januszpiep72 10.12.2007 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Mam zamiar podpisać umowę z PKO BP na 300 tys w CHF / czy ktos moze ostatnio wziął podoby kredyt?Jakie warunki dostaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 10.12.2007 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 My mamy 360 tys na 30 lat, CHF, marża 1 % plus libor 3m, prowizja 0,9 %ubezpieczenie na życie głównego kredytobiorcy gratis, możliwości nadpłaty kredytu do 30 % aktualnego zadłużenia, przewalutowanie na pln chyba 0,25 %, ale nie wnikam bo raczej nie będziemy przewalutowywać, przynajmniej na razie.Decyzja była w 2 tyg., pierwsza transza następnego dnia po podpisaniu umowy. Kolejne transze bez faktur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lj80 12.12.2007 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 "przerobiłem" naście banków wnioski złożyłem Pol Multi i DB w Pol czekałem tylko 2 dni na pozytywną odpowiedź !!!! będę miał 3 pozytywy na ręku to się zaczną negocjaje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boodzisz 12.12.2007 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Witam. Czy jest jakis bank w Polsce ktory udzieli mi kredytu na dom w stanie surowym za 100tys + dokonczenie budowy 100tys.??Wydaje sie to proste ale na dzialce tej dobudowany jest budynek gospodarczy "hala" o powierzni 160m2 a mieszkalny 130m2, a bnki to traktuja jakbym odrazu chcial tam dzialalnos gosp. prowadzic.wedlug ich przepisow powierzchnia takiego budynku gospodarczego nie moze przekraczac 20-30% powierzchi uzytkowej mieszkania.Czy ktos mial podobny problem?? Jak to ominąc? , ktory bank na to pójdzie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszpiep72 12.12.2007 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Podpisałem mowe w PKO BP na 290 tys we CHF na 30 latmarża 1.46prowizja 1.20 Lib 3m żadna rewelacja-ale niestety czas! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mathiasso 12.12.2007 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Podpisałem mowe w PKO BP na 290 tys we CHF na 30 lat marża 1.46 prowizja 1.20 Lib 3m żadna rewelacja-ale niestety czas! no marża troszke duża, niestety, ale oni takie warunki mają bo też u nich byłem. Na pocieszenie pozostaje fakt że i tak będzie taniej niż w złotówkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 13.12.2007 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 My mamy 360 tys na 30 lat, CHF, marża 1 % plus libor 3m, prowizja 0,9 % ubezpieczenie na życie głównego kredytobiorcy gratis, możliwości nadpłaty kredytu do 30 % aktualnego zadłużenia, przewalutowanie na pln chyba 0,25 %, ale nie wnikam bo raczej nie będziemy przewalutowywać, przynajmniej na razie. Decyzja była w 2 tyg., pierwsza transza następnego dnia po podpisaniu umowy. Kolejne transze bez faktur. Czy mogłabyś zdradzić który to bank. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 13.12.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Szwajcaria nie podniosła stóp procentowych odetchnęliście ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 13.12.2007 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 My mamy 360 tys na 30 lat, CHF, marża 1 % plus libor 3m, prowizja 0,9 % ubezpieczenie na życie głównego kredytobiorcy gratis, możliwości nadpłaty kredytu do 30 % aktualnego zadłużenia, przewalutowanie na pln chyba 0,25 %, ale nie wnikam bo raczej nie będziemy przewalutowywać, przynajmniej na razie. Decyzja była w 2 tyg., pierwsza transza następnego dnia po podpisaniu umowy. Kolejne transze bez faktur. Czy mogłabyś zdradzić który to bank. Pozdrawiam. Nordea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 14.12.2007 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 Izulek - dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Komii 14.12.2007 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 "przerobiłem" naście banków wnioski złożyłem Pol Multi i DB w Pol czekałem tylko 2 dni na pozytywną odpowiedź !!!! będę miał 3 pozytywy na ręku to się zaczną negocjaje.... Jak juz bedziesz po napisz jak reagują w bankach na to,co proponuja inni.To działa jak płachta na byka?- "będziemy lepsi" czy wręcz odwrotnie?- "prosze iśc tam,gdzie ma Pan lepsze warunki". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 14.12.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 Ja też mam bankowy-kolorowy zawrót głowy...Po kolejnym banku wróciliśmy dziś do "swojego"PKO BP. Kwota kredytu 312 000, oprocentowanie 3,97, prowizja 1,00%, oczywiście w CHF na 30 lat. Chyba biorę . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 14.12.2007 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 ....oczywiście w CHF.... Oczywiscie Wczoraj Bank Szwajcarski oglosil, ze nie podnosi stop procentowych i chwala mu za to. Natomiast jeszcze w grudniu spodziewana jest kolejna podwyzka stop w Polsce, wiec ta roznica w wysokosci raty ZL/CHF zrobi sie jeszcze wieksza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jareq 14.12.2007 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 Czy brał ktoś kredyt na budowę domu w Lukasie? My się zastanawiamy nad tym bankiem. Chcemy 270 tys. we frankach na 30 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaskul 15.12.2007 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 ja mam pytanie zasadnicze - jeżeli jakiś bank podaje ogólne warunki udzielania kredytu typu100% inwestycji marża 1,3%30% wkładu własnego marża 1%70% wkładu własnego marża 0,7% to są to sztywne dane? czy to sie da negocjować?Czy załatwianie kredytu przez open finance pomaga czy przeszkadza w takich negocjacjach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Red72 15.12.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 Czy załatwianie kredytu przez open finance pomaga czy przeszkadza w takich negocjacjach? w tym przypadku o którym piszesz nie ma to żadnego znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Allanah 15.12.2007 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 ja mam pytanie zasadnicze - jeżeli jakiś bank podaje ogólne warunki udzielania kredytu typu 100% inwestycji marża 1,3% 30% wkładu własnego marża 1% 70% wkładu własnego marża 0,7% to są to sztywne dane? czy to sie da negocjować? Millenium Sama jestem ciekawa czy da sie to jeszcze negocjować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mathiasso 15.12.2007 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 z mojego skromnego doświadczenia to jest tak, idąc osobiście do banku jako takiej negocjacji nie ma, ale w niektórych bankach na miejscu można się dowiedzieć co można zrobić aby obniżyć niektóre parametry: np wziąść karte kredytową, otworzyć konto prywatne lub firmowe czy inwestować w fundusze. A tego przez expandera czy innego open financa się nie dowiemy. Także ja jestem za indywidualnymi dowiedzinami. Kiedyś mi się tylko obiło o uszy że niektórzy pośrednicy mają wyjątkowe oferty np z jednym danym bankiem, troche lepsze niż by się szło osobiście - ale podkreślam że tylko słyszałem. Oczywisty jest fakt że z czegoś pośrednicy muszą się utrzymywać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 16.12.2007 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Negocjowałem w każdym banku.Wszedzie udało mi sie zdecydowanie obniżyć warunki, które otrzymałem na początku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Komii 17.12.2007 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 No to dobra wiadomośc..czyli wszystko jest do zrobienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts