Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Becik

Recommended Posts

No to u mnie za wszystko wyszedl kosmos :/. Mielismy kupiony gotowy projekt i chcielismy jedynie poszerzyc garaz i zlikwidowac 1 balkon. Projektantka za sama zmiane projektu chciala wziac 500zl za zmiany konstrukcyjne, ale tez po 500zl za kazda instalacje (mimo,ze nie bedzie w ogole zmieniana w projekcie),ale ze projekt bedzie juz zmiony konstrukcyjnie,to od instalacji tez musza jacys kolesie potwierdzic,ze wszystko jest zgodne. W sumie za sama zmiane projektu mialo byc 2500zl. No i do tego projekt przylaczy do budynku po 500zl za kazda. Czyli wyszlo w sumie 4 tys. Do projektu oczyszczlani nie doszlismy, bo to ogolna paranoja wyszla. Szukamy nadal projektanta, ale z juz rozsadniejszymi cenami.

• Odpowiedzi 713
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

WITAM WSZYSTKICH.

:D :D :D

Ile powinien skasować mnie architekt za adaptacje domku na działce 9 arów?

Dom dwulokalowy około 200 m.

W jakich granicach powinna zawierać się cena, żeby mnie nie oszukali?

Słyszałem też,że może zrobić to inna osoba z uprawnieniami?!Czy to prawda?

Stukpuk - poszukaj trochę - tego jest od metra na forum. U mnie - 260 + garaż - oddzielne mieszkanie dla teśców - 1500 za adaptację - oddzielnie za ZUD.

Hmm, my mamy za adaptację ustaloną kwotę 800 zł. Czytam Wasze posty i zaczynam mieć wątpliwości, bo mamy zamiar wprowadzic pewne zmiany w projekcie. Wprawdzie rozmawialismy z nim i mówił, że te zmiany to bez problemu. Ale bez problemu co? Skasuje dodatkowe pieniądze czy naniesie zmiany? :D Lada dzień się wyjaśni!

Witam!

Do " Ola i Krzysiek "

Dzięki za odpowiedż i zadaję następne pytania:

1} Co u Was wchodzi w skład adaptacji projektu ?

2} A jaka cena jest projektów przyłączy medii / woda, prąd,gaz,kanalizacja/ ?

3] Jle za zmiany w projekcie ?

Odpiszcie mi po wyjaśnieniu problemu - pozdrawiam.

Do Gołąb

No i jesteśmy po rozmowie z Panem, który będzie robił nam adaptację projektu. Mimo naszych kilku zmian w projekcie cena nie ulegnie zmianie. Zapłacimy 800 zł brutto. Także jest dobrze, uspokoiłam się :D

Jeśli chodzi o przyłącza (woda, gaz, kanaliza) też w cenie.

On zrobi wszystko my już się niczym nie będziemy zajmować. Nawet załatwi nam kilka papierków potrzebnych do pozwolenia na budowę.

Chyba dobrze trafiliśmy :lol:

u nas wyjdzie ok. 1800 zł bez ceny projektu + koszt obniżenia kąta dachu 1 tys. + nasza wymyślona piwnica 1 tys.

Tak sobie czytam kolejne posty i coraz bardziej czuje, ze chce sie wypowiedziec. Nie o cenach, o sensie. Projekt gotowy kupuje sie po to, by jak najtaniej wejsc w posiadanie projektu domu, ktory nas satysfakcjonuje i pasuje do naszej dzialki. Wtedy ma to sens. Ale jesli zaczynamy w nim przestawiac pomieszczenia, zminiac katy dachu, wysokosci scianek kolankowych, dodawac piwnice, skaracac o metr... to przestaje miec sens.

Taki dom od oryginalu od ktorego sie wywodzi bedzie sie roznil jak baba z wasami sprzedajaca cebule na rynku od dwudziestoletniej modelki z kalendarza! I to kobieta i to kobieta, ale diabel tkwi w szczegolach i w proporcjach...