KozAnka 22.06.2005 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 W pracowni, w której chciałam kupić projekt powiedzieli:700 netto - za adaptację800 netto - za projekt zagospodarowania działki (albo na odwrót - już nie pamiętam)a za drobne zmiany - 300 - 400więc razem 1500+... Myślałam, że projekt zagospodarowania działki jest w ramach adaptacji.To jak to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ścigacz 22.06.2005 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 Adaptacja to zupełnie coś innego, Adaptuje się dom do warunków działki ale w projekcie gotowym (my mamy adaptację gratis -dwa razy się pytałam). Projekt zagospodarowania to zupełnie nowy projekt , który architekt musi narysować. Może grunty u nas są odpowiednie, to i adaptacja żadna. tak myślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 22.06.2005 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 Wykreślenie paru ścianek działowych, poszerzenie fundamentów, zagospodarowanie działki. Ja biegałem za wszystkimi papierkami. 500zł - 30km na zachód od Warszawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agana 23.06.2005 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 Zapłaciłam 2600, ale to cena od adaptacji po pozwolenie. Zmiany praktycznie żadne, bo podniesienie ścianki kolankowej i zmiany w zakresie okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris k 27.06.2005 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Jak tak czytam te wasze wyceny to z przerażeniem stwierdzam że w Opolu jest bardzo drogo ja za adaptację zapłaciłem 4500 + opłaty za wszystkie pozwolenia w zamian otrzymuję projekt wraz z przyłaczami branżowymi i pozwolenie chociaż ostatnio mój architekt wspominałże muszę jeszcze dopłacić 300 zł zgroza!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nagietka 27.06.2005 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Proszę nie mylić kwestii adaptacji projektu,z innymi usługami,które możemy uzyskac przy okazji w biurze projektowym.Ja za samą adaptację rojektu gotowego zapłaciłam 1200,-a przyznam,że zmian było dość dużo(wyrzucenie garażu z bryły budynku i tym samym zmiana częściowa dachu,zmiana schodów z jednozabiegowych na dwuzabiegowe ze spocznikiem,ich poszerzenie i przesunięcie ,co istotnie zmieniło ścianki działowe wew. budynku .zamiana okien ,przeniesienie łazienki do innego pomieszczenia i zamiana tegoż na pokój.I trochę innych )Natomiast w tym samym biurze opłacam dodatkowo wszystkie projekty i uzgodnienia przyłączy +projekt adaptacji działki po uzyskanie pozwolenia na budowę (nie oglądając urzędników)za dodatkowe1400,-I myślę ,że to warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nagietka 27.06.2005 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 J dodam jeszcze,że spotykam się z bardzo miłą obsługą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarpol 28.06.2005 04:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 J dodam jeszcze,że spotykam się z bardzo miłą obsługą. jak na pozostawienie 2600 pln w pracowni projektowej to raczej powinno byc jako standard. ale zastanow sie czy jakosc uslug w naszym kraju nie jest lepsza niz kilka lat temu , wydaje mi sie ze uslugobiorcy sa jakby uprzejmi serdeczni mili usmiechnieci tylko po wplacie czesc usmiechow ginie ale ci ktorzy chca pozostac na rynku musza niestety nadal sie usmiechac i dysponowac mila obsluga. szkoda tylko ze w budownictwie te tanie ekipy i adaptujacy projekty kierownicy budow inspektorzy nadzoru itd tak malo sie usmiechaja sa jacys inni - dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinga krakow 28.06.2005 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 edit cennik z krakowskiego biura http://www.domdlaciebie.pl/?pageid=2714 w innych ceny niewiele sie różnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ackj 28.07.2005 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 Ja mam zapłacić 1200 za część budowlaną ( zmiana konstrukcji stropu), + projekty przyłączy 1500 oraz dodatkowo inne opłaty w urzedach. To chyba dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aqep 30.07.2005 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2005 Zmiana dośc powazna w projekcie- m.in. powiekszony garaz, a wiec i dach, zmiana scianek wewnatrz, kominow, stropu, ław..wszystko na nowo przeliczane itd za 600zł..projekt przylaczy wraz z zagospodarowaniem dzialki 1200zl..razem 1800(wczesniej mialo byc 1600, ale ze wzgledu na jak sie okazlao duze zmiany doliczyli te 200zl ) n amojej glowie bylo sotarczenie projektu zagosp do wodociagoiw w celu zatwierdzenia a wczoraj calosci do starostwa i czekam juz na decyzje ...biuro to 3 panow, ktorzy wiedza co robia i maja co robic...dla porownania 2 ulice dalej za to samo chcieli odpowiednio 1600 i 1600 a wiec 3200...wiec warto szukac..to samo z geodetami...po znajomosci mapka za 500..a bez znalazlem za..360...zadnych znajomosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena 19.01.2006 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Witam wszyskitch, własnie przystępuję do załatwiania papierów niezbędnych do pozwolenia na budowę ,mam pytanie kto mi powie ile musze kasy szykować do na te wszystkie fromalności potrzebne do uzyskania pozwolenia na budowę tj.adaptacja projektu gotowego bez większych zmian, projekt zagospodarowania działki i inne o ,których jeszcze nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorhir 20.01.2006 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Z tego co ja wiem z własnych doświadczeń, to 300,- za plan zagospodarowania działki, 500-600 za mapę do celów projektowych, 1800,- dostosowanie projektu. A resztę to sama jestem ciekawa. Może ktoś poda więcej szczegółów z własnego doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KozAnka 20.01.2006 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 wypis z planu zagospodarowania 160,-odpis z księgi wieczystej 30,-warunki przyłączenia z energetyki 146,- (z gazowni za darmo, a z MPWiK nie wiem, bo wodę już mam na działce, ale zazwyczaj też się płaci)badanie geotechniczne gruntu 500 - 1000,- odrolnienie - zależy chyba od wielkości działki np. u mnie ok. 45,-uzgodnienie zjazdu z drogi - 81,50 (u mnie droga gminna, gorzej jak masz jakąś "ważniejszą", bo musisz zrobić projekt, a to dodatkowe koszty) Adaptacja projektu to oddzielny temat i ceny bardzo różne - tak samo mapa do celów projektowych. Są wątki na ten temat, więc wystarczy poszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
z8 22.01.2006 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2006 1200 zł bez f-ry wziął architekt, który dostał ode mnie gotowy projekt i po dwóch miesiącach dostarczył pozwolenie na budowę. Dom parterowy ok. 100 m2 - niewielkie zmiany, przesunięcia ścianek działowych, działka 1000 m2, szambo zbiornik na gaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_budowniczy 22.01.2006 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2006 Mój architekt krzyknął 2500 zł za "pozwolenie na budowę" domku + gospodarczego.(pełne podpiwniczenie, zmiana instalacji el., gazowej na eko, wodnej).Pozatym 350 mapka syt.-wysokościowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil1967 22.01.2006 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2006 Będę rekordzistą, niestety, bo wydałem 6k PLN 1. Mapki 600 2. Projekt zagospodarowania 500 3. Adaptacja i aranżacja wnętrz 1600 4. Projekt piwnicy, powiększenie garażu zmiana dachu 1500 5. Projekty branżowe elektryczny, woda i kanaliza 1200 6. Załatwieie wszystkich papierów przez architekta 600 Czyli tyle co u góry podane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzena i jacek 27.01.2006 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 Podciągam. Post sprzed 2 lat,ale temat interesujący mnie aktualnie! Dziękuję z góry za odpowiedzi marzena i jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jdaron 05.02.2006 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2006 Architekt zaproponowal mi cene: 1800 zl za adaptacje projektu domu wykonana na mapie do celow projektowych. Czy to duzo czy malo? Jakub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlMastar 05.02.2006 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2006 u mnie 2000 za adaptację (wrysowanie i plan zagospodarowania), zmiany fundamentów, zmianę materiału cian, zmiany wszystkich elewacji i zmianę dachu (dołożenie okien dachowych) bez zmian w instalacjach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts