dobry proj. gotowy i zapłacisz 1500 za adaptacje i plan zag. działki - jak odbierzesz pracę Pana Architekta i wieczorem usiądziesz nad jego pracą będziesz się zastanawiał za co tak naprawde zapłaciłeś...Ale to tylko moja prywatna opinia... PK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
10-tka 01.03.2007 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Witaj, w Krakowie za taką usługę z drobnymi zmianami w projekcje i przygotowaniem całej dokumentacji do uzyskania pozwolenia zapłaciłem 1000zł POzdr D Czy mogę prosić o namiary na priw do tego architekta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariku 01.03.2007 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 pi0trto jakaś nieprawdopodobnie niska cena, jeśli faktycznie tyle zapłaciłeś to pozazdrościć my za adaptację + niewielkie zmiany w projekcie mieliśmy propozycje od 1500 do nawet 4000 zł. Za samą adaptację czyli jak mówisz proste wrysowanie na mapę nikt nie chciał mniej niż 1000 zł Aha, czasem nie ma konieczności robienia projektów przyłączy, jeśli architekt adaptujący wam tego nie mówi to naciąga. Zobaczcie co macie w warunkach. My musieliśmy zrobić tylko projekt przyłącza wodociągowego (500zł), opracowanie dokumentacji projektowej odnośnie prądu i gazu wg tego co mamy w warunkach robią dostawcy mediów na swój koszt pozdrawiamm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pi0tr 01.03.2007 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 nie mam projektów przyłączy i wiem o tym. Jak dowiadywałem się w innych miejscach za 1400 taki sam zakres opracowań. Przyłącza to była dodatkowa kwestia. Wykomam to jak otrzymam warunki. Strasznie mnie to irytowało że chcieli tyle kasy za naprawde niewiele pracy. Tymbardziej jak zaznaczyłem - zero zmain w projekcie. A strasznie przedstawiane przez nich "latanie po urzedach i uzgodnieniach" (za każdy złożony przez nich wniosek dodatkowo 100 PLN) w mojej gminie to o dziwo przyjemność. Zero kolejek, pomoc urzędników. Nie mógłbym powiedzieć tak samo o np. Gdańsku - tam jest dramat. Petent - wróg nr 1. Tutaj wielka pochwała dla pracowników gminy w Pruszczu Gdańskim. Może dlatego że jest tam w miarę młoda ekipa która nie jest przesiąknięta stylem pracy z poprzedniej epoki. GRATULACJE!!!!!!!!! PK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekP787 01.03.2007 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 DZIĘKI ZA INFORMACJE. DOWIADYWAŁAM SIE I W SŁUPSKU KOSZTUJE OD 2500-3500 TYŚ. ZA ZROBIENIE PLANU ZAGOSPODAROWANIA DZIAŁKI ,PRZYŁĄCZA ORAZ ADAPTACJA PROJEKTU. BĘDE SZUKAC DALEJ MOŻE ZNAJDE TANIEJ. Ja w Koszalinie płaciłem 3 tys. za PZT z projektami przyłączy. Bez szczególnej adaptacji typówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekP787 01.03.2007 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Za kompleksową usługę, gdzie Ty nic już więcej nie załatwiasz, tylko składasz papiery u architekta wołają około 2500-3500 zł. Ale wtedy załatwiają Ci w biurze. Nigdzie nie latasz po urzędach, nie szukasz papierów itp. Ja za taką kompleksową uslugę płaciłem 4800 , a domek niewieki w tym - mapa 500 -przyłącza -projektgotowy i przeróbki itp wszystko tylko kopać fundamenty. Myslałem, ze to dobra cena ale widze że przepłaciłem Chyba nie przepłaciłeś. Ja płaciłem 3 tys. za PZT i projekty przyłączy adaptacja typówki - właściwie prawie żadna. Oprócz tego sam załatwiałem warunki przyłączy. Osobno płaciłem geodecie 400 zł za mapę do proj. i odrolnienie 300 zł. Jeszcze musiałem dopłacić 300 zł bo dopiero po sporządzeniu planu zorienotowałem się, że inaczej chcę mieć gaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bm_mi 06.03.2007 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Mam pytanie:Kto wykonuje projekt przyłącza wod-kan,gaz?Geodeta czy architekt??Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nabial 12.03.2007 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 a u mnie jeden chory architekt zaśpiewał za adaptację i projekt zagospodarowania działki.trzymajcie się ...10000 zl. Mieszkam w zakopanem, juz wiecie dlaczego góralstwo jest takie pazerne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts