gosia888 24.01.2008 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Musisz tylko wziac pod uwagę że przez ostatni rok wzrosła bardzo wartość działek budowlanych. Ja w okolicach Warszawy mam policzoną działkę przez rzeczoznawcę z banku po 300 zł/m.kw... no własnie nie zauwazylam skąd jesteś. Więc stąd ta różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mim.d 26.01.2008 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Witam wszystkich czytam i czytam ten wątek i coraz większy mam mętlik w głowie dlatego proszę o poradę w sprawie warunków które nam zaproponowano (mam nadzieję że niczego pisząc nie pokręce bo ekspertem niestety nie jestem - jeśli jednak coś źle to wybaczcie . Wkład własny 30%, kwota kredytu 250.000 na 30 lat. Tak więc kredyt w CHF: - marża 0,75 % - oprocentowanie 3,48% - za przewalutowanie- 0,8% - za wcześniejszą spłatę kredytu (po 3 latach) - 0% - spread 0,09 Pozostałe koszty/1.133zł/: - prowizja za udzielenie kredytu: 0% - koszt ustanowienia hipoteki zwykłej i kaucyjnej: 400 zł - koszt wyceny wartości nieruchomości: 150 zł - składka z tytułu ubezpieczenia nieruchomości od ognia i innych zdarzeń losowych: 300 zł - podatek od czynności cywilnoprawnych: 283zł Bardzo ale to bardzo proszę o ocenę. Pozdrawiam wszystkich tych scyrografowanych już i tych którzy dopiero zamierzają tak jak my taki pakt podpisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krabek 26.01.2008 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 dobre warunki , jaki to bank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mim.d 26.01.2008 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 PKO BP SA, ale mam tam też pakiet Superbankier, więc to pewnie też miało jakiś wpływ na te warunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krabek 26.01.2008 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Mam podobne warunki w Kredyt Banku tylko marża 1,05i ubezpieczenie ok. 200 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 28.01.2008 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 A jeszcze rok temu sie mowilo ze stan surowy to 30% kosztow .... I tak dalej jest. Musisz tylko wziac pod uwagę że przez ostatni rok wzrosła bardzo wartość działek budowlanych. Ja w okolicach Warszawy mam policzoną działkę przez rzeczoznawcę z banku po 300 zł/m.kw... Pozdr DM Wzrosła wartosc NIEZABUDOWANYCH działek. Paradoksalnie jak juz cos wybudujesz to dzialka moze stracic na wartosci. Nikt nie wyceni domu wybudowanego liczac koszt domu plus koszt dzialki. Popatrz - za te same pieniadze mozna kupic goła działke jak i dzialke z rozpoczeta budowa domu. Rozmawiałem z rzeczoznawca, w duzym uproszczeniu np. dla woj. slaskiego obecnie przyjmuje sie 2000 zl/m2 domu plus koszt dzialki lub 3500 zl/m2 domu i koszt dzialki pomijamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 28.01.2008 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Witam ja też proszę o ocenę: kredyt w MultiBanku 300 tyś. Tak więc kredyt w CHF: - marża 1%- oprocentowanie 3,78%- za przewalutowanie- 0%- za wcześniejszą spłatę kredytu - 0%- Libor 3M/ Wibor 3M- rata 1423,98 w tym prze 24 m-ce ubezpieczenie od zachorowania lub pobytu w szpitalu 56,56, póżniej można zrezygnować. Pozostałe koszty:- ubezpieczenie do czasu wpisu do hipoteki 608,40- prowizja za udzielenie kredytu: 0%- koszt ustanowienia hipoteki zwykłej i kaucyjnej: 400 zł- składka z tytułu ubezpieczenia nieruchomości od ognia i innych zdarzeń losowych: 45 z m-cznie- podatek od czynności cywilnoprawnych: 323,20zł Bardzo ale to bardzo proszę o ocenę. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 28.01.2008 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Witam ja też proszę o ocenę: kredyt w MultiBanku 300 tyś. Tak więc kredyt w CHF: - marża 1% - oprocentowanie 3,78% - za przewalutowanie- 0% - za wcześniejszą spłatę kredytu - 0% - Libor 3M/ Wibor 3M - rata 1423,98 w tym prze 24 m-ce ubezpieczenie od zachorowania lub pobytu w szpitalu 56,56, póżniej można zrezygnować. Pozostałe koszty: - ubezpieczenie do czasu wpisu do hipoteki 608,40 - prowizja za udzielenie kredytu: 0% - koszt ustanowienia hipoteki zwykłej i kaucyjnej: 400 zł - składka z tytułu ubezpieczenia nieruchomości od ognia i innych zdarzeń losowych: 45 z m-cznie - podatek od czynności cywilnoprawnych: 323,20zł Bardzo ale to bardzo proszę o ocenę. Pozdrawiam wszystkich a do tego jeszcze chyba w multibanku jest bilansowanie środków na koncie w sumie chyba warunki ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia888 28.01.2008 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 - za przewalutowanie- 0% - za wcześniejszą spłatę kredytu - 0% a to masz w tabeli opłat czy umowie? BO ja przewrażliwiona na tym punkcie jestem. I co z tego że napisali że 0% jak za rok zmienią na 5%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 28.01.2008 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Powiedzieli, że na umowie ale jeszcze się upewnię. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Komii 28.01.2008 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 A czy są opłaty za podwyższenie kwoty kredytu juz po jego zaciagnięciu? Bo to tez ważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 28.01.2008 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 - za przewalutowanie- 0% - za wcześniejszą spłatę kredytu - 0% a to masz w tabeli opłat czy umowie? BO ja przewrażliwiona na tym punkcie jestem. I co z tego że napisali że 0% jak za rok zmienią na 5%. Miałaś rację jest to w tabeli opłat, a czy są banki które wpisują to do umowy?. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelincia 28.01.2008 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Hey Qrcze u mnie pojawily sie problemy z kredytem,nie chce nam dac 110% wartosci mieszkania. W BGZ zaczela babka cos kobinowac ze moj facet moze dostac te 180 tys ale tylko jak rzeczoznawca je na tyle wyceni a to raczej nie mozliwe-co mam robic??? A czy jest mozliwe ja bym mogla wziasc z Nim kredyt jesli jestem na wychowawczym?? Czy raczej nie?? A jak bysmy wzieli slub to bylby to dla nas jakis plus?? (Tylko ze stracilabym wtedy wychowawcze a troche mi tego szkoda) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ar-Tur 28.01.2008 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Witam ja też proszę o ocenę: kredyt w MultiBanku 300 tyś. Tak więc kredyt w CHF: - marża 1% - oprocentowanie 3,78% - za przewalutowanie- 0% - za wcześniejszą spłatę kredytu - 0% - Libor 3M/ Wibor 3M - rata 1423,98 w tym prze 24 m-ce ubezpieczenie od zachorowania lub pobytu w szpitalu 56,56, póżniej można zrezygnować. Pozostałe koszty: - ubezpieczenie do czasu wpisu do hipoteki 608,40 - prowizja za udzielenie kredytu: 0% - koszt ustanowienia hipoteki zwykłej i kaucyjnej: 400 zł - składka z tytułu ubezpieczenia nieruchomości od ognia i innych zdarzeń losowych: 45 z m-cznie - podatek od czynności cywilnoprawnych: 323,20zł Bardzo ale to bardzo proszę o ocenę. Pozdrawiam wszystkich Mamy bardzo podobne warunki. Z tym, że ja dostałem marżę 0,8 % a prowizję 0,9%. Do tego jakieś darmowe karty kredytowe bla... bla... bla... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 28.01.2008 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Witam ja też proszę o ocenę: kredyt w MultiBanku 300 tyś. Tak więc kredyt w CHF: Mamy bardzo podobne warunki. Z tym, że ja dostałem marżę 0,8 % a prowizję 0,9%. Do tego jakieś darmowe karty kredytowe bla... bla... bla... Czyli obniżyli Tobie marże kosztem prowizji, czy to się opłaca?. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ar-Tur 28.01.2008 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 W dłuższym okresie lepiej mieć niższą marżę. Jak dobrze wyliczyłem, to koszt prowizji, poprzez niższą marżę, zwróci mi się po ok. 5 latach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelincia 28.01.2008 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 a czy slyszal ktos z Was o BAnku Ochrony Srodowiska??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 28.01.2008 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 W dłuższym okresie lepiej mieć niższą marżę. Jak dobrze wyliczyłem, to koszt prowizji, poprzez niższą marżę, zwróci mi się po ok. 5 latach. tak masz rację a czy kredyt też dostałeś u MultiBanku?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GOD OF WAR 29.01.2008 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Witam. Zamierzam ruszyć z budową domu w marcu tego roku.W związku z tym szukam banku, który udzieli mi kredytu.Koszt inwestycji to około 250 000 PLN.Wysokość kredytu: 200 000 PLN.Czy możecie Państwo polecić mi bank, który nie wymaga rozliczeń z postępów na budowie w postaci faktur? Będę budował systemem gospodarczym.Mam takie szczęście, że rodzina to fachowcy, materiały w promocyjnych cenach od znajomego właściciela hurtowni itp. - więc choćbym chciał nie uzbieram faktur na 50% wartości - a tego wymaga większość banków.Będę wdzięczny za porade w tej sprawie. A propos Multibanku - to i ja pytałem tam o kredyt. Po negocjacjach byli gotowi zejść z proowizją do.... 0%. Słownie: zero!Ale wysokość ubezpieczenia, wymóg posiadania faktur i kilka innych utrudnień spowodowały, że to nie tam będę szukał kredytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 29.01.2008 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Do 17 lutego w MultiBanku mają promocję i tam przy wypłatach transz wystarczy okazywać zdjęcia (informacja od Pani z banku), ale absolutnie nie namawiam na ten bank. My po dwu godzinnych negocjacjach, po wyjściu z banku stwierdziliśmy, że weżmiemy tam w ostateczności.To ubezpieczenie też mi się wydawało dość wysokie!. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts