Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

a my w EuroBanku

taka sama marża, brak prowizji, od złożenia wniosku do podpisania umowu 2 tygodnie, w tych podłych kredytowych czasach to chyba nieźle.

Do końca miesiąca musze pobrać pierwszą transzę (80tys.) jak myslicie brać już teraz czy jeszcze może Euro podskoczy przez te dwa tygodnie?

Chodzi rzecz jasna o KredytBank, Z Eurobankiem też rozmawiałem, stąd ta pomyłka, przepraszam bardzo.

A co do BPH to również słyszałem, że są strasznie upierdliwi, czepiają się najmniejszych dupereli, podobno odsyłają nawet wnioski do przedstawicieli jeśli pieczątka jest nidokładnie odbita, ale marże mają faktycznie bardzo dobrą.

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No to lipa z tymi bankami :(

Ja muszę wiedzieć o decyzji jak najszybciej, zresztą pewnie nie ja sam :) w lipcu jak się nie zdecyduję to ekipa mi ucieknie na inną budowę, a jest dobra i niedroga.. A bez kasy to nawet nie ruszę.

Open ma mi złożyć do dwóch banków: NORDEA i BOŚ, a ja jutro się udam się do PARIBASa, tam jest kredyt dwuwalutowy (50% euro + 50% pln)

a ostatecznie jak nigdzie się nie uda to do PKO SA, ale tu jest tylko PLN.

A miał ktoś do czynienia z NORDEA ? Albo z PKO SA (z żubrem) ?

Nie, ale robiłem jeszcze podejście do WBK po złotówki i o dziwo nie miałem tam zdolności. Może to i lepiej.

Ogólnie powiem tak: im atrakcyjniejsza oferta tym trudniej spełnić warunki, a łatwodostępne kredyty są oprocentowane7,8 a nawet 10%, za taki kredyt hipoteczny to ja dziękuję.

Czy ktoś korzystał z kredytu Stokrotka w Getin?

http://www.kredytstokrotka.pl/

Piszą, że jeśli ktoś zarabia 3kzł to dostanie kredyt 300kzł, 4kzł -> 400kzł, itd. Ale rozumiem, że to dotyczy 1 osoby w rodzinie. Jak oni to liczą jeśli jest kilka osób w rodzinie?

witaj my się właśnie staramy o ten kredyt a szczegóły znajdziesz w tym wątku - kilka wypowiedzi wcześniej lub w moim dziennik

Czy ktoś korzystał z kredytu Stokrotka w Getin?

http://www.kredytstokrotka.pl/

Piszą, że jeśli ktoś zarabia 3kzł to dostanie kredyt 300kzł, 4kzł -> 400kzł, itd. Ale rozumiem, że to dotyczy 1 osoby w rodzinie. Jak oni to liczą jeśli jest kilka osób w rodzinie?

Mój pierwszy kontakt z tym bankiem i od razu zgrzyt a raczej totalnie olewający stosunek do klienta. Wypełniłem formularz na stronie, oddzwonili bardzo szybko, bo po kilku godzinach. Jako że nie mogłem wtedy rozmawiać (byłem na ważnym zebraniu) umówiliśmy się na kontakt telefoniczny dnia następnego o 8:00. Nastawiłem się, wyciągnąłem wszelakie dokumenty aby być merytorycznie przygotowanym do rozmowy i czekam. O 8:30 zrezygnowałem i wyruszyłem do pracy :( Pani zadzwoniła dopiero ok. 11:00 (ale nie pamiętając, że dzień wcześniej dzwoniła). Gdy przypomniałem poprzednią rozmowę, powiedziała, że za chwilę oddzwoni. I nie oddzwoniła. "Chwila" trwa już 4 godziny :) Trzeba chyba podreptać do oddziału...

mw1976 ja tez wypełniłam formularz - zadzwonili raz i akurat też nie mogłam rozmawiać a 2 dni później dostałam e-maila, że nie mogli się ze mną skontaktować i jak chce to mam sobie iść do oddziału - bez komentarza.

Dzisiaj zanieśliśmy pierwszą część papierów do BPH resztę doniesiemy w poniedziałek (czekamy na certyfikat energetyczny) i zobaczymy jak to będzie tam bo Pan z Open Finance nie miał dzisiaj żadnych informacji dla nas...

gratulacje szczęściarze :)

Dzięki

Kredyt w pln Rodzina na swoim

Marża 2,0%

Prowizja 0

Wycena rzeczoznawcy 800 zł

Inspekcja przy wybraniu 50% kredytu- 300 zł

Konto: 6zł

Ubezpieczenie nieruchomości-24zł co miesiąc

Ubezpieczenie na życie- 56 zł co miesiąc- uzależnione od wartości pozostałej do spłaty (ubezpieczenie obejmuje oboje kredytobiorców).

Dokumenty złożone 7.06 (z brakami ale złożyliśmy żeby utrzymać promocję, która trwała do 7.06- o% prowizji).

14.06 wysłaliśmy brakujące dokumenty.

Dzisiaj decyzja

Co sądzicie o tych warunkach?

Szukać dalej czy podpisywać?

Edytowane przez bartosz-w