pluszku 10.10.2008 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Więc po co mieć euro zamiast złotego na czym będą prowadzić spekulacje walutowe. Jedno zadanie polityka i złotówka w dół. Ktoś się poda do dymisji i złotówka w górę. Przy milionach już się robią pieniące. Brawo brawo. Czy Polska gospodarka (taka mocna) tak dużo straciła w ciągu miesiąca, że złoty tak sie osłabił ? MASAKRA A czy nie jest to tak, ze wzost cen akcji na giełdzie podobnie jak wzrost cen mieszkan, działek, domow i złotowki - to była tylko tymczasowa banka spekulacyjna? Ceny akcji wrociły do poziomow z 2006 roku. Czy teraz działeczki staniaja do 35-100 zl/m2, mieszkania do 700-3000 zl/m2 (dolne ceny dotycza małych miejscowosci a gorne Warszawy), 1 euro do 4,40 zl, a 1 USD/1CHF do 3 zl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
savanna12 10.10.2008 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 HejA co to jest ta marża?Co teraz strasza ze zaczeła rosnąć?To jest jakaś wpłata jednorazowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
savanna12 10.10.2008 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 HejA co to jest ta marża?Co teraz strasza ze zaczeła rosnąć?To jest jakaś wpłata jednorazowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agatka77 10.10.2008 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Ibryndal, masz rację, trzeba mieć 50% faktur, ale to akurat dla nas nie problem bo buduje nam firma i wystawi fakturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 10.10.2008 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Hej A co to jest ta marża? Co teraz strasza ze zaczeła rosnąć? To jest jakaś wpłata jednorazowa? Marża to jest to co Bank sobie dolicza do stawki referencyjnej (Wibor, Libor) i marża + stawka daje oprocentowanie kredytu. Prowizja jest jednorazowa. Marże się płaci przy każdej racie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agatka77 10.10.2008 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Ibryndal, masz rację, trzeba mieć 50% faktur, ale to akurat dla nas nie problem bo buduje nam firma i wystawi fakturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tortilla. 10.10.2008 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Pewno sporo ludzi zmartwię, ale Franek (CHF) zapier...- idzie ostro do góry myślę, że wszyscy zainteresowani niestety dobrze o tym wiedzą... mój kredyt urósł o 25 tysięcy, od lipca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 10.10.2008 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Moja przygoda z mBankiem zaczęła sie i ciągnie sie dalej ale ja zwróciłem uwagę na inny bank.Nordea Bank... Moja firma załatwia mi juz 2 tyg(paranoja) zaświadczenie o zarobkach(z centyrali z Warszawy)Ale jak już będzie a ma byc w przyszłym tyg to zanoszę ostatni papierek i czekam...A mBank dzwonił raz do mnie konsultant po elektronicznym zgłoszeniu wniosku wypytał sie o cos i powiedział ze zadzwoni w najbliższych dniach, no i juz nie zadzwonił...Ale i tak liczę tylko na Nordee , zobaczymy co z tego wyjdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 10.10.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Na koniec takiego dnia chciałoby się rzec: Franciszek, s...padaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mathiasso 10.10.2008 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Na koniec takiego dnia chciałoby się rzec: Franciszek, s...padaj dokładnie jakoś tak nieciekawie się zrobiło, ale zobaczymy miejmy nadzieję że wszystko wróci do normy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szarbia 11.10.2008 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2008 Pewno sporo ludzi zmartwię, ale Franek (CHF) zapier...- idzie ostro do góry. Dzisiaj na rynku międzybankowym (Forex) z 2,2024 godziny 10.00 powędrował do teraz na kurs na 2,3332 czyli wzrost prawie 6% w ciągu niecałych 14 godzin, może do rana trochę chociaż się cofnie Ogólnie mocno PLN traci dzisiaj na wartości. Z mojego punktu widzenia to dobrze, bo jeszcze nie podpisalem umowy kredytowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 11.10.2008 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2008 Was to nie dotyczy, ale u mnie, przy kupnie mieszkania na rynku wtornym kluczowe bylo, ktory bank zada, a ktory nie - tytulu wlasciciela do lokalu. Agent nieruchomosci przekonywal mnie, ze to nonsens i ze zaden wlasciciel nie zgodzi sie na udostepnianie dokumentow potwierdzajacych zakup nieruchomosci, bo to jest prywatna sprawa, za ile kupil itd. GE chcial "oswiadczenie o sprzedazy mieszkania" od wlasciciela. Tylko PKO BP, Nordea, Santander, mBank i Multi nie potrzebowaly tego papierka. Santander chcial za to umowe przedwstepna sprzedazy mieszkania, ale mogl udzielic promesy, wiec nie bylo ryzyka z zadatkiem. Millenium nie potrzebowal umowy, ale chcial tytul do lokalu. Z tego wszystkiego mBank chcial ode mnie najmniej papierkow, zadnych oryginalow az do wstepnej decyzji kredytowej, z kart kredytowych zrezygnowalam i jedna z nich nawet zachowalam, bo byla w Millenium a tam maja taki zwyczaj, ze przyjmuja rezygnacje, a potem jeszcze raz dzwonia i pytaja, czy na pewno sie chce zrezygnowac i namawiaja, zeby jednak zatrzymac te karte. Wiec ogolnie papierkowo problemow nie bylo wcale. Bylam na granicy zdolnosci i dochody na umowe o dzielo, wiec nie kazdy bank patrzy na to przychylnie. Moze po prostu mialam szczescie. W sytuacji krytycznej, kiedy agent chcial mnie zrobic na szaro i podbil cene w ostatniej chwili, tylko doradca z mBanku podzialal na mnie kojaco (przekonal mnie, ze to blef) i tylko on byl po mojej stronie. Generalnie mialam wrazenie, ze mu na tym kredycie zalezy, ale nie zachowywal sie nerwowo jak panie z PKO. Poza tym od pierwszego spotkania z nim do wyplaty srodkow minelo moze poltora tygodnia. Bylismy w kontakcie mailowym, przesylalam mu skany, naprawde zlego slowa powiedziec nie moge. Inna sprawa, ze chlopak wygladal, jakby pracowal tam dluzej niz 2 miesiace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tortilla. 11.10.2008 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2008 Pewno sporo ludzi zmartwię, ale Franek (CHF) zapier...- idzie ostro do góry. Dzisiaj na rynku międzybankowym (Forex) z 2,2024 godziny 10.00 powędrował do teraz na kurs na 2,3332 czyli wzrost prawie 6% w ciągu niecałych 14 godzin, może do rana trochę chociaż się cofnie Ogólnie mocno PLN traci dzisiaj na wartości. Z mojego punktu widzenia to dobrze, bo jeszcze nie podpisalem umowy kredytowej. ale jak długo CHF pójdzie w górę? Kto wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 11.10.2008 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2008 W jednym z banków powiedzieli mi że może dojść kurs framka do 3,10 ale ile w tym prawdy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 11.10.2008 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2008 W jednym z banków powiedzieli mi że może dojść kurs framka do 3,10 ale ile w tym prawdy ? Mogłeś powiedzieć, żeby dali Ci to na piśmie Każdy analityk może cuda gadać, ale żaden nie da Ci gwarancji. Po mojemu to fundusze hedgingowe ( chyba tak to się pisze) z USA wycofują kapitał z rynków wschodzących - bardziej ryzykownych ( do takich należy Polska) i lokują w bardziej bezpieczne inwestycje. Jest to oczywiście związane z kryzysem światowym na rynkach finansowych. Czyli krótko - jak kryzys się uspokoi to i PLN się wzmocni. A kiedy kryzys się uspokoi tego nikt nie wie, bo nikt nie jest w stanie przewidzieć gdzie jest dno, żeby mogło się odbić. Może nastąpi to po wyborach w USA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Killer_su 13.10.2008 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 W jednym z banków powiedzieli mi że może dojść kurs framka do 3,10 ale ile w tym prawdy ? PKO BP? Oni mają takie fajne wizje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 13.10.2008 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 W jednym z banków powiedzieli mi że może dojść kurs framka do 3,10 ale ile w tym prawdy ? PKO BP? Oni mają takie fajne wizje Mogl to byc BPH, bo jak u nich bylam w lutym 2007 to mowili, ze frank bedzie rosl, a dotad tylko spadal... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 13.10.2008 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 A ja byłem dziś w Open Finance. Polecali mi całą gębą Millenium lub Kredyt Bank. Doradca tłumaczył mi też, że frank będzie spadał i stopy procentowe w złotych też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 14.10.2008 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Na koniec takiego dnia chciałoby się rzec: Franciszek, s...padaj Z małym opóźnieniem, ale chyba Franek (CHF) posłuchał Leci na pysk CHF/PLN jest już na poziomie 2,2073 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Killer_su 14.10.2008 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 2,2153 Jak ktoś wziął niedawno kredyt przy 2.4 to gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts