kolorowydomek 08.02.2008 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 chyba zmieniło się na lepsze, bo w końcu zproponowano mi kredyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg29 09.02.2008 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Rozwazam NORDEA, co o myslicie o tym Banku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 10.02.2008 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 My mamy kredyt w Nordei, na razie wypłacona jedna transza - sprawnie i szybko.Póki co nie narzekamy na obsługę, zobaczymy co będzie przy wypłacie kolejnych transz.A jakie zaproponowali Wam warunki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamaju 10.02.2008 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 My mamy kredyt w Nordei, na razie wypłacona jedna transza - sprawnie i szybko. Póki co nie narzekamy na obsługę, zobaczymy co będzie przy wypłacie kolejnych transz. A jakie zaproponowali Wam warunki? Też przymierzam się do kredytu, zainteresowała mnie oferta Nordei... Ile trwała procedura przyznania kredytu u nich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 10.02.2008 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 My mamy kredyt w Nordei, na razie wypłacona jedna transza - sprawnie i szybko. Póki co nie narzekamy na obsługę, zobaczymy co będzie przy wypłacie kolejnych transz. A jakie zaproponowali Wam warunki? Też przymierzam się do kredytu, zainteresowała mnie oferta Nordei... Ile trwała procedura przyznania kredytu u nich?, Niecałe 3 tygodnie, a transza została wypłacona chyba na drugi albo trzeci dzień po podpisaniu umowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Komii 11.02.2008 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Szybko....to w takim razie jeden z tych banków, gdzie procedury trwaja krótko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 11.02.2008 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 dzisiaj wynegocjowałam warunki w KBkredyt tylko 150 tys zł. wkład własny powyżej 30% wartości inwestycjiw CHF- 3,70 %- marża 1,05- libor 3M- prowizja 0,90% (do dalszej negocjacji)- kurs waluty 2,2054 /2,3186- do czasu wpisu hipoteki marża wyższa o 1 p.p. każdego miesiąca- 880 zł wycena lub 50 zł inspekcja (ale pewnie coś się za tym kryje)- ubezpieczenie domu z cesją możemy zawrzeć w dowolnym towarzystwie ubezpieczeniowym ( nie obowiazuje od początku budowy)= rata 806 zł w PLN na 25 latChyba nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maj1983 11.02.2008 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 czy koniecznym jest zastaw na gruncie i domu, który jest budowany czy zabezpieczeniem może być inna nieruchomość? (mieszkanie) jak to się ma do transz, wizytacji na budowie i dokumentowania działań? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia.SZ 11.02.2008 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Czy jest jakiś bank, który daje kredyt hipoteczny wcześniej nie mając jeszcze pozwolenia na budowe (wkładem własnym jest działka)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmar2 11.02.2008 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Witam ! Czy jest ktoś , kto korzysta z kredytu hipoteczngo w Nordea dłużej i ma jakieś doświadczenia z nim związane ? Zastanawiam się nad ich ofertą . Nie powiem warunki całkiem do przyjęcia jednakże obawiam się , że póżniej może się coś zdażyć . A czy ktoś korzysta z kredytu z obowiązkowym ubezpieczeniem na życie ? Jak to wygląda i o co w nim chodzi ? Może mnie ktoś oświeci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radzikkm 11.02.2008 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Mam pytanie czy istnieją jakieś dopłaty do kredytu?? Wiem, iż są jakieś dla młodych małżeństw tyle, że tam powierzchnia domu to bodajże 140 m2 a my mamy cos kolo 180m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leeonq 11.02.2008 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 witam Wie ktoś moze, w ktorym banku przymykaja oko na informacjie z BIK'u. Wlasnie dostalem 2 odmowna decyzje poniewaz na moim "koncie" w BIK'u widnieje: "kredyt odzyskany, który wcześniej był windykowany" (stara sprawa z przed 3 lat) Splacilem kilkka ostatnich rat po terminie i gdy minal termin ostatniej raty przekazano sprawe do wydzialu windykacji, zanim otrzymalem informacje zaplacilem ta rate. Teraz ze tak powiem mam skaze na rynku kredytow pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkza 11.02.2008 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 maj1983 PostWysłany: Pon, 11 Luty 2008 18:17 Temat postu: czy koniecznym jest zastaw na gruncie i domu, który jest budowany czy zabezpieczeniem może być inna nieruchomość? (mieszkanie) jak to się ma do transz, wizytacji na budowie i dokumentowania działań? Witam, jest to możliwe ale, (wg mojej wiedzy) jest to pożyczka hipoteczna czyli nie określasz celu na jaki wydajesz kasę, będziesz miał mniejszą zdolność i jest wyraźnie droższa niż kredyt: przykład z kalkulatora PKO BP (100 tys zł, we frankach na 20 lat) kredyt hipoteczny - rata 662,80 zł x 240 miesięcy = 159 072 zł pożyczka hipoteczna - rata 828,48 zł x 240 miesięcy = 198 835 zł dla mnie różnica jest spora pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 12.02.2008 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 witam Wie ktoś moze, w ktorym banku przymykaja oko na informacjie z BIK'u. Wlasnie dostalem 2 odmowna decyzje poniewaz na moim "koncie" w BIK'u widnieje: "kredyt odzyskany, który wcześniej był windykowany" (stara sprawa z przed 3 lat) Splacilem kilkka ostatnich rat po terminie i gdy minal termin ostatniej raty przekazano sprawe do wydzialu windykacji, zanim otrzymalem informacje zaplacilem ta rate. Teraz ze tak powiem mam skaze na rynku kredytow pozdrawiam wszystkich W jakim banku próbowałeś wziąć, ja mam podobną historię i też się tego boję. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leeonq 12.02.2008 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 witam Wie ktoś moze, w ktorym banku przymykaja oko na informacjie z BIK'u. Wlasnie dostalem 2 odmowna decyzje poniewaz na moim "koncie" w BIK'u widnieje: "kredyt odzyskany, który wcześniej był windykowany" (stara sprawa z przed 3 lat) Splacilem kilkka ostatnich rat po terminie i gdy minal termin ostatniej raty przekazano sprawe do wydzialu windykacji, zanim otrzymalem informacje zaplacilem ta rate. Teraz ze tak powiem mam skaze na rynku kredytow pozdrawiam wszystkich W jakim banku próbowałeś wziąć, ja mam podobną historię i też się tego boję. Pozdrawiam polbank i millennium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia888 12.02.2008 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Nastraszyliście mnie. Bo mąż miał przygodę z cyfra+ i boję się czy go w BIKU umieścili czy nie. O siebie się nie martwię. I dlatego wysłałam podanie do BIKu żeby sprawdzić czy jest czysty czy się nie rozczaruje za parę miesięcy. Ale że wolę każdą ewentualność brać pod uwagę to się zastanawiam bo kredyt chcemy wziąć wspólnie a zarobki do kredytu będą brane tylko moje pod uwagę. Więc może by przymknęli na to oczy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leeonq 12.02.2008 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Nastraszyliście mnie. Bo mąż miał przygodę z cyfra+ i boję się czy go w BIKU umieścili czy nie. O siebie się nie martwię. I dlatego wysłałam podanie do BIKu żeby sprawdzić czy jest czysty czy się nie rozczaruje za parę miesięcy. Ale że wolę każdą ewentualność brać pod uwagę to się zastanawiam bo kredyt chcemy wziąć wspólnie a zarobki do kredytu będą brane tylko moje pod uwagę. Więc może by przymknęli na to oczy co? Oby przymkneły Jest ktos moze kto mial podobna sytuacje jak ja, czyli widnialo w BIK'u "kredyt odzyskany, który wcześniej był windykowany" czy cos podobnego i dostal kredyt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 12.02.2008 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Słyszałam, że Dom bank przymyka na to oczy ale nie ma o nich pozytywnych opini, ja będę próbowała w Nordei - oni wchodzą na rynek, chcą pozyskać klientów to może też przymkną, zarobki mam o.k. a to po prostu głupia wpadka z przeszłości. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leeonq 12.02.2008 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Słyszałam, że Dom bank przymyka na to oczy ale nie ma o nich pozytywnych opini, ja będę próbowała w Nordei - oni wchodzą na rynek, chcą pozyskać klientów to może też przymkną, zarobki mam o.k. a to po prostu głupia wpadka z przeszłości. Pozdrawiam. a zlozyles juz wniosek o kredyt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luksus 12.02.2008 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 ja bym probowal w wielu bankach milenium, nordea, ge, zawsze w ktoryms sie uda, poza tym mysle ze jak cos to zapytaja czemu byla taka sytuacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts