Tomasz M. 28.01.2004 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2004 Chyba są dwie rzeczy:1) projekt zagospodarowania działki z zaznaczonym obrysem budynku - robi to architekt i to na pewno jest konieczne do pozwolenia (przynajmniej było pół roku temu) - podobno w Warszawie to kosztuje w granicach 1500 PLN (nie sprawdzałem sam, bo zamawiałem projekt indywidulany obejmujący całość)2) proponowane przez inwestora zmiany w samym projekcie budynku (np. zmiana technologii, otworów okiennych) - prawie zawsze jakieś są, ale nie muszą być - koszt może być różny, zależnie od przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 28.01.2004 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2004 To, o czym pisze Tomasz M. to jest w ogole cos innego.Chyba zle sie wyrazilam (malo precyzyjnie) w pierwszym poscie. Adaptacja jest konieczna, bo trzeba projekt dostosowac do warunkow dzialki, i nie chodzi tu tylko o projekt zagospodarowania terenu, ale takze o zgodnosc z ogolnym planem zagospodarowania przestrzennego i warunkami zabudowy (jesli sa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 28.01.2004 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2004 Projekt nie musi być adaptowany (lub w znikomym zakresie), jeżeli działka ma idlane parametry - takie jak na papierze rchitekta:" płaska, równa, etc. Tak się nigdy nie zdarza, a do tego sam inventro ma zasze dużą listę życzen do zmiany w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia1997 03.02.2004 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2004 biuro projektów za adaptacje projektu chce 1400 zł.Zanosze projekt i inne dokumenty i przychodze po pozwolenie na budowę.Czy to dobra cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojciaszek 04.02.2004 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2004 w lublinie za adaptacje bez przyłączy chcą ok,2000 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Macieii 04.02.2004 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2004 Przy okazji mojego projektu gotowego Pani Architekt wymieniła dwa elementy obowiązkowe adaptacji: 1. Dostosowanie do warunków miejscowych - z obowiązkową weryfikacją posadowienia (czyli sprawdzenie czy fundament pasuje do rodzaju gruntu).2. Plan zagospodarowania działki - czyli umiejscowienie chałupy + przyłącz + dróg + śmietników i czego tam jeszcze Opcją są 3. Modyfikacje projektu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 06.02.2004 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2004 Adaptacja projektu, projekt zagospodarowania terenu, projekty przyłączy oraz 3 odwierty geotechniczne kosztowałay mnie 2300. Po mojej stronie była: mapa do celów projektowych 500 zł opłata za uzgodnienia ZUD 200 zł oraz mapka do przeprowadzenia z gruntu rolnicznego na budowlankę 350 zł. Dzisiaj złożyłam wniosek o pozwolenie na budowę.Aneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Opole 11.03.2004 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 Witam!Czy możecie powiedzieć ile trzeba dać za adaptacje projektu gotowego, bez przeróbek?Czy projekty przyłączy też trzeba robić u architekta?Zaśpiewał sobie po 600zł od jednej instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommi5 11.03.2004 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 To zależy w jakim regionie Polski mieszkasz, ceny są naprawdę różne. Polecam wątek :http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=22878 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Opole 11.03.2004 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 Dzięki za link.Mi dziś architekt za adaptacje bez zmian (załatwia pozwolenie na budowe itp.) zaśpiewał 2500 + po 600 za projekt przyłącza (każdego).Dużo czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommi5 11.03.2004 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 Wydaje mi się, że to bardzo dużo Ja zapłaciłem 2000, ale w tym już był projekt wszystkich przyłączy. Chyba trochę przesadził Rozejrzyj się jeszcze i popytaj, odwiedź forum regionalne w Klubie Budujących, tam na pewno ktoś Ci odpowie jaki to koszt w twoim regionie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 11.03.2004 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 Kupiłem projekt z kolecji Muratora poszukałem Młodego Architekta, któremu kasa się przyda, a mnie niższą ceną może uratować. Znalezłem szybko:- wyrysował mi projekt garażu bo też buduję jako drugi budynek (3 egz);- zaadoptował mi te dwa budynki na działce (3 egz);- projekt ogrodzenia dołączyć musiałem, zrobił;- projekt szamba; wszystko złożył i oprawił za 1350pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 11.03.2004 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 A dodam tylko, że cała sprawa przecięż pod Warszawką się działa (te ceny) i zabrało mu to dwa tygodnie. Studnia własna- projektu nie trzeba Elektrownia- projektu od Ciebie nie wymaga. Gaz- jeśli masz to projekt zrobić musisz, ale tego architekt nie zrobi, chyba... powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona G 18.03.2004 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 architekt za adaptację, drobna zmiana: bez wyliczanek, do pozwolenia na budowę zawolał 4000, a drugi 3000 PLN no i geodeta za kompleksową usługe 2000 może będzie bonifikata? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dopierozaczynam 26.05.2004 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2004 Dzień Dobry Piszę pierwszy raz bo jak widać dopiero zaczynam walkę. Udałam się do architekta (w gminie siedzi i dorabia) z projektem i powiedział mi że za adaptację projektu domu małego i garażu oddzielnego i wpisanie- usytuowanie na mapie geodezyjnej chce 1700zł Proszę napiszcie czy to nie za dużo? aha jestem z okolic Wrocławia pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 26.05.2004 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2004 Witam,Za adaptacje projektu, plan zagospodarowania oraz przeprojektownie stropu Teriva na monolityczny dalem (przyszlemu kierownikowi budowy) 800 zl. Pomorskie, maj 2003Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg 26.05.2004 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2004 To dużo. Ja pod Warszawą za to samo zapłaciłem 700 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.05.2004 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2004 Dzień Dobry Piszę pierwszy raz bo jak widać dopiero zaczynam walkę. Udałam się do architekta (w gminie siedzi i dorabia) z projektem i powiedział mi że za adaptację projektu domu małego i garażu oddzielnego i wpisanie- usytuowanie na mapie geodezyjnej chce 1700zł Proszę napiszcie czy to nie za dużo? aha jestem z okolic Wrocławia pozdrawiam wszystkich Witaj! Ja z Krakowa, ale Wrocławianin z urodzenia. Mój architekt za podobną sprawę zażyczył sobie 1300PLN Pozdrawiam i powodzenia w budowaniu! Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dryblasy 26.05.2004 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2004 Wyśli go w kosmos,z żona za takową pracę zapłaciliśmy pani Architekt 900 zeta w zeszłym roku, dodatkowo oprócz zagospodarowania działki przeprojektowała poddasze i dorobiła schody.pozdrawiamy Ania i Dawid zaraz po starcie w piątek wstają mury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niciacia 27.05.2004 03:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2004 Moim zdaniem to też za wiele, ode mnie chciał za "byczą" akceptację 900 złotych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts