aka-jonek 25.02.2008 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Wkład własny - 20% aka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia1891 25.02.2008 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 dziękuję , to ładna marża w millenium 0.95% ale to ubezpieczenie obowiązkowe a tu nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 25.02.2008 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Witam,,,,ja nie polecam LUKAS BANKU-chociaż normalnie przy ofercie konta, lokaty etc..to są naprawde OK, fachowo, szybko, nic dodać nic ująć- wzorowo,no ale z KREDYTAMI-...to ich analitycy troszke hm.... mało konkretni, tzn. pierwsze papierki na kredyt wypełnialiśmy 13.XII.2007r- mieliśmy już z sobą dokumenty, plany domu, dziennik budowy, wyciąg z KW donieśliśmy w 2dni, i od tamtej pory co kilka dni było potrzeba tak:-2strona mojego dowodu- potem wyciąg z KW bo gdzieś sie poprzedni zagubił- jakaś mapka - coś zostało nie zescanowane z planu domu-...kolejnym HITEM na początku stycznia okazało się że potrzeba KONIECZNIE: wycenę nieruchomości od Rzeczoznawcy.....(500zł)-- parę dni potem dowiedzieliśmy się żę musimy szybciutko założyć polisę na dom w budowie- kolejne 500zł-... potem coś tam jeszcze musieliśmy donieść, zawsze w ciagu 1-2dnia każdy potrzebny dokument był dostarczany, poza operatem rzeczoznawcy- na ten wymysł banku czekaliśmy ok 7dni, i wkońcu 15.02.2008 dobrneliśmy do podpisania umowy,teoretycznie pieniązki miały być w ciągu 2-5dni roboczych na koncie..MAMY dzień 25.02.2008r (10tyg.od wypełnienia pierwszego dokumentu i 10dni po podpisaniu umowy) a my dalej NIE mamy żadnej złotówki z pierwszej transzy....ważnym faktem jest to że bierzemy "tylko" 50- 55% na inwestycje budowy domu...!!! a co jak ktoś bierze np. 80% ??jak wy to robicie że w ciągu 30dni od wejścia do Banku macie kase?? P>S> Panie w LUKAS BANKU-bardzo uprzejme, nic dodać nic ująć, ale ile razy może ciągle czegoś brakować i etap kompetowania-uzupełniania dokumentów trwa 2miesiące i słyszymy co kilka dni..."tak, wszystko dobrze,...ale potrzeba jeszcze dokument X i już bedzie wszystko OK", i tak prawie w każdym tygodniu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 25.02.2008 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 jw... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 25.02.2008 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 jw... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 25.02.2008 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 W.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamaju 25.02.2008 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Jeśli chodzi o Nordeę to nie wymagają ubezpieczenia na życie i nie podnoszą marży. My mamy 1% marży bez ubezpieczenia na życie. A można wiedzieć jaka kwota kredytu i na jaki okres? Jaka prowizja? Bo mnie przy kredycie 200tys. na 25 lat, wkład własny około 30% zaproponowali marżę 1,3% i prowizję 1,8 My mieliśmy wziąc kredyt w millenium ale teraz dowiedziałam się o Nordei,za Noredeą przemawia fakt tego nie obowiązkowego ubezpieczenia na życie a w Millenium jest to obowiązkowe w naszym przypadku to 64 zł więcej miesięcznie i dochodzi jeszcze 27 zł ubezpieczenie nieruchomości nie wiem ile w Nordei płaci się za takie ubezpieczenie ale już pewnie dziś się dowiem bo wybieramy się do banku W Nordei ubezpieczenie nieruchomości to 0,075%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia1891 25.02.2008 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 W Nordei ubezpieczenie nieruchomości to 0,075%. to roczna składka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamaju 25.02.2008 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 W Nordei ubezpieczenie nieruchomości to 0,075%. to roczna składka? Tak, to stawka roczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 25.02.2008 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Opłacam już własne ubezpieczenie na życie (ponad 60 zł miesięcznie) - czy bank będzie chciał jakieś dodatkowe, czy cesję tegoż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamaju 25.02.2008 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Opłacam już własne ubezpieczenie na życie (ponad 60 zł miesięcznie) - czy bank będzie chciał jakieś dodatkowe, czy cesję tegoż? Być może wystarczy cesja, zależy jaka jest kwota tego ubezpieczenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewkast 25.02.2008 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 chciałabym sie dowiedziec jak jest z tymi fakturami w millenium. jedni mowia ze nie trzeba faktur, a dzis dzwonilam na infolinie Millenium i pan powiedzial mi ze jednak trzeba. I jak lepiej splacac kredyt wziety we frankach? w walucie czy w polskich?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 25.02.2008 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Jamaju dla CiebiePo trzech miesiącach zmagań zróżnymi bankami wybraliśmy kredyt... (310tyś na 28 lat ) -Marża 1% -Prowizja 1% -Libor 3M -po 3-ech latach bezpłatna wcześniejsza spłata -wkład własny 20% -wycena nieruchomości - 350zł -transze rozliczane bez faktur a to wszystko w Nordei. A ubezpieczenie tak jak pisaliście 0,075 rocznie.Pozdrawiam i życzę powodzeniaaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jareq 25.02.2008 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 ANNNJA Braliśmy kredyt we CHF w lukasie w tym samym czasie co Ty ( wniosek złożyliśmy parę dni przed Bożym Narodzeniem) i po przeczytaniu twojej wypowiedzi mogę powiedzieć Ci że coś mi tu nie gra. W tym czasie w banku była promocja "1% to jeszcze nie dom" do KOŃCA ROKU !!!! ( wystarczyło złożyć wniosek) U nas - ŻADNEJ WYCENY nieruchomości !!!!! za nasze pieniądze - wypłata pieniędzy też po perturbacjach - w dzień wypłaty pan z banku zadzwonił że coś tam żle wypisał i musimy przyjechać podpisać nowy dokument o wypłatę transzy ( byłem wściekły bo kurs tego dnia był dobry ). pojechaliśmy podpisaliśmy w dwie minuty i okazało się że kurs nadal rośnie przełożyliśmy wypłatę na następny dzień - kurs jeszcze lepszy. Ale gdybyśmy chcieli wypłata byłaby tego samego dnia. - polisę mamy załatwiona przez bank - ANNNJA czy wypełnialiście wniosek o wypłatę transzy ? Podsumowując ANNNJA - coś mi tu nie gra w postępowaniu osoby która udzielała wam kredyt - druga opcja bierzesz kredyt w PLN a nie we CHF - tylko dlaczego przy PLN potrzebna jest wycena a we CHF nie - trochę to dziwne i nielogiczne Obsługa tak jak piszesz bardzo miła, fachowość z tym chyba już gorzej naliczyli mi prowizje za kartę kredytową której nie powinni naliczać bo była wydana do kredytu i dodatkowo do nowego konta - podobno jestem pierwszym "szczęśliwcem" - wielkie zdziwienie w banku. Myślałem że koniec problemów z kartami. Patrzę dzisiaj na konto a tu kolejna prowizja - tym razem za kartę płatniczą - oczywiście nie powinno jej być i znowu dzwonię i znowu zdziwienie i kolejna reklamacja. Więcej kart nie mam więc chyba będzie spokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wera13 27.02.2008 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Ponawiam prośbę! Proszę o namiary na doświadczonych doradców kredytowych z banków w Warszawie. W końcu tylu Was już wzieło kredyt, nikt nie nie ma nikogo do polecenia? - Deutsche Bank - Millennium- Polbank- Raiffeisen Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszka1980 27.02.2008 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 My dostaliśmy decyzję z Millenium;Kwota kredytu 488 000prowizja 0%marża - stała - 0,9%wibor 3Mubezpieczenie na życie+ubezp. nieruchomości 131,60/m-coprocentowanie 6,58 (w tym marża)wycena nieruchomości 300 złkarencja niestety tylko 1 m-c, ponieważ zwiększyli nam kwotę kredytu a zmniejszyli okres karencji. Zastanawiamy się czy nie zmniejszyć kredytu kosztem karencji-co myślicie? Czekamy jeszcze na decyzję z Nordei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Flexus 27.02.2008 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 agnieszka1980Oprocentowanie 6,58 podałaś nieaktualne. Na dziś Wibor 3M jest 5,85. Dodawszy 0,9 otrzymuje się oprocentowanie 6,75%. A nikt nie wie kiedy Wibor 3M osiągnie szczyt. Na razie systematycznie rośnie. Wprawdzie ja na dłuższą metę (co najmniej paru lat) przewiduję przekornie względem większości prognoz wzrost a nie spadek kursu CHF względem PLN, ale mimo to radzę rozważyć kredyt w CHF (bo może się mylę z tą prognozą wzrostu kursu CHF). Przy czym radzę negocjować wzięcie i spłatę kredytu w CHF a nie z przeliczaniem z CHF na PLN i odwrotnie. Podobno Millennium idzie na ustępstwa w tym zakresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszka1980 27.02.2008 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Niestety na CHF nie mamy szans. Ta kwota jest w PLN. Może nie będziemy potrzebowali wszystkiego bo mamy zamaiar sprzedać mieszkanie ale nigdy nic nie wiadomo:( Więc woli wziąść max a potem najwyżej spłącimy wczesniej kredyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 27.02.2008 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Niestety na CHF nie mamy szans. Ta kwota jest w PLN. Może nie będziemy potrzebowali wszystkiego bo mamy zamaiar sprzedać mieszkanie ale nigdy nic nie wiadomo:( Więc woli wziąść max a potem najwyżej spłącimy wczesniej kredyt Mnie tez Twoja kwota kredytu przeraza, ale z drugiej strony jestes z Warszawy a tam zarobki zaczynaja sie od tego poziomu na jakich koncza sie w innym miejscach w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Flexus 27.02.2008 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Niestety na CHF nie mamy szans. Ta kwota jest w PLN. Może nie będziemy potrzebowali wszystkiego bo mamy zamaiar sprzedać mieszkanie ale nigdy nic nie wiadomo:( Więc woli wziąść max a potem najwyżej spłącimy wczesniej kredyt Domyślam się o co chodzi. Weźcie więc dwa kredyty w tym samym banku - jeden w CHF a drugi w PLN. Ten w PLN ewentualnie spłacicie wcześniej po sprzedaży mieszkania nie tracąc na spreadzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts