BeaWroc 22.04.2008 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Moja mapka do celów projektowych kosztowała mnie dzisiaj 500 zł- geodeta z gminy, to chyba nie jest dużo płaciłam dzisiaj tj 22.04.2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ya 30.04.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 U mnie (w Łodzi) architekt za adaptację projektu wraz ze zmianami (sam uznał, że niezbyt wielkimi) wraz z projektem przyłączy + załatwienie pozwolenia zażyczył sobie 8 tys. Za projekt indywidualny chce 13 tys. zł.Inna pani architekt stwierdziła, że weźmie 5500zł.Na razie nie zdecydowałem się na żadne z nich.PozdrawiamYa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marteczka_212 09.05.2008 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Ja za projekt gotowy zapłaciłam-1830zł, a adaptacja ze zmianami dachu , stropu,likwidacja okien-1700zł+do tego projekt szamba 150zł.Wydaje mi się że to niedrogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta_p 27.06.2008 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Przeraziła mnie część tych cen... Również prosiłabym o namiary na jakąś pracownię wykonującą adaptacje i plany zagospodarowania z Warszawy lub okolic. Z góry dziękuję,Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 13.08.2008 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 No to ja mam hit - jeden pan architekt adaptację poddasza (postawienie ścianek dzialowych, wstawienie okien połaciowych) kilka zmian na parterze - bez naruszania konstrukcji - wycenił na UWAGA, UWAGA 16 500 słownie: szesnaście tysięcy złotych netto!!! Nie wiem czy śmiać się czy płakać ... Nadal szukam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 17.08.2008 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 za mapke 600 a za doprojektowanie piwnic i kominka 1200 czyli 1800 +100 za kominek =1900-gdansk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groomek 03.09.2008 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 możecie podpowiedzieć jakiegoś ROZSĄDNEGO architekta do adaptacji i projektu zagospodarowania działki w okolicach Tarczyna / Piaseczna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ballah 08.09.2008 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Projekt Gotowy 1840 zł , wypis i wyrys 70 zł, 4 szt mapy do celów projektowych 600 brutto, Projekt zagospodarowania działki i adaptacja projektu ze sporymi zmianami - około 4000 zł Projekt przyłączy wody i kanalizacji po około 600 zł , warunki przyłączy 149 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groomek 09.09.2008 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 no to ja już wiem ile za adaptacje projektu i projekt zagospodarowania działki Architekt z Tarczyna : 2500 zł netto za projekt zagosp.działki oraz za zmiany w projekcie. nie powiedział ile ale domyślam się że sporo. Szacunek w totalu: 3000-4000 zł. Podziękowałem i więcej się nie zobaczymy Architekt z okolic Otwocka Tu już bardziej miło. Cena za całość to 2000 zł. Architekt z Grodziska Maz. Tutaj to już super miło!!! Cena za całość 1200 zł. Wybór padł na architekta z grodziska do tego powiedziałem żonie że jedziemy na wczasy bo zaoszczędziliśmy 1800 zł. Nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ptyskaa 08.10.2008 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 no to ja już wiem ile za adaptacje projektu i projekt zagospodarowania działki Architekt z Tarczyna : 2500 zł netto za projekt zagosp.działki oraz za zmiany w projekcie. nie powiedział ile ale domyślam się że sporo. Szacunek w totalu: 3000-4000 zł. Podziękowałem i więcej się nie zobaczymy Architekt z okolic Otwocka Tu już bardziej miło. Cena za całość to 2000 zł. Architekt z Grodziska Maz. Tutaj to już super miło!!! Cena za całość 1200 zł. Wybór padł na architekta z grodziska do tego powiedziałem żonie że jedziemy na wczasy bo zaoszczędziliśmy 1800 zł. Nieźle czy mogę prosić o namiary na tego architekta z Grodziska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adameczko 09.11.2008 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 adaptacja gotowego projektu ze zmianą zadaszenia nad tarasema także media (prąd, woda i kanalizacja) oraz pozostałe formalności łącznie ze złożeniem gotowego wniosku o pozwolenie na budowe 1700zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_z 08.12.2008 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 no to ja już wiem ile za adaptacje projektu i projekt zagospodarowania działki ... Architekt z Grodziska Maz. Tutaj to już super miło!!! Cena za całość 1200 zł. Jeśli można też bym prosił o namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona2008 15.12.2008 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Witam!Przypadkiem się tu znalazłam. Jestem architektem i własnie męczę sie z adpatacją projektu gotowego. Z tej drugiej strony wyglada to zupełnie innaczej. Projekty gotowe zawierają często błędy ( za które ja jako adaptujący tj. przejmujący funkcję projektanta, mam odpowiadać), zakreś zmian często w trakcie przystosowania zmienia się i tak jak w moim przypadku - trzeba poprawić a często nawet przerysować rysunki. Jeśli czytają to osby zastanawiające się - projekt gotowy czy indywidualny, polecam ten drugi.Cena niewiele wyższa a biorąc pod uwagę koszty budowy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groomek 15.12.2008 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Witam! Przypadkiem się tu znalazłam. Jestem architektem i własnie męczę sie z adpatacją projektu gotowego. Z tej drugiej strony wyglada to zupełnie innaczej. Projekty gotowe zawierają często błędy ( za które ja jako adaptujący tj. przejmujący funkcję projektanta, mam odpowiadać), zakreś zmian często w trakcie przystosowania zmienia się i tak jak w moim przypadku - trzeba poprawić a często nawet przerysować rysunki. Jeśli czytają to osby zastanawiające się - projekt gotowy czy indywidualny, polecam ten drugi. Cena niewiele wyższa a biorąc pod uwagę koszty budowy..... Niech Pani nie zrozumie mnie źle, ale jestem inwestorem, który na każdym etapie szuka oszczędności, jest strasznie nieufny wobec wszelkiego rodzaju specjalistów i jest przekonany, że jeśli ktokolwiek może być odpowiedzialny za dom to tylko sam INWESTOR - czyli ja. Z takiego też założenia wychodze podejmując każdą decyzję odnośnie tej budowy (jedną-rodziców juz przeżyłem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
derbi 18.02.2009 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Witam Was wszystkich widzę że wszyscy się świetnie znacie i sobie pomagacie. To cudnie. Ja jestem nowa ale myślę że mi pomożecie Interesuje mnie cena adaptacji projektu. Proszę tych którzy akurat teraz to robią pochwalcie się ile płaciliście architektowi? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cienki66 18.02.2009 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Witaj2 500 zł - zmiany w projekcie (zmiana wielkości budynku), zagospodarowanie działki, uzgodnienia (ZUD) i PNB. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz27 20.02.2009 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Podobna cena 2,5 tyś ale plus vat w tej cenie dość duże zmiany i wszystkie możliwe formalności łącznie ze złożeniem wnisku PNB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raffi75 20.02.2009 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 A ma ktoś może namiary na sprawdzone biuro projektowe w Lublinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 01.04.2009 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Oczywiście wiem, że zakres zmian wpływa na kwotę, ale poniżej skonkretyzuję pytanie.Gotowy projekt, który wybraliśmy z żonką ma podwójny garaż. Mamy działkę o 1m za wąską na taki "luksus", więc metodą kombinacji własnych doszliśmy do wariantu pośredniego pomiędzy garażem jedno- i dwustanowiskowym. Nasz byłby szerszy o 1 m o jedynki i takiż metr węższy od dwójki (daje to dodatkowe 6m2). Biuro, z którego pochodzi projekt wyraża zgodę na zmiany, pozwala też na wykonanie ich przez innego architekta. Gdyby zrobili to sami będzie kosztować 2100 + VAT. Zastanawiam się jednak, bo projekt musi zostać poddany adaptacji, czy gdyby zrobił to miejscowy architekt, nie wyszłoby taniej. Jakie macie doświadczenia w tym względzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia0023 01.04.2009 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 za adaptację płaciliśmy 1500, zmiany w projekcie niewielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts