Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

BPH nie polecam - [...]

Generalnie - opieszałość, brak profesjonalizmu.

Ja odniosłem wrażenie że panie są z lekka niedopoinformowane - gadałem z nimi już jaiś czas temu i trochę się plątały w zeznaniach - ale nie pamiętam jakie dawali warunki

Mogli na mnie zarabiać cały czas, ale tak naprawdę nie są zainteresowani udzieleniem dobrego i taniego kredytu. Zaproponowano mi prowizję w wys. 2,5% - śmiech na sali przy wkładzie w wys. 75% i sprawdzonym kliencie. W Millennium na dzień dobry 0,75% prowizja, w KB 1%.

Nie polecam

To może kredyt na kredyt w takim razie? W takim Millenium czy innym Kredziu...

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

kropi nie wiem gdzie brałeś ten kredyt - ja w BPH i ustalono ze będzie 5 transz ale w umowie doczytałem się ze zmiana ich ilości oraz termin wypłacania poszczególnych nie stanowi zmiany warunków umowy - o ile zmieszcze się w tzw. okresie wykorzystania kredytu (czyli ze ostatnią transzę musze wziaść np. w maju 2006). W praktyce jestem do tylu o 2 transze a pani z banku powiedziała ze mogę wziąśc resztę kasy na raz.

Problem w tym ze przy tak niskim kursie CHF stracę 13.000 zł

A propo mam brać drugą transzę i też się martwię niskim kursem CHF. Można czekać iż możę się podniesie, szczególnie po tych zawirowaniach z prezydentem i sejmem. Ale z drugiej strony spieszy mi się do wprowadzin a i tak nikt mi nie da pewności iż kurs się zmieni za miesiąc w dobrą stronę. Może ktoś ma jakiś dziwaczny pomysł jak wyjść z tego impasu?

Byliśmy dziś w banku, kredyt przyznali, umowa jest i prawie ją podpiasliśmy...

PRAWIE

a problem leży w liczbie transz, wynoszącej ni mnie ni więcej, tylko 11.

JEDENAŚCIE.

Czy to jest normalne? Czy też tak macie? Wnioskowaliśmy o 3. liczyliśmy na 5, dostaliśmy... Czy tak się da prowadzić budowę dostając po 15 tysi a następne po obfotografowaniu i wyliczeniu ile to procent wybudowaliśmy?

a w jakim nanku daja tyle transz????

a mi w millenium (chyba cos im sie zamieszalo) podzielili mi duzy kredyt na dwie transze az sympatyczna pani z banku powiedzial mi ze sami podzielimy na ile chce transz - wezme 4 a na razie mam dwie

Straszne formalnosci w tym banku ale jak sie przejdzie to pozniej spokojnie

CMyK

witaj cmyk

nie sadzilem ze ciebie tu spotkam :D , ale do rzeczy bo jestesmy ziomale mozna rzec, gdzie brales kredyt, w ktorym oddziale, bo tez myslalem o Millenium, nie mam zadnych doswiadczen z tym bankiem, ale maja chyb ateraz najkozystniejesze kredyty.

Jakie warunki wynegocjowales i przy jakim wkladzie

Pozdrawiam

Piotr

Byliśmy dziś w banku, kredyt przyznali, umowa jest i prawie ją podpiasliśmy...

PRAWIE

a problem leży w liczbie transz, wynoszącej ni mnie ni więcej, tylko 11.

JEDENAŚCIE.

Czy to jest normalne? Czy też tak macie? Wnioskowaliśmy o 3. liczyliśmy na 5, dostaliśmy... Czy tak się da prowadzić budowę dostając po 15 tysi a następne po obfotografowaniu i wyliczeniu ile to procent wybudowaliśmy?

a w jakim nanku daja tyle transz????

Jak wspomniałem, kredyt mam zapewniony (jeszcze nie podpisałem umowy) w GE Money Bank

;)

Witam,

I ja się podzielę informacjami... na razie 3 banki:

- mbank 2,45% (oproc. ustala Zarząd...), kredyt w PLN waloryzowany CHF,

- multibank 2,35% (jw) jw.

- BPH marża 0,95 + libor = ok. 2,05%, ale kredyt w CHF, więc ryzyko że dostaniesz więcej/mniej...

Finansowanie właściwie 100% inwestycji, więc wszędzie ubezpieczenie niskiego wkładu...

Będę dzwonić do Millenium... :) 3mam kcuki za nas wszystkich nadal się starających ;)

Witam,

I ja się podzielę informacjami... na razie 3 banki:

- mbank 2,45% (oproc. ustala Zarząd...), kredyt w PLN waloryzowany CHF,

- multibank 2,35% (jw) jw.

- BPH marża 0,95 + libor = ok. 2,05%, ale kredyt w CHF, więc ryzyko że dostaniesz więcej/mniej...

Finansowanie właściwie 100% inwestycji, więc wszędzie ubezpieczenie niskiego wkładu...

Będę dzwonić do Millenium... :) 3mam kcuki za nas wszystkich nadal się starających ;)

Zaprawdę dobre waruny - biorąc pod uwagę 100% finansowania - aż się przejdę do tego BPHu... :roll:

Witam wszystkich.

Niedawno zetknąłem się z obawami, że jeśli oprocentowanie ustala Zarząd banku, to może sobie, przynajmniej teoretycznie, dowolnie je podwyższać, że lepsze są banki, które wysokość oprocentowania opiera o LIBOR lub WIBOR. Wszystko ładnie, pięknie, jednak nawet jeśli oprocentowanie jest ustalane w oparciu o LIBOR lub WIBOR, to i tak do tego dochodzi marża, którą, ustala Zarząd, i którą, również przynajmniej teoretycznie, może sobie dowolnie podwyższać.

W efekcie i tak to prowadzi do tego samego - i jak to właściwie z tym jest.

Krotosz.

powiedzcie mi proszę o ile sie orientujecie jakie muszą być dochody z dzialnosci gospodarczej aby uzyskać kredyt na 320000 tyś.

Mam intercyze,dzieci nie mam,dzialalnosc prowadzona od 6 lat,ryczałt z Vatem.

nie wiem jak zryczłatem przy pełnej ksiegowości, kwota zblizona chcieli 4700 netto( GE)

powiedzcie mi proszę o ile sie orientujecie jakie muszą być dochody z dzialnosci gospodarczej aby uzyskać kredyt na 320000 tyś.

Mam intercyze,dzieci nie mam,dzialalnosc prowadzona od 6 lat,ryczałt z Vatem.

nie wiem jak zryczłatem przy pełnej ksiegowości, kwota zblizona chcieli 4700 netto( GE)

Dziękuje za informacje :wink: