Flexus 21.02.2008 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Można. Ustanowisz przecież hipotekę na rzecz banku w KW działki a nie mieszkania. Musisz mieć jednak zdolność kredytową na oba kredyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Komii 22.02.2008 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 No tak....na oba kredyty może byc ciężko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wera13 22.02.2008 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Witam, mam pytanie czy ktoś się spotkał z negocjowanym kursem walut w kredycie we CHF? Chętnie zdobęde maniary na doświadczonych doradców w Warszawie z Nordei, mBanku, Millenium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamionkal 22.02.2008 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Co to znaczy z neogcjowanym kursem walut - że umawiasz się z bankiem na sztywny kurs na 20-30 lat, np. 1CHF = 2,30PLN? Nie slyszalem o czyms takim, zreszta kija ma 2 konce. Gdyby ktos 3 lata temu podpisal taki glejt przy kursie 1:3 to plulby sobie dzis w brode...Jak ktos chce uniknac ryzyka kursowego to bierze kredyt w walucie w ktorej zarabia... Slyszalem za to o kredytach ze stalym oprocentowaniem (niezaleznym od zmian LIBOR/WIBOR), ale wtedy z reguly jest malo atrakcyjna marza (wyzsza nawet o pare procent). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wera13 22.02.2008 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Jesli dobrze zrozumiałam tłumaczenia doradcy to chodzi o to, ze franki rozliczam nie po kursie notowań banku tylko po kursie delera międzybankowego. Wydaje mi się ze wtedy spead jest niższy, ale musze przy kolejnej rozmowie poprosić o dokładne wytłumaczenie całego mechanizmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tamara1 22.02.2008 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 przymierzam sie do kredytu hipotecznego w mbank i interesuje mnie Wasza opinia na ten temat?? wydaje mi sie ze oprocentowanie jest zbyt wysokie, moze ktos ma doswiadczenia z tym bankiem bo ja nie mam pojecia. pracuje z mezem za granica i oni honoruja zarobki zagraniczne a moze jest jakis inny bank ktory ma lepsze warunki????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Komii 23.02.2008 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Wiele banków daje mozliwośc wzięcia kredytu jeśli pracuje się za granicą. Wymagany jest różny wkład własny. Mam taki artykuł na ten temat: http://www.rp.pl/artykul/73383.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tamara1 23.02.2008 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 dzieki za odpowiedz ale link nie dziala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarus05 23.02.2008 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Dziś doradca z Expandera twierdził, że mBank to jeden z najsensowniejszych banków, nie wymagają np. wyciągów z rachunku, wbrew pozorom szybko rozpatrują wnioski, brak opłat za wcześniejszą spłatę, niska marża... Za jakiś tydzień dowiemy się, czy tak jest faktycznie Ale okazało się, ze spokojnie możemy brać hipoteczny a więc do 4% oprocentowanie a nie około 6%... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tamara1 23.02.2008 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 dziekuje za informacje. jeżeli moge prosic o informacje jak zakonczy sie ta sprawa z mbankiem bo byla bym wdzieczna. pozdrawiam i trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tamara1 23.02.2008 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 dziekuje za informacje. jeżeli moge prosic o informacje jak zakonczy sie ta sprawa z mbankiem bo byla bym wdzieczna. pozdrawiam i trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 24.02.2008 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 A co powiecie na promocyjny kredyt mBanku przygotowany podobno specjalnie dla uczestników akcji "Ładnego Domu": 0 zł prowizji za przyznanie kredytu. Niska marża - tylko 1% dla kredytów w PLN i CHF. Finansowanie do 110% inwestycji. Brak opłat za rozpatrzenie wniosku, wcześniejszą częściową lub całkowitą spłatę oraz przewalutowanie kredytu. Unikalny mechanizm bilansujący dla kredytów w PLN. Dodatkowo bezpłatna roczna prenumerata miesięcznika ŁADNY DOM dla wszystkich uczestników Akcji, którzy wezmą kredyt na budowę domu. Brzmi dość ciekawie, ale gdzie jest ukryty haczyk - w ubezpieczeniach, czy czymś innym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia1891 25.02.2008 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 a może wiecie jak jest w Noredei z ubezpieczeniem na życie ponieważ gdzieś wyczytałam, że nie wymagają ubezpieczenia na życie ale marża jest podniesiona o 0.2 p.p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wera13 25.02.2008 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 a może wiecie jak jest w Noredei z ubezpieczeniem na życie ponieważ gdzieś wyczytałam, że nie wymagają ubezpieczenia na życie ale marża jest podniesiona o 0.2 p.p Jak ja rozmawiałam to mówili że obowiązkowe jest tylko ub.pomostowe i ew. niskiego wkładu własnego ale nas to nie dotyczy. Nie mówili nic o tym że jak weźmiemy ubezpieczenie to będzie niższa marża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inches 25.02.2008 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 A co powiecie na promocyjny kredyt mBanku przygotowany podobno specjalnie dla uczestników akcji "Ładnego Domu": 0 zł prowizji za przyznanie kredytu. Niska marża - tylko 1% dla kredytów w PLN i CHF. Finansowanie do 110% inwestycji. Brak opłat za rozpatrzenie wniosku, wcześniejszą częściową lub całkowitą spłatę oraz przewalutowanie kredytu. Unikalny mechanizm bilansujący dla kredytów w PLN. Dodatkowo bezpłatna roczna prenumerata miesięcznika ŁADNY DOM dla wszystkich uczestników Akcji, którzy wezmą kredyt na budowę domu. Brzmi dość ciekawie, ale gdzie jest ukryty haczyk - w ubezpieczeniach, czy czymś innym? W ubezpieczeniach, na życie pobieranych z góry za dwa lata. Np. kredyt 350tyś ubezpieczenie które należy zapłacić na wstępie "tylko" 5250 zł. Do tego ubezpieczenie od zdarzeń losowych 0,08% liczone od wartosci całej nieruchomosci np 550tyś, to 440 zł rocznie (tu możliwe spłaty miesięczne) Po dwóch latach ubezpieczenie na życie 0,02% tj. 70 zł. Tak mi to przedstawili w Open Finance. Myslę, że to dużo. Co z tego że prowizja 0%, ale płacimy za ubezpieczenie. Mimo wszystko należałoby, przemyśleć wszystkie za i przeciw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 25.02.2008 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Jeśli chodzi o Nordeę to nie wymagają ubezpieczenia na życie i nie podnoszą marży. My mamy 1% marży bez ubezpieczenia na życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 25.02.2008 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 A co powiecie na promocyjny kredyt mBanku przygotowany podobno specjalnie dla uczestników akcji "Ładnego Domu": 0 zł prowizji za przyznanie kredytu. Niska marża - tylko 1% dla kredytów w PLN i CHF. Finansowanie do 110% inwestycji. Brak opłat za rozpatrzenie wniosku, wcześniejszą częściową lub całkowitą spłatę oraz przewalutowanie kredytu. Unikalny mechanizm bilansujący dla kredytów w PLN. Dodatkowo bezpłatna roczna prenumerata miesięcznika ŁADNY DOM dla wszystkich uczestników Akcji, którzy wezmą kredyt na budowę domu. Brzmi dość ciekawie, ale gdzie jest ukryty haczyk - w ubezpieczeniach, czy czymś innym? Ja walczyłem z mBankiem od października do lutego. Ostatecznie zrezygnowałem, bo warunki przedstawione przez nich były nie do przyjęcia. Założyli sobie ile potrzeba minimalnie na wybudowanie takiego domu jak chcę i musiałem przedstawić środki własne, bo oczywiście kredyt chciałem mniejszy niż ta ich wyliczona wartość i to znacznie. Dodatkowo był warunek zamknięcia wszystkich moich dotychczasowych zobowiązań. No i trwało to trochę, co chwila jakieś donoszenia dokumentów i inne takie. Generalnie nie polecam, no chyba że zaproponują komuś jakieś super warunki, to można spróbować. Ja też chciałem dociągnąć do końca, mimo tego, że tak długo to trwało. Ostatecznie jednak zrezygnowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROBERT01 25.02.2008 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 a ile potwa załatwienie kredytu w pko bppowiedzmy 200 000w łotych lub franciszkach i czy wymagane jest pozwolenie na budowe jako warunek czy można to uzupełnić już podczs budowy ( chodzi też o wpis w hipotekę tam wszystko trwa wiecznie ) wpis powiedzmy miesiac a ja jeszcze nie mam pozwolenia na budowe a chce starac sie o takoi kredyt czy warto? czy raczej nie ma szans na otrzymanie kredytu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia1891 25.02.2008 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Jeśli chodzi o Nordeę to nie wymagają ubezpieczenia na życie i nie podnoszą marży. My mamy 1% marży bez ubezpieczenia na życie. A jeśli mogę spytać jaki macie wkład własny przy takiej marży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia1891 25.02.2008 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 My mieliśmy wziąc kredyt w millenium ale teraz dowiedziałam się o Nordei,za Noredeą przemawia fakt tego nie obowiązkowego ubezpieczenia na życie a w Millenium jest to obowiązkowe w naszym przypadku to 64 zł więcej miesięcznie i dochodzi jeszcze 27 zł ubezpieczenie nieruchomości nie wiem ile w Nordei płaci się za takie ubezpieczenie ale już pewnie dziś się dowiem bo wybieramy się do banku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts