Gość Gosc_gość 13.04.2008 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Nefer Ty tu ludzi nie podpuszczaj, bo operujesz zdecydowanie większymi kwotami niż większość tutaj. Ludzie biorą mniejszy cały kredyt niż ty jedną transzę To ja bardzo serdecznie przepraszam i spadam Kurde, o tym nie pomyślałam... sorry.. nie za maco i nie musisz spadać, jesteś tu mile widziana w końcu masz niezłe doświadczenie .... 11tys postów na forum ŁOŁ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 13.04.2008 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 inches - czyli mam rozumieć, że w kredycie indeksowanym przy mojej kwocie kredytu 250 tys, po wypłacie transz w złotówkach będę miał tyle samo ale przy malejącym kursie franka w rzeczywistości tych franków będzie więcej do spłaty niż w momencie podpisania umowy? dokładnie tak ja nie inches, ale pozwolę sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 13.04.2008 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 ..11tys postów na forum ŁOŁ No, wiesz, prawie 2 lata załatwiania papierologii :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 13.04.2008 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 negocjować się nie dało podobno negocjować zaczynają od 300 tys albo trzeba zarabiać ponad 10 tys millenium refinans + wolne środki 4,1174 % CHF a jakieś szczegóły podasz dot.kredytu?wkład własny? wysokość kredytu?itp? refinans kredytu hipotecznego w bph w pln (więc wkładu nie ma) 145 tys + splata innego kredytu 15 tys + wolne środki 10 tys razem 170 k na 15 lat, CHF, raty stałe marża banku 1,2324 oj to wejdź na stronę millennium przecież mają promocję,że refinansowe kredyty mają bez prowizji! albo na aukcjekredytowe.pl prowizji nie ma a czy marża w promocji w Millenium dla refinansu nie wynosi max. 1%? nic takiego nigdzie nie znalazłam mam w excelu cennik obowiązujący od 1.04. stoi w nim w dziale "promocja kredytu refinansowego": Marża 1%, o ile niższa nie wynika z Tabeli Oprocentowanie Kredytu Hipotecznego (dla części kredytu przeznaczonej na cele mieszkaniowe) mogę przesłać na maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inches 13.04.2008 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 inches - czyli mam rozumieć, że w kredycie indeksowanym przy mojej kwocie kredytu 250 tys, po wypłacie transz w złotówkach będę miał tyle samo ale przy malejącym kursie franka w rzeczywistości tych franków będzie więcej do spłaty niż w momencie podpisania umowy? dokładnie tak ja nie inches, ale pozwolę sobie Właśnie, tak naprawdę nie wiemy, ile nam wyjdzie tych franków na koniec. Przy spadającym kursie kredyt denominowany jest ryzykowny. Chociaż jak poszedłby w góre możemy zarobić. Moim zdaniem siegnął dna, więc może podskoczy. UWAGA są banki które nie wypłacaja nadwyżek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 13.04.2008 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 inches - czyli mam rozumieć, że w kredycie indeksowanym przy mojej kwocie kredytu 250 tys, po wypłacie transz w złotówkach będę miał tyle samo ale przy malejącym kursie franka w rzeczywistości tych franków będzie więcej do spłaty niż w momencie podpisania umowy? dokładnie tak ja nie inches, ale pozwolę sobie Właśnie, tak naprawdę nie wiemy, ile nam wyjdzie tych franków na koniec. Przy spadającym kursie kredyt denominowany jest ryzykowny. Chociaż jak poszedłby w góre możemy zarobić. Moim zdaniem siegnął dna, więc może podskoczy. UWAGA są banki które nie wypłacaja nadwyżek. na przykład Fortis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elami1971 13.04.2008 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 [na przykład Fortis Może ale akurat w Fortisie można zdecydować czy chcemy transzę po kursie z umowy kredytowej czy bierzemy franki i negocjujemy kurs u dealera walut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lesheck 13.04.2008 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Jestem właśnie w trakcie zmiany PLN na CHF dla kredytu zaciągniętego w zeszłym roku w KB i mam jedną refleksję dotyczącą pomysłu wzięcia kredytu PLN i późniejszego przewalutowania: W KB jeszcze raz badają zdolność kredytową i wymagają przedstawienia wszystkich aktualnych dokumentów potwierdzających zdolność. O ile zgromadzenie papierków nie jest problemem to, przy dużym kredycie, może być problem ze zdolnością w CHF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 14.04.2008 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 mam w excelu cennik obowiązujący od 1.04. stoi w nim w dziale "promocja kredytu refinansowego": Marża 1%, o ile niższa nie wynika z Tabeli Oprocentowanie Kredytu Hipotecznego (dla części kredytu przeznaczonej na cele mieszkaniowe) mogę przesłać na maila poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tower 14.04.2008 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 inches - czyli mam rozumieć, że w kredycie indeksowanym przy mojej kwocie kredytu 250 tys, po wypłacie transz w złotówkach będę miał tyle samo ale przy malejącym kursie franka w rzeczywistości tych franków będzie więcej do spłaty niż w momencie podpisania umowy? dokładnie tak ja nie inches, ale pozwolę sobie Właśnie, tak naprawdę nie wiemy, ile nam wyjdzie tych franków na koniec. Przy spadającym kursie kredyt denominowany jest ryzykowny. Chociaż jak poszedłby w góre możemy zarobić. Moim zdaniem siegnął dna, więc może podskoczy. UWAGA są banki które nie wypłacaja nadwyżek. No ja dzisiaj jeszcze obskoczyłem Millenium i KB. Denominowany mają w KB a indeksowany w Millenium - dwie zasadnicze różnice które mnie interesowały, potwierdzam brak negocjacji marży w Millenium poniżej 300k. W Dominet Banku, gdzie mamy złożony wniosek, jest denominowany. I tak już to chyba zostawimy. Nigdzie nie dostaliśmy spośród 5 banków lepszej oferty. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 14.04.2008 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 mam w excelu cennik obowiązujący od 1.04. stoi w nim w dziale "promocja kredytu refinansowego": Marża 1%, o ile niższa nie wynika z Tabeli Oprocentowanie Kredytu Hipotecznego (dla części kredytu przeznaczonej na cele mieszkaniowe) mogę przesłać na maila poproszę poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 14.04.2008 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 inches - czyli mam rozumieć, że w kredycie indeksowanym przy mojej kwocie kredytu 250 tys, po wypłacie transz w złotówkach będę miał tyle samo ale przy malejącym kursie franka w rzeczywistości tych franków będzie więcej do spłaty niż w momencie podpisania umowy? dokładnie tak ja nie inches, ale pozwolę sobie Właśnie, tak naprawdę nie wiemy, ile nam wyjdzie tych franków na koniec. Przy spadającym kursie kredyt denominowany jest ryzykowny. Chociaż jak poszedłby w góre możemy zarobić. Moim zdaniem siegnął dna, więc może podskoczy. UWAGA są banki które nie wypłacaja nadwyżek. No ja dzisiaj jeszcze obskoczyłem Millenium i KB. Denominowany mają w KB a indeksowany w Millenium - dwie zasadnicze różnice które mnie interesowały, potwierdzam brak negocjacji marży w Millenium poniżej 300k. W Dominet Banku, gdzie mamy złożony wniosek, jest denominowany. I tak już to chyba zostawimy. Nigdzie nie dostaliśmy spośród 5 banków lepszej oferty. Pozdrawiam 5? Słabiutko, obleciałam 14 i dwóch doradców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tower 14.04.2008 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 inches - czyli mam rozumieć, że w kredycie indeksowanym przy mojej kwocie kredytu 250 tys, po wypłacie transz w złotówkach będę miał tyle samo ale przy malejącym kursie franka w rzeczywistości tych franków będzie więcej do spłaty niż w momencie podpisania umowy? dokładnie tak ja nie inches, ale pozwolę sobie Właśnie, tak naprawdę nie wiemy, ile nam wyjdzie tych franków na koniec. Przy spadającym kursie kredyt denominowany jest ryzykowny. Chociaż jak poszedłby w góre możemy zarobić. Moim zdaniem siegnął dna, więc może podskoczy. UWAGA są banki które nie wypłacaja nadwyżek. No ja dzisiaj jeszcze obskoczyłem Millenium i KB. Denominowany mają w KB a indeksowany w Millenium - dwie zasadnicze różnice które mnie interesowały, potwierdzam brak negocjacji marży w Millenium poniżej 300k. W Dominet Banku, gdzie mamy złożony wniosek, jest denominowany. I tak już to chyba zostawimy. Nigdzie nie dostaliśmy spośród 5 banków lepszej oferty. Pozdrawiam 5? Słabiutko, obleciałam 14 i dwóch doradców gratuluję kondycji i cierpliwości, Respect Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 14.04.2008 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 gratuluję kondycji i cierpliwości, Respect to tylko skrupulatność granicząca z upierdliwością zapewniam, że w normalnym życiu trochę zawadzająca, a przy budowie będzie nerwożerna niemniej polecam przelecieć się choćby jeszcze po dwóch bankach, będziesz miał mój półmetek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 14.04.2008 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 mam w excelu cennik obowiązujący od 1.04. stoi w nim w dziale "promocja kredytu refinansowego": Marża 1%, o ile niższa nie wynika z Tabeli Oprocentowanie Kredytu Hipotecznego (dla części kredytu przeznaczonej na cele mieszkaniowe) mogę przesłać na maila poproszę poszło dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asieks 16.04.2008 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 My dwiedzielismy się dzisiaj ze dostalismy kredyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 16.04.2008 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 My dwiedzielismy się dzisiaj ze dostalismy kredyt GRATULACJE Niestety ta walka jeszcze przede mną ale jestem bojowo nastawiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izabela.16 17.04.2008 05:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Gdzies słyszałam że banki aby być bardziej konkurencyjne i dostepne juz od wakacji obniza oprocentowanie ciut...mimo wiboru....to raczej plotka ale byloby dobrze gdyby tak sie stlo bo to 7% to czyste zdzierstwo..za 200tys splacasz 450k brrrrrrrrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 17.04.2008 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Gdzieś słyszałam że banki aby być bardziej konkurencyjne i dostępne już od wakacji obniżą oprocentowanie ciut...mimo wiboru....to raczej plotka ale byłoby dobrze gdyby tak sie stało bo to 7% to czyste zdzierstwo..za 200tys spłacasz 450k brrrrrrrrrrr A do mnie doszły mało precyzyjne przecieki ale z dobrego źródła, że od maja Banki mają trochę złagodzić warunki kredytowe na CHF i na PLN. W niektórych bankach mają się pojawić nowe akcje promocyjne. Ale szczegółów niestety nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izabela.16 17.04.2008 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 A do mnie doszły mało precyzyjne przecieki ale z dobrego źródła, że od maja Banki mają trochę złagodzić warunki kredytowe na CHF i na PLN. W niektórych bankach mają się pojawić nowe akcje promocyjne. Ale szczegółów niestety nie znam oby to przenioslo sie glownie na oprocentowanie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts