Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

My mamy kredyt w Nordei, na razie wypłacona jedna transza - sprawnie i szybko.

Póki co nie narzekamy na obsługę, zobaczymy co będzie przy wypłacie kolejnych transz.

A jakie zaproponowali Wam warunki?

Też przymierzam się do kredytu, zainteresowała mnie oferta Nordei... Ile trwała procedura przyznania kredytu u nich?

My mamy kredyt w Nordei, na razie wypłacona jedna transza - sprawnie i szybko.

Póki co nie narzekamy na obsługę, zobaczymy co będzie przy wypłacie kolejnych transz.

A jakie zaproponowali Wam warunki?

Też przymierzam się do kredytu, zainteresowała mnie oferta Nordei... Ile trwała procedura przyznania kredytu u nich?

,

Niecałe 3 tygodnie, a transza została wypłacona chyba na drugi albo trzeci dzień po podpisaniu umowy

dzisiaj wynegocjowałam warunki w KB

kredyt tylko 150 tys zł. wkład własny powyżej 30% wartości inwestycji

w CHF

- 3,70 %

- marża 1,05

- libor 3M

- prowizja 0,90% (do dalszej negocjacji)

- kurs waluty 2,2054 /2,3186

- do czasu wpisu hipoteki marża wyższa o 1 p.p. każdego miesiąca

- 880 zł wycena lub 50 zł inspekcja (ale pewnie coś się za tym kryje)

- ubezpieczenie domu z cesją możemy zawrzeć w dowolnym towarzystwie ubezpieczeniowym ( nie obowiazuje od początku budowy)

= rata 806 zł w PLN na 25 lat

Chyba nieźle.

Witam !

Czy jest ktoś , kto korzysta z kredytu hipoteczngo w Nordea dłużej i ma jakieś doświadczenia z nim związane ?

Zastanawiam się nad ich ofertą . Nie powiem warunki całkiem do przyjęcia jednakże obawiam się , że póżniej może się coś zdażyć .

A czy ktoś korzysta z kredytu z obowiązkowym ubezpieczeniem na życie ?

Jak to wygląda i o co w nim chodzi ?

Może mnie ktoś oświeci 8)

witam

Wie ktoś moze, w ktorym banku przymykaja oko na informacjie z BIK'u. Wlasnie dostalem 2 odmowna decyzje poniewaz na moim "koncie" w BIK'u widnieje: "kredyt odzyskany, który wcześniej był windykowany" (stara sprawa z przed 3 lat) Splacilem kilkka ostatnich rat po terminie i gdy minal termin ostatniej raty przekazano sprawe do wydzialu windykacji, zanim otrzymalem informacje zaplacilem ta rate.

Teraz ze tak powiem mam skaze na rynku kredytow :(

pozdrawiam wszystkich

maj1983

PostWysłany: Pon, 11 Luty 2008 18:17 Temat postu:

czy koniecznym jest zastaw na gruncie i domu, który jest budowany czy zabezpieczeniem może być inna nieruchomość? (mieszkanie)

jak to się ma do transz, wizytacji na budowie i dokumentowania działań?

Witam,

jest to możliwe ale, (wg mojej wiedzy) jest to pożyczka hipoteczna czyli nie określasz celu na jaki wydajesz kasę, będziesz miał mniejszą zdolność i jest wyraźnie droższa niż kredyt:

przykład z kalkulatora PKO BP (100 tys zł, we frankach na 20 lat)

kredyt hipoteczny - rata 662,80 zł x 240 miesięcy = 159 072 zł

pożyczka hipoteczna - rata 828,48 zł x 240 miesięcy = 198 835 zł

dla mnie różnica jest spora

pozdrawiam

witam

Wie ktoś moze, w ktorym banku przymykaja oko na informacjie z BIK'u. Wlasnie dostalem 2 odmowna decyzje poniewaz na moim "koncie" w BIK'u widnieje: "kredyt odzyskany, który wcześniej był windykowany" (stara sprawa z przed 3 lat) Splacilem kilkka ostatnich rat po terminie i gdy minal termin ostatniej raty przekazano sprawe do wydzialu windykacji, zanim otrzymalem informacje zaplacilem ta rate.

pozdrawiam wszystkich

W jakim banku próbowałeś wziąć, ja mam podobną historię i też się tego boję.

Pozdrawiam

witam

pozdrawiam wszystkich

W jakim banku próbowałeś wziąć, ja mam podobną historię i też się tego boję.

Pozdrawiam

polbank i millennium

Nastraszyliście mnie. Bo mąż miał przygodę z cyfra+ i boję się czy go w BIKU umieścili czy nie. O siebie się nie martwię. I dlatego wysłałam podanie do BIKu żeby sprawdzić czy jest czysty czy się nie rozczaruje za parę miesięcy.

Ale że wolę każdą ewentualność brać pod uwagę to się zastanawiam bo kredyt chcemy wziąć wspólnie a zarobki do kredytu będą brane tylko moje pod uwagę. Więc może by przymknęli na to oczy co?

Nastraszyliście mnie. Bo mąż miał przygodę z cyfra+ i boję się czy go w BIKU umieścili czy nie. O siebie się nie martwię. I dlatego wysłałam podanie do BIKu żeby sprawdzić czy jest czysty czy się nie rozczaruje za parę miesięcy.

Ale że wolę każdą ewentualność brać pod uwagę to się zastanawiam bo kredyt chcemy wziąć wspólnie a zarobki do kredytu będą brane tylko moje pod uwagę. Więc może by przymknęli na to oczy co?

Oby przymkneły :)

Jest ktos moze kto mial podobna sytuacje jak ja, czyli widnialo w BIK'u "kredyt odzyskany, który wcześniej był windykowany" czy cos podobnego i dostal kredyt ?

Słyszałam, że Dom bank przymyka na to oczy ale nie ma o nich pozytywnych opini, ja będę próbowała w Nordei - oni wchodzą na rynek, chcą pozyskać klientów to może też przymkną, zarobki mam o.k. a to po prostu głupia wpadka z przeszłości.

Pozdrawiam.

a zlozyles juz wniosek o kredyt?