Agawik 08.03.2010 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 michal2280 sprawdź nową ofertę ING - przy kredycie na 300 001 PLN marża 2% ( jesli bedzie rowne 300 000 PLN to marża 2,1%) , prowizja 0% ale pobieraja opłatę za wczesniejsza spłatę przez 5 lat, po 5 latach bez opłat . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tedasss 13.03.2010 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 Witajcie, 2. Kredyt w pln w Nordei i rata jakies mnie j wiecej 1900 i po wypłacie ostatniej transzy przewalutowanie na Euro i rata mniej wiecej na dzień dzisiejszy wychodzi jakies 1450. Pomysł ciekawy. Czy z tym faktycznie nie byłoby problemu? Planuję budowę domu i przeraża mnie wizja skoków Euro przy transzach kredytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal2280 14.03.2010 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Tylko przewalutowanie w Nordei na walutę obcą wiąże sie z opłatą 0,75%. Mimo to pomysł warty rozważenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małosia1 19.03.2010 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Witam,my też właśnie szukamy kredytu na budowę domu.Co powiecie o Multibanku?Mają ciekawą ofertę na kredyt w euro, a my właśnie takiego szukamy, tylko nie miałam z tym bankiem wcześniej do czynienia. Bardzo proszę o opinie Pozdrawienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal2280 19.03.2010 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Też myśleliśmy bardzo poważnie na kredytem w euro - ale ryzyko, że na pewnym etapie budowy braknie pieniędzy z uwagi na spadek kursu trochę nas odstraszyło.Skończy się raczej na programie RnS. Co do Multibanku - nie wiem jaka jest aktualna oferta i wymagani, ale jak byłem u nich w lutym to obowiązkowe były nietanie ubezpieczenia. W praktyce każdy może otrzymać trochę inne warunki i wymagania (zależnie od swojej kondycji finansowej). Sama opinia o banku - spotkałem się tylko z dobrymi zdaniami (był mi polecany przez osobę która brała u nich kredyt) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiekkk 22.03.2010 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Witam,również przymierzam się do kredytu (czekam na wszystkie papierologie i pozwolenie na budowę) i głównie przyglądam się ING. Czy ktoś mi powie ile czasu upłynie od złożenia wniosku do wypłaty pierwszej transzy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataDominik 22.03.2010 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 z info które posiadam wynika iż bank (ING) ma 3tyg. na rozpatrzenie wniosku, a później dopiero określa kiedy transze wypłaci.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiekkk 22.03.2010 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 hmmmm... liczyłem, że max. miesiąc i będę miał kaskę. A może ktoś doradzi bank, który nie piętrzy trudności?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal2280 23.03.2010 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Wszystko zależy jak "czyste" są papiery, i czy nie ma potrzeb czegoś prostować, donosić, spłacić zobowiązań itd.Nam (w Nordea i Millennium) wstępną decyzję obiecali na za 2tyg - co z tego będzie zobaczymy, bo czekamy. Podobno całość formalności (jeżeli nie ma ww. komplikacji) powinna zamknąć się w miesiącu – i mamy taką nadzieję bo pogoda zachęca by już coś ruszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominiaaa 23.03.2010 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 My właśnie dostaliśmy pozytywną decyzję w Millenium.Trwało to 10 dni a jutro podpisujemy umowę.Chcieliśmy wziąć kredyt w swoim dotychczasowym banku BZ WBK, ale strasznie dużo biurokracji.Najpierw wymyślili ,że mamy za mały wkład własny,jak już był ,to powierzchnia domu za duża w stosunku do wielkości kredytu itp.W Millenium nie stwarzali żadnych problemów,kosztorys zrobiliśmy sami ( w WBK akceptują tylko od uprawnionego kosztorysanta ).Jak dalej będzie to zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiekkk 23.03.2010 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 No powiało trochę optymizmem. Mnie wg własnych analiz najbliżej chyba do ING, dlatego biorący kredyt w ING odezwijcie się!! Problem w tym, że pozwolenie będzie za ok. 1-1,5 miesiąca, a budowa ma ruszyć za 2 miesiące. I rozumiem, że bez pozwolenia na budowę nie mam czego szukać w banku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agawik 23.03.2010 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Raczej musisz uzbroic się w cierpliwośc bo ING z reguły nie przyjmuje wniosków bez pozwolenia na budowę - i to prawomocnego. U nich konieczna jest tez mapka zagospodarowania działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal2280 23.03.2010 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Bez prawomocnego pozwolenia na budowę raczej nigdzie nic nie załatwisz (przynajmniej wszędzie gdzie byłem, był to warunek rozpatrzenia wniosku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agawik 23.03.2010 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Sa banki gdzie moga przyjąć wniosek i zaczac analize a warunkiem do decyzji ostatecznej jest dostarczenie prawomocnego pozwolenia . Banki czasami tez mają ludzką twarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana-r 24.03.2010 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Czy to normalne, że cekamy już 2 miechy na dezyzję w Polbanku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agawik 24.03.2010 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Normalne to to nie jest ale możliwe niestety tak Z tego co wiem to maja chwilowo ( w związku z zawirowaniami w Grecji) zminimalizować sprzedaz . Genaralnie zwasze rozpatrywali dużo szybciej. Postaraj się dowiedziec u doradcy na jakim etapie jest twój wniosek ( mają mozliwość sprawdzenia w systemie co się dzieje ) bo może po prostu spadł komus pod biurko i przywaliła go sterta papierów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana-r 29.03.2010 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Niestety Polbank działa opieszale. Ostatnio nie pasowało im jedno słowo na zaświadczeniu i znowu czekamy. Tylko ile można czekać? Zaczynam wierzyć, że te wszystkie złe opinie w internecie na temat Polbanku są prawdą O zgrozo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 30.03.2010 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Ja też czekam jeszcze w Polbanku, masakra, od 24 lutego. Chyba zrezygnujemy i weźmiemy w Kredyt Banku. Mam dość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana-r 30.03.2010 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Ja też mam zamiar złożyć wnioski jeszcze do innych banków. Polbank trzyma człowieka w napięciu i dezorganizuje plany. Specjalnie zaczeliśmy załatwiać kredyt w styczniu, żeby na wiosnę był, a tu klops. Jeśli chodzi o Kredyt Bank, to miałam tam kredyt i byłam bardzo zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monjan 09.04.2010 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 podpisaliśmy umowę z Nordea EUR, na 30 lat malejące raty marża 2.2%, prowizja 2,13% w pakiecie konto Spektrum oraz maskotka łoś i brelok do kluczy z domkiem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts