Laila 21.11.2006 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Witam, pierwsza odwiedzona pracownia i ceny:zmiana projektu (częściowe podpiwniczenie,zmiana stropu,powiększenie domu o 1,5 metra,podniesienie domu o 2 pustaki,zmiany ścianek działowych,stropów)2500+ VATmapa do celów projektowych 1000+ VAT-wydaje mi się drogoprojekty przyłaczy 800+ VAT (media w drodze)jeszcze nie negocjowałam cen. Najpierw przejdę się po paru pracowniachpozdrL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agunia0911 22.11.2006 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Ja za projekt gotowy dałam 1500zł + 400zł za dwie zmiany przez architekta.Architekta miałam ze Stargardu Szczecińskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolomama 23.11.2006 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 ja za adaptację projektu, mapę zagospodarowania działki, zmiany (dość duże: zmiana konstrukcji dachu z wiązarów na krowie i drewniany strop, poszerzenie garażu, ujednolicenie wymiarów okien w sypialniach, zmniejszenie wc), szambo i zaniesienie kompletu dokumentów do starostwa płacę 1.500 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 23.11.2006 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 1400 + VAT i w tym sporo zmian wlacznie ze stropem, przedluzaniem piwnicy, wysuwaniem dachu na bok i oknami w dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
allamartinek 23.11.2006 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 ja za adaptację projektu, mapę zagospodarowania działki, zmiany ,doprojektowanie pomieszczenia gospodarczego i garazu zaplacilam 1200zl-jestem bardzo contente Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawilon79 24.11.2006 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 pytałem sie w kilku biurach. w jednym powiedziano mi ze 3500, i on nie wie ile jeszcze moze wziąc. to by byłą włącznie z uzyskaniem prawa budowlanego. tylko nie wiem czy w tym są projekty przyłączy wliczone..- gazowe-wodne i kanaliza- prądekz czego to wiem to kazde z tych przyłączy kosztuje za zaprojektowanie 600zlrazem za projekty przyłączy 1600 złile zaołacilisnie dokładnie za poszczególne etapy projektowe i ile za mapy które musi sprządzic goedetta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 24.11.2006 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Witam.My płaciliśmy architektowi 1600zł. za projekt + 1700zł. za adaptację do warunków działki w tym dodatkowo szkody górnicze, pare zmian w projekcie,pani załatwiała całe formalności do pozwolenia na budowę, które dostaliśmy po miesiącu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawilon79 24.11.2006 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 sylwia 13mozesz mi powiedziec czy w tych 1600 zł miesciły sie juz projekty przyłączy .czy płaciliscie osobno.rozumiem ze najpierw sami załatwiliscie geodete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 24.11.2006 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 My braliśmy projekt z Archipelagu i u nich już część przyłączy jest w projekcie. Osobno mamy tylko projekt sieci wodno- kanalizacyjnej i przyłączy do domu oraz projekt deszczówki. Nie braliśmy geodety Pani architekt sam wszystko załatwiał(wytyczenie punktu zero itp) i to było w cenie adaptacji projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WB-3943L 24.11.2006 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 1800 zł - sporo zmian w stosunku do gotowca - wszystkie rysunki zamienne, nowy strop, nowa więźba. Załatwienie formalności w cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawilon79 25.11.2006 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 wb- 3943lpowiem ci tak. pytałem sie architekta w biurze i on chce około 2100 za adaptacje projektua o projekty przyłączy musze zgłosić sie do poszczególnych organów. np.elektrowni czy gazowni. powiedział ze to zalezy od nich . jak sie zgodzą to projekt moze wykonac projektant. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawilon79 25.11.2006 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 wydaje mi sie ze to troche drogo . sam nie wiem . mam na oku jeszce jedno biuro. ale dopiero w poniedziałek bede mógł sie z nimi skontaktować. moze wiecie jakie warunki trzeba spełnic zeby np. energetyka podpisała ze mną umowe o dostarczeniu prądu i o wykonaniu projektu przyłączy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syl.sob 26.11.2006 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 My płacimy 1000zł, myślę że to nie drogo choć kilkanaście zmian będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkan 26.11.2006 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 wydaje mi sie ze to troche drogo . sam nie wiem . mam na oku jeszce jedno biuro. ale dopiero w poniedziałek bede mógł sie z nimi skontaktować. moze wiecie jakie warunki trzeba spełnic zeby np. energetyka podpisała ze mną umowe o dostarczeniu prądu i o wykonaniu projektu przyłączy. W energetyce trzeba złożyć wniosek o wydanie decyzji o warunkach przyłącza.na ich druku. Do wniosku załącza się akt własności oraz jedną mapę dla celów opiniodawczych. We wniosku określa się zapotrzebowanie mocy, prąd 1- czy 3 fazowy, itp. Po jakimś czasie energetyka przesyła decyzję o warunkach wraz z dwoma ezemplarzami umowy o przyłączenie. Jeśli nie ma zastrzeżeń umowęnależy podpisać i odesłać do energatyki. Wtedy ona też podpisuje i jeden egzemplarz odsyła. W umowie wskazany jest termin wniesienia opłaty za przyłączenie. Ja miałam dwie raty. Jedna jako zaliczka i dopiero po jej wpłaceniu ebergetyka sporządzi projekt przyłącza od słupa do złącza kablowo-pomiarowego. Potem wykona i wtedy będę musiała wpłacić drugą ratę. Opłata zależy od zapotrzebowanej we wniosku mocy. W moim przypadku ok. 2500 zł za 15kW. Nie interesuje mnie ile sieci będą musieli położyć. Mnie kosztować będzie podłączenie od złącza kablow-pomiarowego do domu. Jak podłączę dom wtedy podpiszę z energetyką umwę abonencką Pozdrawiam, Mirka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogko 27.11.2006 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Witam ! My płaciliśmy za adaptację autorowi projektu 1500,-+VAT. Projekt praktycznie bez zmian. Sam projekt 1500 + 400 za projekt instalacji (+ VAT). Nasze rozmowy z innym architektem na temat projektu indywidualnego zakończyły się po otrzymaniu informacji, że będzie to kosztowało łącznie ponad 14 tys. zł. Mapa do celów projektowych (3egz.) - 700,-zł Ekspertyza gruntu: 650,- zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Laila 28.11.2006 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 Hej Staram się skonkretyzowac zakres prac architekta (biura projektowego)Napiszę co udało mi się ustalić może ktoś kto już to ma za soba się wypowie czy czegoś nie powtóżyłam albo czegoś mi zabrakło:1. Mamy gotowy projekt zanosimy go do architekta który nanosi zmiany przez nas wskazane ewentualnie przy pomocy konstruktora przelicza nam budynek i to kosztuje .......... zł średnio ok 15002.Mapa do celów projektowych z pomiarami wysokości ca 800 zł3.Projekt zagospodarowania działki.......4.projekt przyłączy woda,gaz,kanaliza (szambo,oczyszczalnia),prad5.ustalenie wjazdu na działkę6.ustalenie przyłączenia wody7 Geodeta z nanieiseniem punktów na mapę?(czy to już jest mapa do celów projektowych?)8 ew geologczy jeszcze coś???Proszę o opinię, pozdr L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TONY SOPRANO 28.11.2006 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 witam ja płaciłem za adaptacje projektu 700 zł (było pare przeróbek), ale w tej cenie miałem tez załatwione pozwolenie na budowe pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Laila 28.11.2006 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 miałeś w cenie pozwolenie na budowę? To znaczy co? Atchitekt zebrał od Ciebie wszystkie wymagane dokumenty i zaniósł do urzędu? Czy w tej cenie miałeś już projekt przyłączy i mapkę ?Czy zmiany wymagały przeliczeń konstruktora czy nie?Tak czy inaczej tanio bo u nas za pieczątkę chcą ok 1000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawilon79 29.11.2006 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 TONY. zapłaciłes za adaptacje 700. czy wliczony był w to projekt zagospodarowania działki.pozdrawiam.paweł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawilon79 29.11.2006 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 bo u mnie wygląda to tak. Mam gotowy projekt. Poszedłem do biura projekt. i mowie o co chodzi.a gostek do mnie tak- adaptacja projektu + projekt zagospodarowania działki-2100- projekty przyłączy wykona on jeżeli przyniosę zgode np. od energetyki, nie wiem jak z pozostałymi jeszcze sie nie pytałem- geodeta ( mapka do celów projektowych)- 600 bez vat- poszczególne projekty przyłączy około 600 sztuka jest ich 4 wiec 2400 u mnie tak wyglada, i zobacze co dalej... pozdrawiampaweł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts