dddorota 15.02.2008 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Ta pani przesadziła. Ja za przeniesienie pozwolenia i adaptację projektu indywidualnego (duże zmiany w porównaniu z poprzednim właścicielem) zapłaciłam 3tys.zł .Architekt sam załatwiał przeniesienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bold 18.02.2008 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Witam wszystkich bardzo serdecznie to mój pierwszy post na tym forum,do tej pory tylko czytałem ale teraz proszę Was o radę, dostałem od znajomego architekta taki kosztorys: Uzyskanie warunków: Prąd- 150PLNZaświadczenie o możliwości połączenia działki z drogą publiczną: 150PLN. Istnieje możliwość po uzyskaniu tego zaświadczenia, że będzie konieczność uzyskania pozwolenia na budowę zjazdu. Jeżeli zarządca drogi stwierdzi, że wymagana jest modernizacja, bądź realizacja nowego zjazdu.( Cena: 800PLN) Adaptacja projektu: 1500PLN ( Uwaga: cena bez zmian w projekcie. Zmiany ustalane są indywidualnie po zakupie projektu) Projekty przyłączy:Szambo: 500 PLNPrąd: 500PLNWoda: 500PLN Uwaga: Inwestor opłaca opłatę ZUDP w wysokości około 200PLN. Opłata ta jest uzależniona od długości przyłączy i rodzaju przyłączy do budynku. cena nie obejmuje ceny projektu gotowego-katalogowego i zmian w tym projekcie. Jak myślicie te ceny są dobre czy szukać kogoś innego?zapomniałem dodać że w tej cenie architekt załatwia wszystkie papierkowe sprawy a ja mam dostać pozwolenie do ręki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia1981 19.02.2008 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 witam my za adaptację projektu plus projekty wszystkich przyłączy zapłacimy 2800 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms.waw 19.02.2008 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 1000 za adaptację plus zagospoarwanie terenu. Okolice Warszawy. Czy ja mógłbym prosić o namiry na tego archtekta Ja również dołączam się do prośby i proszę o namiary na tego Architekta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jogi8 19.02.2008 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Zrobiłem w Pracowni XYZ z Legionowa, tanio i bardzo profesjonalnie.Namiary http://www.xyz.waw.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angelb 27.02.2008 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Ja jestem umowiona na 2000 zl za adaptację gotowego projektu-projekty przyłączy-załatwienie całej papierologii do uzyskania pozwolenia na budowę zmiany jakie będą wprowadzone to:-poszerzenie garażu o 1 m -doprojektowanie wykusza-dopasowanie fundamentów (trudne warunki geotechniczne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Krakowian 03.03.2008 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 nam architekt powiedział 3 tys za wszystko projekt, adaptacja, formalności pozwolenie na ręke w ciągu miesiaca - troche nie to zaszokowało byłam nastawiona na mniej - częstochowa nie wiem już co o tym myśleć bo troche duże te rozbierzności cenowe ... Poprosze o namiary na tego architekta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 03.03.2008 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 za adaptację projektu gotowego - parę zmian - ścianki działowe przesunięcie komina i schodów - bez zmiany konstrukcji dachu i ścian nośnych - 700 zł za przygotowanie wszystkich dokumentów - mam dostać gotowe pozwolenie na budowę - dałam mapkę do celów projektowych, wypis z ksiąg wieczystych i wypis z rejestru gruntów - 1800 zł. Czy to jest dużo??????? Ile płaci się inspektorowi nadzoru ( kierownikowi budowy? ) za całość???? Kto wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapi01 04.03.2008 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Projekt Gotowy 1980 złProjekt zagospodarowania działki 1500 zł + VATAdaptacja projektu 1500 zł + VAT(architektura, konstrucje, instalacje) bez zmianProjekt przyłączy wody, kanalizacji, gazu 1600 zł + VATProjekt wjazdu 1200 zł + VATMapa do celów projektowych 1000 zł + VATrazem 10.276 złUtargowałem na 10.000 brutto na koniecCzas projektowania 3 miesiące i 1 tydzieńPozwolenie na budowę 3 tygodnie.Kierownik Budowy 2000 zł + VATJest dość częto na budowie nie ma z nim problemu dużo doradza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapi01 04.03.2008 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Projekt Gotowy 1980 złProjekt zagospodarowania działki 1500 zł + VATAdaptacja projektu 1500 zł + VAT(architektura, konstrucje, instalacje) bez zmianProjekt przyłączy wody, kanalizacji, gazu 1600 zł + VATProjekt wjazdu 1200 zł + VATMapa do celów projektowych 1000 zł + VATrazem 10.276 złUtargowałem na 10.000 brutto na koniecCzas projektowania 3 miesiące i 1 tydzieńPozwolenie na budowę 3 tygodnie.Kierownik Budowy 2000 zł + VATJest dość częto na budowie nie ma z nim problemu dużo doradza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annnie 05.03.2008 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Witam,czy mógłbym prosić o przesłanie namiarów na architektów/ biura architektoniczne, robiących dla Was adaptacje projektów wraz z zagospodarowaniem działki, w okolicach Warszawy.Z góry dziękuję i pozdrawiamDarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszeq 13.03.2008 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Witam Forumowiczów.Poszukuje biura architektonicznego we Wrocławiu w celu dokonania adaptacji projektu.Dzwoniłem juz do dwóch biur ale odszedłem z kwitkiem.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapi01 13.03.2008 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Witam Forumowiczów. Poszukuje biura architektonicznego we Wrocławiu w celu dokonania adaptacji projektu. Dzwoniłem juz do dwóch biur ale odszedłem z kwitkiem. Pozdrawiam dlaczego odeszłeś z kwitkiem? za duzo chcieli czy nie mają cZasu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszeq 14.03.2008 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Witam Forumowiczów. Poszukuje biura architektonicznego we Wrocławiu w celu dokonania adaptacji projektu. Dzwoniłem juz do dwóch biur ale odszedłem z kwitkiem. Pozdrawiam dlaczego odeszłeś z kwitkiem? za duzo chcieli czy nie mają cZasu? W jednym biurze terminy maja na maj, w innym nie robią adaptacji projektów " Muratora" , trzecie odpadło po lekturze forum ( zbyt wiele ). Mam ciekawy kontakt ( biuro polecane przez kilka osób) ale ciężko sie z nimi skontaktować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwekk 18.03.2008 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Witam, ja również poproszę Serdecznie pozdrawiam i dziękuję Witam, czy mógłbym prosić o przesłanie namiarów na architektów/ biura architektoniczne, robiących dla Was adaptacje projektów wraz z zagospodarowaniem działki, w okolicach Warszawy. Z góry dziękuję i pozdrawiam Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ya 17.04.2008 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Witam, Mam pytanie na cito. Ile płaciliście za adaptację projektu? Mamy wybrany projekt a architekt powiedział że za adaptację razem z przyłączami cena wyjściowa to 8 tys (plus dodatkowo jeśli są duże zmiany konstrukcyjne). Czy nie jest to cena zbyt wysoka? Ja szczerze mówiąc myślałem, że będzie dużo taniej. Za projekt robiony od podstaw bierze 13 tys.Pozdrawiam Ya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fugazi1719502289 17.04.2008 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 tez mialem projekt gotowy, zmian zadnych nie wprowadzalem, tylko wpisanie projektu w dzialke, plus ogolnie poprowadzone przylacza oraz zalatwienie kilku papierkow w urzedzie-zaplacilem chyba 400 lub 500 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawilon79 17.04.2008 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 projektant robi adaptacje projektu do warunków gruntowych.musi tez zrobic plan zagospodarownia terenu. ja zaplaciłem mniej wiecj tak:-przyłącza(woda,gaz, elec, i kanaliza) po 600zł kązdy =2400adaptacja i plan zagospodarowania- 2100. razem za zalatwienia prawa bud. dałem Pani arch.4500 zl. Wszystkie papiery ona załatwiala i uzgodnienia. 8 tys to za duzoooo.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miciu 18.04.2008 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 8000 za adapację i 13000 za projekt indywidualny to bardzo drogo Radzę poszukać innej pracowni i innego architekta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agal-b 18.04.2008 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Kupiliśmy projekt gotowy 1500 zł, adaptacja 700 zł. Pozwolenie załatwialiśmy sami. Poszło bez problemu. 8 tys. to dla mnie za dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts