Gość 02.01.2003 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2003 Trójmiasto Adaptacja + projekt zagospodarowania działki400 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Becik 02.01.2003 14:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2003 Pyzia, zajrzyj tu: http://forum.murator.com.pl/viewtopic.php?topic=4711&forum=54&13 Z tego co ja się zdążyłam zorientować to ceny usług wzrastają wykładniczo wraz ze zmniejszeniem odległości od centrum dużego miasta ( w naszym przypadku była to Warszawa ). Wystarczyło odjechać jakieś 20 km - i cena robiłą się 2 razy niższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina 02.01.2003 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2003 Adaptacja i projekt zagospodarowania działki musisz mieć, bo to jest wymagane do pozwolenia na budowę. Zapytaliśmy architekta, czy może nam zrobić adaptację (kupowaliśmy u nich projekt), nie chcieliśmy robić ŻADNYCH zmian, w takim razie powiedział architekt - 1000 PLN (ze zmianami odpowiednio drożej). W końcu udało nam się zrobić adaptację+pzd za 800 PLN. Jak dla mnie te ceny są chore, ale to co się dzieje z projektami przyłączy to już wogóle tragedia! [ Ta wiadomość była edytowana przez: Karolina dnia 2003-01-02 15:26 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzia 02.01.2003 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2003 Cześć dzięki Wszystkim za podpowiedzi (Becik - dzięki za link)! No to niestety wychodzi na to, że mogłam lepiej wybrać kierunek studiów ! Za godzinę pracy i przystawienie właściwej pieczątki prawie 900 PLN! Jeszcze poszukam przez tych znajomych, którzy to robili za 200-300 PLN. Dodam w uzupełnieniu, że mowa o okolicach Poznania! pozdrawiam serdecznie i 3majcie się WYZYSKIWANI i łaczcie się w bólu! pyzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jpawl 02.01.2003 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2003 My płaciliśmy za adaptację + pzd + chodzenie do urzędów 800 zł.A co do adaptacji, to takie "przedłużenie garażu" np w naszymprzypadku skutkowałoby przeliczeniem konstrukcji więźby i stropu, a także wrysowaniem zmian w conajmniej połowie rysunków na projekcie. Raczej nie robi się tego w 5 minut... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.01.2003 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2003 witamu mnie na poczatku wygladalo tak:-projekt ktory nam sie podobal 1500zł-adaptacja itp 1400zł po zastanowieniu wybralismy architekta ktory to za 3500 zrobil projekt domu (nie musze dodawać ze kombinowaliśmy i wybrzydzaliśmy że chej ale mamy wszytko to co chcieliśmy tam gdzie nam sie to podobało), projekt budynku gospodarczego plus projekt szamba,na dodatek co najwazniejsze w tej cenie załatwił pozwolenie na zabudowe siedliskowa na działce rolnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZOOLO 03.01.2003 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2003 ADAPTACJa projektu-700,projekt szamba-400,projekt przyłącza wody-400 [w tym uzgodnienia z ZUT-em] ok.wrocławia listopad 2002 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 04.01.2003 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2003 Z tego wynika ze Lublin jest najdroższym miastem w Polsce, jeśli chodzi o budowanie.Ceny podawane przez Was są kilkakrotnie niższe niz u nas( jesli jest to prawdą co piszecie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 08.01.2003 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2003 Ja za zagospodarowanie i adaptacje projektu 2000 tys..SzczecinTeska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Budułaj 09.01.2003 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2003 Najswieższe wiadomości o cenach to: 800zł brutto za adaptacje projektu Daniela -Archipelag do warunków działki, projekt szamba, zmiana podłogi z jednopoziomowej na dwupoziomowa, likwidacja kominka zewnętrznego, drobne zmiany w wentylacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kisiel 13.01.2003 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2003 Witam! Adaptacja projektu gotowego D24 (bardzo duzo zmian) + projekt zagospodarowania dzialki (studnia, oczyszczalnia, zbiornik na gaz itd.) w Warszawie - 600 PLN, tydzien czasu.Ale warto wczesniej wiedziec, czego sie oczekuje od architekta, a najlepiej to narysowac.pozdr! Kisiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agi 14.01.2003 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2003 Za zmianę nachylenia kąta dachu, dobudowanie dwustanowiskowego garażu i zmiany wewnątrz dotyczące przesunięć instalacji i zamiany przeznaczenia jadalni na kuchnię 2000. Może przepłacam?Agi-Szczecin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
winston 19.01.2003 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2003 U mnie za doprojektowanie drugiego komina(kotłownia olej), projekt zagospodarowania działki, zjazd z drogi na działkę, przydomowa oczyszczalnia ścieków,wszystkie uzgodnienia złożenie dokumentacji do starostwa - czyli wszystko co było potrzebne do pozwolenia na budowę zrobił jeden człowiek, który jest kierownikiem mojej budowy. Za wszystko wziął 600 zł bez fakturki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
winston 19.01.2003 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2003 Za wczesnie wcisnąłem ENTER. To w Mińsku Mazowieckim. Ponieważ mieszkam w WAWIE, to pytałem też i tu. W internecie zgłosiłem gdzieś na stronie chęć zlecenia takiej usługi jw. Zgłosił się Pan polecany przez - jeżeli pamięć mnie nie myli MURATORA. Pan jak mi zaserwował "cyferki" oczywiście z fakturą , to myślałem, że podał mi swój numer telefonu, a nie cenę usługi dokładnie takiej jak napisałem wyżej. Wiecie ile chciał ten "miłośnik piękna"? 2900 zł. + VAT. Gdyby to była zima to rozumiem facet się przeziębił i ma gorączkę. Ale to pełnia lata - chyba, że miał udar. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krotosz 22.01.2003 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2003 Cześć pyzia.Niedawno kupiłem działkę też w okolicach Poznania ( gm. Kórnik) i jestem zainteresowany, na ile w końcu udało Ci się wytargować projekt zagospodarowania terenu i co w to wchodzi. Interesuje mnie pzd+ projekty przyłączy ( woda, gaz, prąd), i czy architekt załatwiał to kompleksowo ( uzgodnienia w ZUD-zie, mapka aktualizowana, pozwolenie itp.). Jeśli masz jakieś ciekawe namiary, to byłbym zainteresowany. Z góry dziękuję. Łączę sie w bulu wszystkich wyzyskiwanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marian1 24.01.2003 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2003 Adaptacja adaptacji nierówna. Ja chcę przestawić ścianę szczytową i dorobić nową piwniczkę i wychodzi mi, że musiałbym zapłacić mniej więcej tyle ile za projekt indywidualny (tj. ok. 90 zł. za metr pow. mieszkalnej)Pozdrawiam. Marian1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzia 29.01.2003 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2003 Zdecydowałam się w końcu wydać to 1000 PLN na adaptację. Zrobi ją polecony architekt. Powiedział mi o instytucji Izba Architektów czy coś takiego i o płacach minimalnych... Za to podejście ma naprawdę profesjonalne. Zaraz rwał się aby obejrzeć działkę (wysoki poziom wód gruntowych), zaproponował inne schody bo te w projekcie - (podobno)strome i małe; wypatrzył zbyt "grubą" więźbę jak na potrzeby projektu i kilka innych tematów, których my jako niezwiązani z branżą zupełnie nie przemyśleliśmy. Za takie podejście to mogę płacić. Tym bardziej, że podzielił pracę na tematy konieczne do naniesienia "na potrzeby pozwolenia" i do zrobienia ASAP, a reszę na później (zapłata w dwóch ratach). I to rozumiem! Jakby co służę namiarami na privie (Poznań) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
don 09.02.2003 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2003 projekt przylacza wodnego , projekt zagospodarowania dzialki ,adaptacja projektu gotowego , projekt budynku gospodarczego (architekt ma gotowce ), projekt przydomowej oczyszczalni sciekow , pan ten zalatwia wszystkie niezbedne formalnosci oddaje gotowe pozwolenie na budowe wszystko za 800 zl !!!!!!!woj slaskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.02.2003 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2003 No to mnie aż głupio, bo mam znajomego architekta. Zrobił adaptację i dodatkowo projekt szamba. Zapłaciłem mu dobrą flaszką, bo kasy nie chciał. Nie wiedziałem, że to tak drogo kosztuje. Chyba postawię mu drugą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.02.2003 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2003 Za projekt Koliba z Archetonu 1100, za adaptacje (umieszczenie kotlowni pod schodami, zmiane stolark na typowa + dwa nowe okna - dwa w garazu) projekt przydomowej oczyszczalni i plan zagospodarowania 550. Piotrkow Trybunalski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts