PaulinaPawe 13.07.2007 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 1000 za adaptację plus zagospoarwanie terenu. Okolice Warszawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mala_lenka 13.07.2007 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 1200 złotych. Adaptacja, zagospodarowanie terenu, zmiany- w tym przeniesienie komina, adaptujący załatwia wszystko w urzędach.Na mojej głowie tylko odbiór pozwolenia od adaptującego. No i obiecał to wszystko zrobić w miesiąc:o .Mińsk Mazowiecki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jogi8 13.07.2007 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 1000 za adaptację plus zagospoarwanie terenu. Okolice Warszawy. Czy ja mógłbym prosić o namiry na tego archtekta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gniezno 16.07.2007 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Adaptacja w Gnieźnie 800zł (ale były teńsze jeszcze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
as-bo 03.08.2007 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Adaptacja w Lublinie1. każda zmiana w projekcie 400,- (u mnie podpiwniczenie pod połową budynku,i wydłużenie budynku.2. projekty instalacji elektrycznej gazowej, projekt drogi dojazdowej, projekt kanalizacji, projekt studni3. załatwianie formalności do uzyskania pozwolenia na budowę (zgoda urzędów na gaz, energię, dojazd do domu, przeprowadzernie instalacji pod drogą gminną) Koszt wszystkiego u pana który adaptował projekt 4500,-koszt projektu to 1500,-Można chyba za te pieniądze mieć indywidualny projekt, ale ....mądry Polak po szkodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 04.08.2007 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 U nas bez zmian 600zł a z zmianami 1000zł (zalezy jak poważnymi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fmj 06.08.2007 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Ja płacę w Mińsku Maz 1800. Z tym, że sporo zmian, w tym też konstrukcyjne dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darsalam 09.08.2007 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 bez zmian w projekcie wraz ze złożeniem pozwolenia do starostwa i załatwieniem wszelkich formalności-1000zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 09.08.2007 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 U nas - okolice Gdańska - 1200 - 1500 zł adaptacja bez zmian. za zmiany 500-800 zł w zalezności od zmian ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ndriu 09.08.2007 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 w Legionowie bez zmian w projekcie 800 PLN Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Seba7207 10.08.2007 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 U mnie architekt na początku powiedział: jakoś się dogadamy jeśli chodzi o cenę. Otrzymał decyzje odnośnie prądu, kanalizy, gazu, wody. Miał załatwić mapkę (450zł), archeologa, zmian w projekcie żadnych no i załatwiać pozwoelnie na budowę. Zaśpiewał za wszystko 6700. Okazało się, że sami musieliśmy załatwiać większość spraw (jeździć 6 razy po 450km w jedną stronę). Oprócz tego próbował nas oszukać, że przeprowadzone zostały badania geologiczne za kwotę 1800zł (później się okazało, że badań żadnych nie zrobiono, natomiast koszt samej opinii to tylko 100zł). Normalnie złodziejstwo w biały dzień. Dokumentacja w starostwie została złożona z 23 błędami, i była uzupełniana w sumie 9 razy. Za odebranie 1-go dokumentu (odległość 7km) policzył sobie 350zł. Za wykonanie projektu ogrodzenia 1400zł, natomiast de facto nie wykonał tego projektu. Ostrzegam wszystkich przed zawieraniem umów na : jakoś się dogadamy. Pierwsza sprawa to za ile, druga umowa tylko na piśmie. Dobrze że mieliśmy takie jazdy na początku przed budową. Człowiek jest teraz bardziej ostrożny. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek191 25.11.2007 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Ja za adaptację gotowego projektu i wrysowanie przyłączy mam zapłacic 1000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mio 21.12.2007 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 ja mam do zapłaty:za adaptacje projektu + przyłącza (bez projektu techn.) - 1700 nettoza moje zmiany: podniesienie scianki kolankowej, dobudowanie przedsionka, zmiana położenia okien, likwidacja wykuszu, zamaina stropu nad garazem z drewnianego na teriva) - 1300 nettoczyli razem ok. 3000 netto,..... po licytacji:) wyszło na 3500 bruttopozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamiliaga 24.12.2007 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2007 Wrocław - drobne zmiany w projekcie - 1 k adaptacja do mapki projektowej, przyłącza, odrolnienie, wjazdy - 2 k brutto. Jedna z tańszych w mieście Za 1,5 k więcej już bym się zastanawiał nad pójściem w projekt indywidualny. Choć doświadczenie mi mówi, że się można się mocno zaskoczyć jego jakością. Pzdr kamiliaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab 07.01.2008 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Witam Jestem po wizycie u osoby która zrobi mi adaptację. Adaptacja do warunków z dwoma zmianami (zmiana kąta nachylenia dachu i powiekszenie jednego pomieszczenia) + odrolnienie + plan zagospodarowania terenu 1000 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Walczuk 07.01.2008 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Witam U mnie zagospodarowanie działki plus 6 zmian w projekcie kosztowalo 750 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamiliaga 07.01.2008 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Sama ilość zmian niewiele mówi. Jeżeli np. podpiwniczasz to masz zmiany w konstrukcji. Jeżeli powiększasz otwory to w skrajnym przypadku nie będziesz miał poprawki w rysunkach na projekcie - tylko przekreślenie wcześniejszego wymiaru. Niemniej jednak cena bardzo przystępna Gratuluję. Interesuje mnie (Tomasz Walczuk + basiab) czy taka kwota jest do osiągnięcia tylko poprzez długie szukanie, po znajomości czy są to normalne ceny rynkowe w rejonie. Dużo robię, żeby nie przepłacać a przez Was zostałem wpędzony wręcz w kompleksy Powodzenia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankat 10.02.2008 02:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 WitamBede bardzo wdzieczna za namiary do taniego projektanta projektanta z okolic Warszawy/Piaseczna.Pozdrawiam i z gory dziekujeDanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 10.02.2008 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Łódź i okolice;-) Mój projektant za adaptację gotowego projektu do danej działki (z przyłączami) oraz za naniesienie moich (w sumie niewielkich) zmian woła 2.200 zł!! Dodatkowo za powiększenie garażu na dwa stanowiska to kolejne 600 zł. Projekt gotowy, który mam na oku kosztuje 1800 zł. Zatem łącznie z tymi dodatkowymi kosztami wyniesie mnie to 4600 zł. A za zamówienie u niego projektu indywidualnego i jego adaptację zapłaciłabym 5000 zł. Myślę wiec ze skorzystam z tego iż u niego zamówię. Przy takich wydatkach 400 zł to już jest pikuś))) Ważne jest że pan jest, że tak powiem z gminy, bo łatwo będzie o resztę formalności;-))) Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia.SZ 11.02.2008 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Łódź i okolice;-) Mój projektant za adaptację gotowego projektu do danej działki (z przyłączami) oraz za naniesienie moich (w sumie niewielkich) zmian woła 2.200 zł!! Dodatkowo za powiększenie garażu na dwa stanowiska to kolejne 600 zł. Projekt gotowy, który mam na oku kosztuje 1800 zł. Zatem łącznie z tymi dodatkowymi kosztami wyniesie mnie to 4600 zł. A za zamówienie u niego projektu indywidualnego i jego adaptację zapłaciłabym 5000 zł. Myślę wiec ze skorzystam z tego iż u niego zamówię. Przy takich wydatkach 400 zł to już jest pikuś))) Ważne jest że pan jest, że tak powiem z gminy, bo łatwo będzie o resztę formalności;-))) Pozdrawiam!Ja też buduje w Łodzi i szukam taniego architekta ,jeżeli możesz to podaj mi jakieś namiary do tej projektantki.Dzięki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts