kasztanka 11.08.2005 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Byłam wczoraj w PKO BP i wiecie co mam zdolność na mój domeczek Tylko go muszę sobie jeszcze troszkę poszukać. Ale faktycznie 380 to sporo ale z takimi ratami nie wygląda to aż tak bardzo strasznie. Przecierpi się te 30 lat ale za to w jakich warunkach z ogródkiem pieskiem no i tym jedynym ... domeczkiem odwazna jestes!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 11.08.2005 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 do odwaznych swiat nalezy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyzyk 12.08.2005 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 tak blisko tematu: interesuje mnie jakież to dokumenty banki chcą obaczyć? ???? generalnie to chodzi mi o sprawy związane z zarobkami -- -- - bo u mnie kurczę - to ja się będę musiał najpierw przygotować do wizyty w banku ........ no nieważne - potrzeba mnie 100.000 zł drugie tyle mam. (prawie ) to wystarczy mam nadzieję na wprowadzenie się bez konieczności wykańczania poddasza (możemy na razie zamieszkać na dole). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wacława 16.08.2005 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Witam Forumowiczów. Czy ktoś z Was interesował się kredytem w BGŻ -ecie. Moim zdaniem mają teraz świetna promocję na kredyty. Przymierzam się do zadłużenia właśnie tam. Czy ktoś ma jakieś doświedczenia z kredytem zaciągniętym w BGŻ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samosia 17.08.2005 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 z BGŻ jeszcze nie gadała ale dzieki udam się i do nich dzisiaj rozmowa w DOM BANKU zobaczymy co mi powiedz. Mam nadzieję że pozwolą mi na mój domeczek (którego z reszą jeszcze nie mam tzn. szukam ale chociaż już wiem czego chcę ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 17.08.2005 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 dzisiaj rozmowa w DOM BANKU zobaczymy co mi powiedz. Mam nadzieję że pozwolą mi na mój domeczek (którego z reszą jeszcze nie mam tzn. szukam ale chociaż już wiem czego chcę ) z pewnością dadzą Ci dobrą ofertę, są dość elastyczni. Tylko uwazaj, bo na poczatku wydają się fantastyczni a potem.... Mówią np., że różnica między wartością nieruchomości a kwotą kredytu to jest wkład własny - wszystko fajnie dla osób takich jak my - bez grosza właściwie Nas to ucieszyło, zrobiliśmy operat - oczywiście przez rzeczoznawcę - wymagali tego w innym banku. Z operatu wyszło nam 600 tys. okazało się, że dla DomBanku operat jest g... wart Ich ANALITYK wycenil na 450 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wacława 18.08.2005 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Życzę powodzenia przy zaciąganiu kredytu. Ale spawdź ten W BGŻ-cie również (ja tam prawdopodobnie wezmę). Przy 50 % udziału własnego mam 2,25 % w CHF oraz 0,2 % prowizję. Wyzsze oprocentowanie jest gdy finansują całość nieruchomości. Lubję ten bank bo mam tam konto od chyba 10 lat i jestem bardzo zadowolona. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cezarr 18.08.2005 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 BGŻ może i ma dobrą ofertę, ale nie lepszą od innych banków. Mam tam konto i tez mnie naciągali na kredyt u nich. Prowizja bardzo niska,marża 1% ale wymagane 80% faktur i tu nie dało się niestety nic z nimi wynegocjować. Wybrałem PKO BP, gdzie bonusów trochę więcej, ale faktury nie potrzebne, a i wizyta inspektora dwa razy tańsza niż w BGŻ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wacława 18.08.2005 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 wizyta na budowie gratis - tak mi powiedziano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cezarr 18.08.2005 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 pewnie chodzi o wizytę w celu oszacowania wartości i zgodności z kosztorysem. Każda wizyta przed wypłatą kolejnej transzy 150 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samosia 18.08.2005 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 witam jestem po rozmowie. niestety nie wygląda tak kolorowo. Na mnie samą dadzą ale tylko 255 tys. raty 1168 na 30 lat. z moim facetem oczywiście razem mamy zdolność kredytową na duuuuużo więcej ale.... ma nieuregulowaną służbę wojkową i kredyt na 325 na 30 lat rata 1980 jakos tak. Odestki 2 razy większe Jestem wściekła. buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu. Ale nie poddaję się szukam dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 18.08.2005 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 samosia a probowalas w mBanku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samosia 18.08.2005 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 nie tam mnie jeszcze nie było , a warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 18.08.2005 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Ja mam w tej chwili kredyt w mBanku i bardzo go sobie chwalę Niestety na tak duzy jak teraz potrzebujemy i z refinansowaniem - sami nie jestesmy zdolni - ze wspolkredytobiorcami moga nam dac tylko na 19 lat, za duze raty dla nas wychodza... DomBank opuscil na 2,61% - brać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 20.08.2005 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2005 Witam jako że interesuje mnie ten wątek bo jeszcze jestem przed, a do tej pory dowiedziałam się że niektórzy negocjują warunki i stąd pytanie przed/po złożeniu wniosku, przed podpisaniem umowy po przyznaniu jak to dokładnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej_murator 21.08.2005 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2005 A co powiecie na BGZ ? Czy ktos ma doswiadczenia z tym bankiem. Zaproponowali mi 2,25 % w CHF z mozliwoscia negocjacji do 1,75% przy wkladzie wlasnym powyzej 50%. Marza 0,2 %. Brak dodatkowych prowizji za nadplaty. Co o tym myslicie ? Czy ktos ma jakies doswiadczenia z BGZ ? Pozdraiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PRO 21.08.2005 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2005 Z BGŻ nie ale PKOBP a Twoja oferta na 1 rzut rewela!!!1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agawik 26.08.2005 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Witam jako że interesuje mnie ten wątek bo jeszcze jestem przed, a do tej pory dowiedziałam się że niektórzy negocjują warunki i stąd pytanie przed/po złożeniu wniosku, przed podpisaniem umowy po przyznaniu jak to dokładnie wygląda Tylko i wyłącznie na etapie wybierania oferty . Ważne jest aby wszędzie podawać te same informacje . Zdarza sie że ktos podaje różne ( czasami te różnice są bardzo niewielkie ) kwoty np wartości nieruchomości i kwotę kredytu . Może się okazać że różnica kilku tysięcy zmienia oferte bo raz udział własny jest np do 20% innym razem powyżej 20% inwestycji . Negocjować zawsze mozna .... i warto . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wacława 29.08.2005 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2005 A czy ktoś brał kredyt w PLN w PKO SA. Czy warto brac kredyt w zł? Jakoś ten CHF tani i jest duża obawa, że podrożeje. Co Wy na to????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 30.08.2005 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Tylko i wyłącznie na etapie wybierania oferty . Ważne jest aby wszędzie podawać te same informacje . Dzięki za odpowiedź. Faktycznie zauważyłam spore różnice dlatego staramy się wszędzie te same cyferki podawać ale nadal się boję a zrobić to muszę i problem w tym że chciałabym zrobić to bardzo dobrze a to jest strasznie trudne:( i nikt nie da gwarancji ciekawi mnie tylko jeszcze jedno czy faktycznie jak wezme stałe oprocentowanie mogę później renegocjować warunki i zmniejszyć z uwagi na sytuację na rynku czy jest tak że obowiązują warunki w momencie podpisywania tak jak np. przy operatorach telefonicznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts