mruva 12.02.2008 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Słyszałam, że Dom bank przymyka na to oczy ale nie ma o nich pozytywnych opini, ja będę próbowała w Nordei - oni wchodzą na rynek, chcą pozyskać klientów to może też przymkną, zarobki mam o.k. a to po prostu głupia wpadka z przeszłości. Pozdrawiam. a zlozyles juz wniosek o kredyt? Składam w przyszłym tygodniu. Byłam w Open Finanse i tam Pan też zaproponował Nordeę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodi1977 12.02.2008 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 My otrzymaliśmy takie warunki na 330 000 (kredyt w chf) na 30 lat: -prowizja 0%-marża 1%-LIBOR 3M czyli oprocentowanie (3,67%)-wycena prez przedstawiciela bez opłat-ubezpieczenie domu na czas budowy z cesją na bank w Pzu (rata 30zł/mc)-do czasu wpisu hipoteki marża wyższa o 1,2 p.p.-rozliczanie transz bez faktur-brak dodatkowych ubezpieczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maj1983 12.02.2008 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 didi a jaka rata? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmar2 12.02.2008 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 My otrzymaliśmy takie warunki na 330 000 (kredyt w chf) na 30 lat: -prowizja 0% -marża 1% -LIBOR 3M czyli oprocentowanie (3,67%) -wycena prez przedstawiciela bez opłat -ubezpieczenie domu na czas budowy z cesją na bank w Pzu (rata 30zł/mc) -do czasu wpisu hipoteki marża wyższa o 1,2 p.p. -rozliczanie transz bez faktur -brak dodatkowych ubezpieczeń jaki to bank i jaka rata ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maj1983 12.02.2008 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 warunki dobreja nadal szukam .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodi1977 13.02.2008 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 takie warunki dostaliśmy w Polbanku, a rata 1570 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmar2 13.02.2008 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 takie warunki dostaliśmy w Polbanku, a rata 1570 dodi a jakie zaświadczenia są niezbędne ? Interesuje mnie również zdolność kredytowa . Jak jest liczona ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodi1977 13.02.2008 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 jeśli chodzi o papierki zarobkowe to wymagają zaświadczenie o zarobkach z 6 miesięcy, jeśli wynagrodzenie wpływa na konto to nie potrzeba wyciagów, jeśli nie to druki RMUA z 6m, pit za ostatni rok, na taką kwotę my mieliśmy zarobki 4200 netto (razem z meżem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmar2 13.02.2008 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 dodi jeszcze jedna sprawa.W jaki sposób i na jakiej podstawie wypłata transz? W jakiej wysokości transza pierwsza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodi1977 14.02.2008 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Pierwsza transza 192 000 zł., rozliczanie na podstawie wizyt na budowie, bez faktur. Kosztorys robiliśmy sami, podbijał nam tylko kierownik budowy. Wnioskowaliśmy o mniejszą transzę ale sami połączyli nam pierwszą i drugą. Dla nas to lepiej. Całkowity czas budowy nie może przekroczyć 2,5 roku-do dnia odbioru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maj1983 14.02.2008 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Pytałam w wielu bankach i moje wnioski sa takie:- DB nie lubi systemów gospodarczych- lukas wymaga wysokich zarobków- BZ WBK ma wysokie %- Dom bank też wysokie % Najlepsze oferty na 30 lat dają:- Fortis- Nordea - GE Money- Polbank (a tu ze względu na wyliczanie zdolności kredytowej)- Milenium zaznaczam, iz to mój prywatny ranking Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewkast 14.02.2008 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Pierwsza transza 192 000 zł., rozliczanie na podstawie wizyt na budowie, bez faktur. Kosztorys robiliśmy sami, podbijał nam tylko kierownik budowy. Wnioskowaliśmy o mniejszą transzę ale sami połączyli nam pierwszą i drugą. Dla nas to lepiej. Całkowity czas budowy nie może przekroczyć 2,5 roku-do dnia odbioru. A jak długo czekaliscie za kredytem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luksus 14.02.2008 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Pytałam w wielu bankach i moje wnioski sa takie: - DB nie lubi systemów gospodarczych - lukas wymaga wysokich zarobków - BZ WBK ma wysokie % - Dom bank też wysokie % Najlepsze oferty na 30 lat dają: - Fortis - Nordea - GE Money - Polbank (a tu ze względu na wyliczanie zdolności kredytowej) - Milenium zaznaczam, iz to mój prywatny ranking ranking jest dosyc ciekawy, sam slyszalem wiele pozytywnego o tych bankach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mathiasso 14.02.2008 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 co rankingu mam podobne odczucia, dlatego wziąlem w GE Ja bym jeszcze tą "5" podzielił wg kryterium którym bankom wystarcza postęp w budowie a które potrzebują faktur. U mnie ta kwestia była decydująca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodi1977 14.02.2008 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Pierwsza transza 192 000 zł., rozliczanie na podstawie wizyt na budowie, bez faktur. Kosztorys robiliśmy sami, podbijał nam tylko kierownik budowy. Wnioskowaliśmy o mniejszą transzę ale sami połączyli nam pierwszą i drugą. Dla nas to lepiej. Całkowity czas budowy nie może przekroczyć 2,5 roku-do dnia odbioru. A jak długo czekaliscie za kredytem? w zasadzie papierki zaczeliśmy zbierać w grudniu, a ostatnie potrzebne dokumenty złozyliśmy pod koniec stycznia, rozpatrywanie wniosku ostatecznego trwało niecałe 2 tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wera51 15.02.2008 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Witam,Mam prośbę do forumowiczów, którzy brali kredyt w Nordei.Czy moglibyście mi polecić sprawdzonego doradcę z Warszawy.Chciałabym uniknąć trafienia do osoby która obsługuje swój pierwszy kredyt na budowę i nie bardzo wie co potrzeba.Pozdrawiam,Wera51 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donata1710 15.02.2008 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Dzień dobry. Rozpoczynam dopiero przygodę zarówno z budowaniem jak i z forum. Dlatego z góry przepraszam za głupie pytania Interesuje mnie ile mniej więcej u was wynoszą odsetki od wypłacanych transz. Bo rozumiem, że bank wypłaca np. I transzę 50000 i do wypłaty II od I spłacam już odsetki. Albo źle rozumuję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Komii 15.02.2008 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 co rankingu mam podobne odczucia, dlatego wziąlem w GE Ja bym jeszcze tą "5" podzielił wg kryterium którym bankom wystarcza postęp w budowie a które potrzebują faktur. U mnie ta kwestia była decydująca. W GE chyba nie potrzebują faktur? W jakich bankach jeszcze nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 15.02.2008 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Dzień dobry. Rozpoczynam dopiero przygodę zarówno z budowaniem jak i z forum. Dlatego z góry przepraszam za głupie pytania Interesuje mnie ile mniej więcej u was wynoszą odsetki od wypłacanych transz. Bo rozumiem, że bank wypłaca np. I transzę 50000 i do wypłaty II od I spłacam już odsetki. Albo źle rozumuję? Dokładnie. Odsetki spłacasz w okresie tzw. karencji (u nas np. 13 mcy) Wtedy od I transzy spłacasz odsetki aż do dnia wypłaty II transzy - wtedy przeliczają na nowo harmonogram spłat. My mamy wypłaconą pierwsza transzę ok 108tys - odsetki w zależności od kursu franka ok. 400 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leeonq 15.02.2008 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Słyszałam, że Dom bank przymyka na to oczy ale nie ma o nich pozytywnych opini, ja będę próbowała w Nordei - oni wchodzą na rynek, chcą pozyskać klientów to może też przymkną, zarobki mam o.k. a to po prostu głupia wpadka z przeszłości. Pozdrawiam. a zlozyles juz wniosek o kredyt? Składam w przyszłym tygodniu. Byłam w Open Finanse i tam Pan też zaproponował Nordeę. Trzymam za Ciebie kciuki ja walcze z bankiem, ktory wystawil mi negatywna opinie w BIK'u, zeby napisali mi oswiadczenie ze splacilem kredyt bez przeprowadzenia czynnosci windykacyjnych pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts