Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Becik

Recommended Posts

• Odpowiedzi 713
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Adaptacja projektu do warunków gruntowych + wrysowanie na mapkę + przyłącza (bez projetu technicznego) + przygotowanie wniosku o wyłączenie gruntów z produkcji rolnej + uzgodnienia w ZUDP

1500 zł

Opłaty urzędowe ZUDP - płatne dodatkowo 150-200 zł.

Do tego jeszcze adaptacja projektu gotowego wg moich "widzi mi się" 800 zł

A ja za wszystko zaplacilem 600. Kilka dni temu odebralem pozwolenie na budowe. Nigdzie sam nie chodzilem, wszystko zalatwil architekt. Wiec powyzej 1000 zl to uwazam, ze zdzierstwo.

Waż słowa proszę... a jesli interesuje Cie wątek co i za ile to poszukaj na forum zeby zobaczyc za co odpowiada projektant przy takiej adaptacji

• 4 weeks później...

Znajomy architekt zrobił mi

1. projekt zagospodarowania działki

2. adaptacja projektu gotowego

Bez projektu przyłączy. A w punkcie 2 praktycznie tylko przeliczenie obciążeń + drobne zmiany ścianek działowych, ale bez nanoszenia na projekt bo (zrobimy to w trakcie).

Do tego dołączony jest plan BIOZ, ale jest to plan, który ktoś uprzejmie wskazał mi w sieci i po prostu samodzielnie dostosowałem go do moich realiów.

No i dziś podał mi swoją cenę - 5000 PLN. Wydaje mi się, że to jest horrendalnie drogo. Co wy na to?

pozdrawiam

Tomek

Strasznie drogo ja mam projekt indywidualny bez instalacji wewnętrznych

(to instalatorzy sami zrobią bez projektu i jestem myślącym człowiekiem)

ponadto wszystko jest typowe żadna to sztuka mogę sie pomylić o niewiele.

Płacę 3600 netto za wszystko projekt architektoniczno-budowlany adaptacje zagospodaroanie diziałki itd.

Koncepcja była moja. Architekci w komin projekt robi budowlaniec + architekt za pieczątkę młodzi ludzie nie wyjadacze

Warszawa jest strasznie droga !!!!

W lubuskiem kosz adaptacji projektu gotowego ( dobudowanie garażu, podwyższenie dachu i kilka drobniejszych zmian ) + załatwianie formalności + projekt urbanistyczny - słowem wszystko łącznie z pozwoleniem na budowę = 2000 zł ( ( w tym mapki na koszt architekta )