Aniarz 11.01.2007 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 No to u mnie za wszystko wyszedl kosmos :/. Mielismy kupiony gotowy projekt i chcielismy jedynie poszerzyc garaz i zlikwidowac 1 balkon. Projektantka za sama zmiane projektu chciala wziac 500zl za zmiany konstrukcyjne, ale tez po 500zl za kazda instalacje (mimo,ze nie bedzie w ogole zmieniana w projekcie),ale ze projekt bedzie juz zmiony konstrukcyjnie,to od instalacji tez musza jacys kolesie potwierdzic,ze wszystko jest zgodne. W sumie za sama zmiane projektu mialo byc 2500zl. No i do tego projekt przylaczy do budynku po 500zl za kazda. Czyli wyszlo w sumie 4 tys. Do projektu oczyszczlani nie doszlismy, bo to ogolna paranoja wyszla. Szukamy nadal projektanta, ale z juz rozsadniejszymi cenami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 11.01.2007 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Rozchodzi mi się o cene samej adaptacji (bez przeróbek).Czysta adaptacja.Żeby wiedzieć kiedy mnie architekt w konia robi!!!! hihihihiihiii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 11.01.2007 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 WITAM WSZYSTKICH. Ile powinien skasować mnie architekt za adaptacje domku na działce 9 arów? Dom dwulokalowy około 200 m. W jakich granicach powinna zawierać się cena, żeby mnie nie oszukali? Słyszałem też,że może zrobić to inna osoba z uprawnieniami?!Czy to prawda? Stukpuk - poszukaj trochę - tego jest od metra na forum. U mnie - 260 + garaż - oddzielne mieszkanie dla teśców - 1500 za adaptację - oddzielnie za ZUD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof.ka 12.01.2007 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Witam! ja za adaptacje projektu ( bez żadnych zmian w projekcie ) płaciłem 800zł ( okolice poznania) oczywiście netto!Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LubMar 12.01.2007 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 mieścina koło Lublina 1400 zł za adaptacje + wszystkie projekty przyłączy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżuzi 13.01.2007 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 Chyba nie zidentyfikowałam miejsca - troszkę daleko, ale dzięki bardzo. Pozdrawiam Hmm myslałam że wypowiadamy sie kto ile zapłacił w pierwszym poscie ani w temacie nie ma mowy o konkretnej miejcsowości??????? Więc nie rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mossi 13.01.2007 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 Hej!W Toruniu adaptacja kosztuje od 1500 do 2000 w tej chwili.pozdrawiam/marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gołąb 13.01.2007 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 Witam- pomocy,sprawa pilna ! Łódź i okolice 1}Jle płaciliście za adaptacje projektu gotowego+zmiany+projekty przyłączy+szambo+projekt zagospodarowania działki+projekt zjazdu. 2} Proszę o namiary na priv / PW / sprawdzonego architekta do adaptacji projektu. Z góry dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mossi 14.01.2007 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 Witaj. Do środy dam Ci namiary do dwóch architektów tzn tańszego i droższego , odnośnie droższego to jest konkretny i wszystko sam załatwia a tańszy nie wiem bo to kolega się nim chwalił.pozdr/mossi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 15.01.2007 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Hmm, my mamy za adaptację ustaloną kwotę 800 zł. Czytam Wasze posty i zaczynam mieć wątpliwości, bo mamy zamiar wprowadzic pewne zmiany w projekcie. Wprawdzie rozmawialismy z nim i mówił, że te zmiany to bez problemu. Ale bez problemu co? Skasuje dodatkowe pieniądze czy naniesie zmiany? Lada dzień się wyjaśni! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gołąb 15.01.2007 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Witam! Do " mossi" Dziękuję za odpowiedż i czekam na namiary na priv / P.W. / Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gołąb 15.01.2007 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Witam! Do " Ola i Krzysiek " Dzięki za odpowiedż i zadaję następne pytania:1} Co u Was wchodzi w skład adaptacji projektu ?2} A jaka cena jest projektów przyłączy medii / woda, prąd,gaz,kanalizacja/ ?3] Jle za zmiany w projekcie ? Odpiszcie mi po wyjaśnieniu problemu - pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adisan1 15.01.2007 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 adaptacja w poznaniu 900zl + vat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adisan1 15.01.2007 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Poznan 900zl +vat za adaptacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 15.01.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 adaptacja projektu (zmiany okien, likwidacja wykusza, dobudowanie garazu) razem 1300. w zamian cztery komplety dok gotowych do zlozenia w urzedzie .... i tak zrobilem cztery tygodnie pozniej odebralem pozwolenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 15.01.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Witam! Do " Ola i Krzysiek " Dzięki za odpowiedż i zadaję następne pytania: 1} Co u Was wchodzi w skład adaptacji projektu ? 2} A jaka cena jest projektów przyłączy medii / woda, prąd,gaz,kanalizacja/ ? 3] Jle za zmiany w projekcie ? Odpiszcie mi po wyjaśnieniu problemu - pozdrawiam. Do Gołąb No i jesteśmy po rozmowie z Panem, który będzie robił nam adaptację projektu. Mimo naszych kilku zmian w projekcie cena nie ulegnie zmianie. Zapłacimy 800 zł brutto. Także jest dobrze, uspokoiłam się Jeśli chodzi o przyłącza (woda, gaz, kanaliza) też w cenie. On zrobi wszystko my już się niczym nie będziemy zajmować. Nawet załatwi nam kilka papierków potrzebnych do pozwolenia na budowę. Chyba dobrze trafiliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebciu 16.01.2007 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 U mnie 1050zł Gniezno za zmiany w projekcie oraz przygotowanie całej dokumentacji do pozwolenia na budowę, ja praktycznie tylko zajmowałem sie składaniem podpisów. Pozwolenie na budowę dostałem w 3 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gołąb 16.01.2007 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Witam! Do " Oli i Krzyśka " Dziękuje za odpowiedż - trafiliście bardzo dobrze - cena marzeń - pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrasz 16.01.2007 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Witam Adaptacja w Olsztynie to minimum 3000zł nie wiem dlaczego to tyle kosztuje M_A_S_A_K_R_APozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jadom 16.01.2007 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 u nas wyjdzie ok. 1800 zł bez ceny projektu + koszt obniżenia kąta dachu 1 tys. + nasza wymyślona piwnica 1 tys. Tak sobie czytam kolejne posty i coraz bardziej czuje, ze chce sie wypowiedziec. Nie o cenach, o sensie. Projekt gotowy kupuje sie po to, by jak najtaniej wejsc w posiadanie projektu domu, ktory nas satysfakcjonuje i pasuje do naszej dzialki. Wtedy ma to sens. Ale jesli zaczynamy w nim przestawiac pomieszczenia, zminiac katy dachu, wysokosci scianek kolankowych, dodawac piwnice, skaracac o metr... to przestaje miec sens. Taki dom od oryginalu od ktorego sie wywodzi bedzie sie roznil jak baba z wasami sprzedajaca cebule na rynku od dwudziestoletniej modelki z kalendarza! I to kobieta i to kobieta, ale diabel tkwi w szczegolach i w proporcjach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts