Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

My mamy 360 tys na 30 lat, CHF, marża 1 % plus libor 3m, prowizja 0,9 %

ubezpieczenie na życie głównego kredytobiorcy gratis, możliwości nadpłaty kredytu do 30 % aktualnego zadłużenia, przewalutowanie na pln chyba 0,25 %, ale nie wnikam bo raczej nie będziemy przewalutowywać, przynajmniej na razie.

Decyzja była w 2 tyg., pierwsza transza następnego dnia po podpisaniu umowy. Kolejne transze bez faktur.

Witam. Czy jest jakis bank w Polsce ktory udzieli mi kredytu na dom w stanie surowym za 100tys + dokonczenie budowy 100tys.??

Wydaje sie to proste ale na dzialce tej dobudowany jest budynek gospodarczy "hala" o powierzni 160m2 a mieszkalny 130m2, a bnki to traktuja jakbym odrazu chcial tam dzialalnos gosp. prowadzic.

wedlug ich przepisow powierzchnia takiego budynku gospodarczego nie moze przekraczac 20-30% powierzchi uzytkowej mieszkania.

Czy ktos mial podobny problem?? Jak to ominąc? , ktory bank na to pójdzie??

ubezpieczenie na życie głównego kredytobiorcy gratis, możliwości nadpłaty kredytu do 30 % aktualnego zadłużenia, przewalutowanie na pln chyba 0,25 %, ale nie wnikam bo raczej nie będziemy przewalutowywać, przynajmniej na razie.

Decyzja była w 2 tyg., pierwsza transza następnego dnia po podpisaniu umowy. Kolejne transze bez faktur.

Czy mogłabyś zdradzić który to bank.

Pozdrawiam.

Czy mogłabyś zdradzić który to bank.

Pozdrawiam.

Nordea

"przerobiłem" naście banków

wnioski złożyłem Pol Multi i DB

w Pol czekałem tylko 2 dni na pozytywną odpowiedź !!!!

będę miał 3 pozytywy na ręku to się zaczną negocjaje.... 8)

Jak juz bedziesz po napisz jak reagują w bankach na to,co proponuja inni.To działa jak płachta na byka?- "będziemy lepsi" czy wręcz odwrotnie?- "prosze iśc tam,gdzie ma Pan lepsze warunki".

ja mam pytanie zasadnicze - jeżeli jakiś bank podaje ogólne warunki udzielania kredytu typu

100% inwestycji marża 1,3%

30% wkładu własnego marża 1%

70% wkładu własnego marża 0,7%

to są to sztywne dane? czy to sie da negocjować?

Czy załatwianie kredytu przez open finance pomaga czy przeszkadza w takich negocjacjach?

ja mam pytanie zasadnicze - jeżeli jakiś bank podaje ogólne warunki udzielania kredytu typu

100% inwestycji marża 1,3%

30% wkładu własnego marża 1%

70% wkładu własnego marża 0,7%

to są to sztywne dane? czy to sie da negocjować?

Millenium

Sama jestem ciekawa czy da sie to jeszcze negocjować

z mojego skromnego doświadczenia to jest tak, idąc osobiście do banku jako takiej negocjacji nie ma, ale w niektórych bankach na miejscu można się dowiedzieć co można zrobić aby obniżyć niektóre parametry: np wziąść karte kredytową, otworzyć konto prywatne lub firmowe czy inwestować w fundusze. A tego przez expandera czy innego open financa się nie dowiemy. Także ja jestem za indywidualnymi dowiedzinami.

Kiedyś mi się tylko obiło o uszy że niektórzy pośrednicy mają wyjątkowe oferty np z jednym danym bankiem, troche lepsze niż by się szło osobiście - ale podkreślam że tylko słyszałem. Oczywisty jest fakt że z czegoś pośrednicy muszą się utrzymywać.... 8)