Zaki 30.11.2007 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 Dzięki za pomoc. Kamionkal, to samo myslę o tym kredycie z dopłatami, ale trochę się jeszcze motalismy, więc fajnie, że ktoś to potwierdził. Domek mamy nie aż taki mały, bo 136,8 pow.użytkowej, no i nie liczymy na to,że spłacimy kredyt w ciągu 10 lat Muszę przyjrzeć się jeszcze ofecie Multibanku, w Deutsche nie mamy niestety zdolności kredytowej. Pozdrawiam Renata Sprownik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 30.11.2007 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 Witam,ja własnie wczoraj podpisałam umowe na kredyt w POLBANKU.Kwota 200.000 tys we frankach/25 lat/.Na decyzję czekałam około 2 tygodni.Zdecydowałam się na kredyt w tym banku ze względu na brak kosztów(prowizja,wycena itp.)Zaproponowali mi ubezpieczenie domu w PZU ale ubezpieczyłam w innym towarzystwie.Zyskalam na tym jakies 900 zł.Dzisiaj pieniązki już mają być na koncie. A moglabys zdradzic co to za ubezpieczyciel? Ja na czas budowy zdecydowalem sie na zaproponowane przez Polbank PZU, bo zalezalo mi na czasie, ale potem, po odbiorze domu, moge i chce zmienic na cos najtanszego... Dzis podpisalem swoj 35-letni "wyrok" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 30.11.2007 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 kolejna porcja optymizmu dla frankowców wykres CHF/PLN z ostatnich pieciu miesięcy LIBOR 3m z dn.: 29.11.2007 - 2.75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mathiasso 30.11.2007 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 jest dobrze , po chwilowym załamaniu frank znów leci w dół i oby tak zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rena111 01.12.2007 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 A moglabys zdradzic co to za ubezpieczyciel? Ja na czas budowy zdecydowalem sie na zaproponowane przez Polbank PZU, bo zalezalo mi na czasie, ale potem, po odbiorze domu, moge i chce zmienic na cos najtanszego... Dzis podpisalem swoj 35-letni "wyrok" Witam,jest to ubezpieczyciel CIGNA. Na rok wyszlo 300 zł.Nam też zależało na czasie ale to była kwestia 15 minut.Trzeba było podjechać w inne miejsce i ubezpieczyć.Witaj w klubie kredytowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 01.12.2007 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 Witam,jest to ubezpieczyciel CIGNA. Na rok wyszlo 300 zł.Nam też zależało na czasie ale to była kwestia 15 minut.Trzeba było podjechać w inne miejsce i ubezpieczyć.Witaj w klubie kredytowym Dzięki, poszperam w temacie, chociaż już złożyłem dokumenty do banku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Komii 03.12.2007 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 A nawiązujac do wypowiedzi kamionkal: czy tylko polbank nie bierze pieniędzy za wycenę nieruchomosci.Czy wogole sa to duże koszty i w zwiąku z tym warto brac to pod uwage przy wyborze banku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaskul 03.12.2007 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 załatwiam kredyt przez open finance zdecydowaliśmy sie na kredyt bank choć skłaaliśmy do różnych. No i dziś dowieziałem sie że za rzeczoznawce co określa wartość nieruchomości po inwestycji mam zapłacić 1000 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamionkal 03.12.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 A nawiązujac do wypowiedzi kamionkal: czy tylko polbank nie bierze pieniędzy za wycenę nieruchomosci.Czy wogole sa to duże koszty i w zwiąku z tym warto brac to pod uwage przy wyborze banku?? nie wiem czy to byla okresowa promocja, czy na stale, ale millennium wycenialo za darmo. tyle, ze (pewnie jak w polbanku) nie dostawalo sie tej wyceny do reki i nie mozna jej bylo wykorzystac do zlozenia wniosku gdzie indziej... zawsze to kawalek grosza w kieszeni (500-1000 pln) wiec moze to byc argument przy wyborze banku, choc z pewnoscia nie decydujacy. tym bardziej, ze niestety rzeczoznawcy "na smyczy" banku wyceniaja troche wedle wytycznych pracodawcy (byl o tym oddzielny watek) - czyli np. wyceniaja nizej wartosc dzialki bedacej wkladem wlasnym kredytobiorcy. Jak napisal jaskul norma za wycene to blisko 1000zl. Jesli jestes z Warszawy to moge Ci na priv dac namiar do goscia, ktory wycenial u mnie dzialke i rozpoczeta budowe, oraz docelowa wartosc nieruchomosci. zrobil to fajnie, szybko i za przyzwoite pieniadze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 05.12.2007 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 jest dobrze , po chwilowym załamaniu frank znów leci w dół i oby tak zawsze Czy w związku z tym warto teraz przewalutować kredyt?Przy obecnym kursie CHF różnica w racie kredytu (248 tys/24lata) jest ok.200 zł. Od lata rata złotowa wzrosła o ok.150 zł.Zastanawiamy się z mężem nad przewalutowaniem kredytu.Zapowiadają kolejne wzrosty stóp zł i myślę,że w takiej sytuacji mimo niskiego kursu franka będziemy płacić niższe raty niż w złotówkach,nawet jeżeli kurs franka będzie wyższy. Ale proszę o radę bardziej doświadczonych forumowiczów Pozdrawiam Bogusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
civic9 05.12.2007 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 Czy w związku z tym warto teraz przewalutować kredyt? Wróżka forum obok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mathiasso 05.12.2007 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 Czy w związku z tym warto teraz przewalutować kredyt? Wróżka forum obok no właśnie.....ciężko cokolwiek powiedzieć, sytuacja czasami zmienia sie bardzo dynamicznie....niestety Nikt niestety nie udzieli Ci jednoznacznej odpowiedzi, bo tego najwięksi specjaliści nie wiedzą Ja od razu brałem kredyt we frankach bo uważam że rata zawsze będzie niższa od złotówkowego, ale to tylko takie moje wewnętrzne przekonanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 06.12.2007 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 Czy w związku z tym warto teraz przewalutować kredyt? Wróżka forum obok no właśnie.....ciężko cokolwiek powiedzieć, sytuacja czasami zmienia sie bardzo dynamicznie....niestety Nikt niestety nie udzieli Ci jednoznacznej odpowiedzi, bo tego najwięksi specjaliści nie wiedzą Ja od razu brałem kredyt we frankach bo uważam że rata zawsze będzie niższa od złotówkowego, ale to tylko takie moje wewnętrzne przekonanie. We wróżki nie wierzę Natomiast też tak sobie tłumaczę(jak mathiasso,że w najgorszym przypadku rata we frankach nie będzie wyższa od raty w złotówkach Mam taka nadzieję Pozdrawiam Bogusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 06.12.2007 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 ...w najgorszym przypadku rata we frankach nie będzie wyższa od raty w złotówkach Mam taka nadzieję Pozdrawiam Bogusia Na zasadzie "nie bede mial drozej jak inni", to marna pociecha. Zlotowkowcy sporo placa za brak ryzyka kursowego w porownaniu z frankowcami, a po ostatnich ruchach w oprocentowaniu nawet bardzo drogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 06.12.2007 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 ...w najgorszym przypadku rata we frankach nie będzie wyższa od raty w złotówkach Mam taka nadzieję Pozdrawiam Bogusia Na zasadzie "nie bede mial drozej jak inni", to marna pociecha. Zlotowkowcy sporo placa za brak ryzyka kursowego w porownaniu z frankowcami, a po ostatnich ruchach w oprocentowaniu nawet bardzo drogo Ależ mnie nie chodzi"jak inni" tylko o to żeby nie wpaść z deszczu po rynnę-po zmianie waluty swojego kredytu,uwzględniając zmianę kursu,stóp procentowych we CHF.Chcę płacić mniej a nie więcej-to chyba normalne. W czerwcu moja rata w zł=1458,16, w tym miesiącu 1629,46 natomiast we frankach rata grudniowa wyniosłaby 1397 i o to mi chodzi Bogusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mathiasso 06.12.2007 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 i tego się Bogusia trzymaj , dobrze kobinujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 06.12.2007 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 ...w najgorszym przypadku rata we frankach nie będzie wyższa od raty w złotówkach Mam taka nadzieję Pozdrawiam Bogusia Na zasadzie "nie bede mial drozej jak inni", to marna pociecha. Zlotowkowcy sporo placa za brak ryzyka kursowego w porownaniu z frankowcami, a po ostatnich ruchach w oprocentowaniu nawet bardzo drogo Ależ mnie nie chodzi"jak inni" tylko o to żeby nie wpaść z deszczu po rynnę-po zmianie waluty swojego kredytu.Chcę płacić mniej a nie więcej-to chyba normalne. W czerwcu moja rata w zł=1458,16, w tym miesiącu 1629,46 natomiast we frankach rata grudniowa wyniosłaby 1397 i o to mi chodzi Bogusia A, sorki, jesli chodzi o przewalutowanie to co innego. Warto sie nad tym zastanowic, ale nie znam dokladnie mechanizmow wiec nie podpowiem. Ja wzialem we frankach placac te 200 zl mniej i co by sie nie dzialo powiem trudno. Ryzyk fizyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 07.12.2007 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 No tośmy się dodgadali Bogusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZuzankaT. 07.12.2007 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Kredyt 300 000 PLN Oprocentowanie 6,86 %Okres kredytowania 30 latRata równa 1 970,00 PLNUbezpieczenie do momentu wpisu hipoteki do KW 2 880,00 PLN płatne jednorazowo może być włączone w kredytProwizja bankowa wynosi 0 PLN w przypadku otwarcia konta bankowego lub karty kredytowej.Myślicie że to dobre warunki?Pozdrawiam:))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mathiasso 07.12.2007 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 czy dobre??...to niestety pojęcie względne. Zawsze lepiej patrząc na oprocentowanie rozdzielić: wibor/libor +marża, wtedy wychodzi czarno na białym ile bank z nas zdziera dodam tylko że tej wysokości rata wychodzi we franku przy kwocie 400tys. Ale to tylko taka drobna uwaga , jest to nagroda za ryzyko kursowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts