Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam mam pytanie dotyczące kredytu.otóż mamy działkę wartą ok 90 tyś. chcielibyśmy wziąć kredyt który pozwoliłby mam ruszyć z budową i rozwinąć działalność gospodarczą( zakup sprzętu ) powiedzmy ze rata ok tysiąca. co byście nam doradzili i czy spłacając kredyt wczesniej obnizy to koszty kredytu czy nie? proszę o pomoc bo jesteśmy laikami

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czołem Frankowcy!

Pasy zapięte???

(CHFPLN) 18 Gru, 11:48 2.7313

Jest też lepsza wiadomość:

3-month LIBOR CHF 0.77 (17.12.2008)

no niestety szybuje w góre niebezpiecznie...

a libor niestety na razie tylko "na papierze" taki niski, może niedługo banki też zaaragują i wtedy wysoki kurs nie będzie taki groźny 8)

Czołem Frankowcy!

Pasy zapięte???

(CHFPLN) 18 Gru, 11:48 2.7313

Jest też lepsza wiadomość:

3-month LIBOR CHF 0.77 (17.12.2008)

no niestety szybuje w góre niebezpiecznie...

a libor niestety na razie tylko "na papierze" taki niski, może niedługo banki też zaaragują i wtedy wysoki kurs nie będzie taki groźny 8)

w mbanku co miesiąc na szczęscie aktualizują znaczy się biorą z przedostatniego dnia miesiaca notowanie liboru 3m i przy najblizszym rozliczeniu rat klientom aktualizują harmonogramy

o spreadzie w mbanku nie wspomnę nawet bo jest strasznie wysoki ostatnie notowanie i 0,133zł porażka

• 3 weeks później...

Witam.

Mam pytanie związane z kredytem.

Gdy zacząłem budować dom z poddaszem uzytkowym było wszystko OK.

Dzisiaj z przyczyn finansowym muszę skończyć na stropie (mam strop juz wylany )i muszę zrezygnować z pietra a na stropie(nie bezpośrednio) wybudować dach skośny.Dół bedzie przerobiony jakby projekt domu od samego poczatku miałby być tylko parterowy, i w związku tym

"czy bank udzieli mi kredyt hipoteczny , a jak nie to co bym musiał zrobić aby taki kredyt otrzymać"

pozdrawiam i proszę o informację

A ja nie rozumiem po jaką cholerę wszyscy chcą brać kredyty we frankach, skoro przy obecnych marżach wychodzi w zasadzie na jedno ze złotówkami... :-?

przy takich marżach - nikt nie chce

słyszałam taż że w Czechach przy przejściu na euro najbardziej popłynęli ci co mieli kredyty we frankach , może więc wziąść w euro ?

czemu popłynęłi najbardziej CHF?

słyszałam taż że w Czechach przy przejściu na euro najbardziej popłynęli ci co mieli kredyty we frankach , może więc wziąść w euro ?

Prorok jakiś czy coś ?? :wink:

Czechy nie są w strefie euro, jak dobrze pójdzie to moze w 2010 im sie uda, w co wątpią i ekonomisci .

Prorok jakiś czy coś ?? :wink:

Czechy nie są w strefie euro, jak dobrze pójdzie to moze w 2010 im sie uda, w co wątpią i ekonomisci .

a czemu mieli popłynąć ???frank nie bedzie miał wpływu na wejscie do strefy euro :roll: