kropi 13.02.2006 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 BPH nie polecam - [...] Generalnie - opieszałość, brak profesjonalizmu. Ja odniosłem wrażenie że panie są z lekka niedopoinformowane - gadałem z nimi już jaiś czas temu i trochę się plątały w zeznaniach - ale nie pamiętam jakie dawali warunki Mogli na mnie zarabiać cały czas, ale tak naprawdę nie są zainteresowani udzieleniem dobrego i taniego kredytu. Zaproponowano mi prowizję w wys. 2,5% - śmiech na sali przy wkładzie w wys. 75% i sprawdzonym kliencie. W Millennium na dzień dobry 0,75% prowizja, w KB 1%. Nie polecam To może kredyt na kredyt w takim razie? W takim Millenium czy innym Kredziu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elvis 13.02.2006 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 kropi nie wiem gdzie brałeś ten kredyt - ja w BPH i ustalono ze będzie 5 transz ale w umowie doczytałem się ze zmiana ich ilości oraz termin wypłacania poszczególnych nie stanowi zmiany warunków umowy - o ile zmieszcze się w tzw. okresie wykorzystania kredytu (czyli ze ostatnią transzę musze wziaść np. w maju 2006). W praktyce jestem do tylu o 2 transze a pani z banku powiedziała ze mogę wziąśc resztę kasy na raz. Problem w tym ze przy tak niskim kursie CHF stracę 13.000 zł A propo mam brać drugą transzę i też się martwię niskim kursem CHF. Można czekać iż możę się podniesie, szczególnie po tych zawirowaniach z prezydentem i sejmem. Ale z drugiej strony spieszy mi się do wprowadzin a i tak nikt mi nie da pewności iż kurs się zmieni za miesiąc w dobrą stronę. Może ktoś ma jakiś dziwaczny pomysł jak wyjść z tego impasu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga.fabi 14.02.2006 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Witam . My bierzemy kredyt w Millenium i też byliśmy wkurzeni jak mam wypłatę kredytu rozłożyli na 8 transz( planowaliśmy 2-3 transze). Pisaliśmy odwołanie i zmiejszyli na 5 transz. Ale 11 transz to uważam za lekką przesadę. Pozdrawiam i wytrwałości życze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 16.02.2006 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 a mi w millenium (chyba cos im sie zamieszalo) podzielili mi duzy kredyt na dwie transze az sympatyczna pani z banku powiedzial mi ze sami podzielimy na ile chce transz - wezme 4 a na razie mam dwieStraszne formalnosci w tym banku ale jak sie przejdzie to pozniej spokojnieCMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Piotr 17.02.2006 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 Byliśmy dziś w banku, kredyt przyznali, umowa jest i prawie ją podpiasliśmy... PRAWIE a problem leży w liczbie transz, wynoszącej ni mnie ni więcej, tylko 11. JEDENAŚCIE. Czy to jest normalne? Czy też tak macie? Wnioskowaliśmy o 3. liczyliśmy na 5, dostaliśmy... Czy tak się da prowadzić budowę dostając po 15 tysi a następne po obfotografowaniu i wyliczeniu ile to procent wybudowaliśmy? a w jakim nanku daja tyle transz???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Piotr 17.02.2006 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 a mi w millenium (chyba cos im sie zamieszalo) podzielili mi duzy kredyt na dwie transze az sympatyczna pani z banku powiedzial mi ze sami podzielimy na ile chce transz - wezme 4 a na razie mam dwie Straszne formalnosci w tym banku ale jak sie przejdzie to pozniej spokojnie CMyK witaj cmyk nie sadzilem ze ciebie tu spotkam , ale do rzeczy bo jestesmy ziomale mozna rzec, gdzie brales kredyt, w ktorym oddziale, bo tez myslalem o Millenium, nie mam zadnych doswiadczen z tym bankiem, ale maja chyb ateraz najkozystniejesze kredyty. Jakie warunki wynegocjowales i przy jakim wkladzie Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 17.02.2006 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 wyslalem info na priv bralem przez open finance i jestem bardzo zadowolony mila i kompetentna obsluga Polecam goraco. W porownaniu z Expanderem wypadli super. Ale to tez zapewne zalezy od oddzialu.CMyKkoncowe formalnosci zalatwialem w oddziale na przeciwko Madisona w Gdansku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 17.02.2006 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 Byliśmy dziś w banku, kredyt przyznali, umowa jest i prawie ją podpiasliśmy... PRAWIE a problem leży w liczbie transz, wynoszącej ni mnie ni więcej, tylko 11. JEDENAŚCIE. Czy to jest normalne? Czy też tak macie? Wnioskowaliśmy o 3. liczyliśmy na 5, dostaliśmy... Czy tak się da prowadzić budowę dostając po 15 tysi a następne po obfotografowaniu i wyliczeniu ile to procent wybudowaliśmy? a w jakim nanku daja tyle transz???? Jak wspomniałem, kredyt mam zapewniony (jeszcze nie podpisałem umowy) w GE Money Bank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Piotr 18.02.2006 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 tak wiem pospieszylem sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eRaf 19.02.2006 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 A czy są banki udzielające kredytu hipotecznego z mechanizmem bilansującym ale dla waluty innej niż PLN ? Mbank ma taką ofertę tylko na PLN, a może się mylę ?http://www.mbank.com.pl/oferta/kredyty/mplan/srbilans.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAKARE 20.02.2006 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Multibank ma taką ofertę w CHF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yossarian 20.02.2006 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 a wlasnie, czy ktos cos wie wiecej na temat oferty Multibanku?? mi czlowiek z open mowi, ze jak narazie to millenium i mbank ma najciekawsze ofert, jezeli masz wklad wlasny ponizej 20%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAKARE 20.02.2006 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 przed chwilą rozmawiałam z przedst. Millenium. Zaproponował 1% prowizji, oprocentowanie 2,01%. wkład własny ok. 30%. Czekam jeszcze na telefon z mbanku, BOŚ oraz Multibanku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 20.02.2006 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 powiedzcie mi proszę o ile sie orientujecie jakie muszą być dochody z dzialnosci gospodarczej aby uzyskać kredyt na 320000 tyś.Mam intercyze,dzieci nie mam,dzialalnosc prowadzona od 6 lat,ryczałt z Vatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morrigan 20.02.2006 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Witam, I ja się podzielę informacjami... na razie 3 banki: - mbank 2,45% (oproc. ustala Zarząd...), kredyt w PLN waloryzowany CHF, - multibank 2,35% (jw) jw. - BPH marża 0,95 + libor = ok. 2,05%, ale kredyt w CHF, więc ryzyko że dostaniesz więcej/mniej... Finansowanie właściwie 100% inwestycji, więc wszędzie ubezpieczenie niskiego wkładu... Będę dzwonić do Millenium... 3mam kcuki za nas wszystkich nadal się starających Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 20.02.2006 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Witam, I ja się podzielę informacjami... na razie 3 banki: - mbank 2,45% (oproc. ustala Zarząd...), kredyt w PLN waloryzowany CHF, - multibank 2,35% (jw) jw. - BPH marża 0,95 + libor = ok. 2,05%, ale kredyt w CHF, więc ryzyko że dostaniesz więcej/mniej... Finansowanie właściwie 100% inwestycji, więc wszędzie ubezpieczenie niskiego wkładu... Będę dzwonić do Millenium... 3mam kcuki za nas wszystkich nadal się starających Zaprawdę dobre waruny - biorąc pod uwagę 100% finansowania - aż się przejdę do tego BPHu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krotosz 20.02.2006 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Witam wszystkich.Niedawno zetknąłem się z obawami, że jeśli oprocentowanie ustala Zarząd banku, to może sobie, przynajmniej teoretycznie, dowolnie je podwyższać, że lepsze są banki, które wysokość oprocentowania opiera o LIBOR lub WIBOR. Wszystko ładnie, pięknie, jednak nawet jeśli oprocentowanie jest ustalane w oparciu o LIBOR lub WIBOR, to i tak do tego dochodzi marża, którą, ustala Zarząd, i którą, również przynajmniej teoretycznie, może sobie dowolnie podwyższać. W efekcie i tak to prowadzi do tego samego - i jak to właściwie z tym jest.Krotosz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krotosz 20.02.2006 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 To jeszcze raz ja - Krotosz.Mam jeszcze jedno pytanie - Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z mechanizmem bilansującym ( mBan i MultiBank). W założeniach wygląda to bardzo ciekawie - lecz jak to wygląda w praktyce? Będę wdzięczny za informacje w tej materii.Krotosz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 20.02.2006 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 powiedzcie mi proszę o ile sie orientujecie jakie muszą być dochody z dzialnosci gospodarczej aby uzyskać kredyt na 320000 tyś. Mam intercyze,dzieci nie mam,dzialalnosc prowadzona od 6 lat,ryczałt z Vatem. nie wiem jak zryczłatem przy pełnej ksiegowości, kwota zblizona chcieli 4700 netto( GE) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 21.02.2006 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 powiedzcie mi proszę o ile sie orientujecie jakie muszą być dochody z dzialnosci gospodarczej aby uzyskać kredyt na 320000 tyś. Mam intercyze,dzieci nie mam,dzialalnosc prowadzona od 6 lat,ryczałt z Vatem. nie wiem jak zryczłatem przy pełnej ksiegowości, kwota zblizona chcieli 4700 netto( GE) Dziękuje za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts